Sari la continut
alt

Alex Livadarucheck icon

Jurnalist, fondator Republica, este producător de televiziune cu o experiență de peste 20 ani în presă. A coordonat în calitate de producător general echipa Pro Tv care a câștigat premiul Emmy la categoria ”news" pentru campania „Tu știi ce mai face copilul tău?". A lansat cea mai cunoscută emisiune de investigații și reportaje „România, te iubesc", difuzată de Pro TV. A coordonat, în calitate de content manager, site-ul stirileprotv.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Lars Fruergaard Jørgensen

„Acum vedem o creștere foarte puternică a obezității, dar noi am început cercetările în urmă cu mai bine de 25 de ani, când nu exista piață și erau doar câteva produse care s-au dovedit periculoase”, spune Lars Fruergaard Jørgensen într-un interviu exclusiv acordat platformei Republica.

Citește mai mult

Armament rusesc distrus

Unii parlamentari au aplaudat fluturând steagul Ucrainei. Din pachetul de aproape 61 de miliarde de dolari, votat cu o susținere largă, 14 miliarde de dolari permit Ucrainei să cumpere sisteme avansate de armament și alte echipamente de apărare. Președintele Zelenski a mulțumit Statelor Unite, exprimându-și speranța că proiectul de lege va fi susținut și în Senat semnat apoi de Joe Biden (foto: Piese de armament rusesc distruse de soldații din Ucraina au fost expuse în 2023, în centrul Kievului. Foto: Renaud Rebardy / Alamy / Alamy / Profimedia).

Citește mai mult

Lars Fruergaard Jørgensen

„Nu poți spune că există o discuție despre accesul la medicamente dacă inovația nu are loc. Când o companie investește peste un miliard de dolari ca să dezvolte un medicament și vede că nu poate recupera investiția, pur și simplu, nu o mai face. Nu mai dezvoltă medicamentul”, spune președintelui EFPIA (Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice), Lars Fruergaard Jørgensen) și CEO-ul Novo Nordisk.

Citește mai mult

Roșia Montană copii

„Tribunalul arbitral decide următoarele: 1. Respinge în unanimitate obiecțiile pârâtului cu privire la competența Tribunalului şi la admisibilitatea pretențiilor; 2. Respinge pretențiile reclamanților pe fond în temeiul BIT Canada-România şi în temeiul BIT Marea Britanie-România” - acesta este un prim fragment din decizia luată. În cazul în care a ar fi pierdut procesul, România ar fi putut plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari companiei Gabriel Resources (Foto: Ovidiu Matiu/ Inquam Photos)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

Untold. - FB

„Alături de echipă continuăm toate proiectele noastre, atât în România, cât și în străinătate. Echipa Untold este formată din oameni pasionați, care au demonstrat și până acum că sunt cei mai buni profesioniști. Am încredere că Bogdan Buta va face tot ce îi stă în putință pentru a-și rezolva provocările din viața personală, iar după ce lucrurile se vor clarifica, îl așteptăm să revină”, a declarat Edy Chereji. Foto: Facebook Untold

Citește mai mult

Școala Unirea, Călărași

„Un copil este diagnosticat cu autism. Nu are răbdare să coloreze un măr, să țină conturul, așa cum fac ceilalți. Însă desenează personaje, dinozauri, sistemul solar… are cunoștințe mult peste media unor elevi de vârsta lui. Mama lui este casnică, tatăl nu are un loc de muncă. El merge la terapie și se văd rezultate timide. Un alt copil, mezin al unei familii cu 6 frați, este victima unui caz de favoritism parental”, povestește Cojocaru Silica, învățătoare, absolventă de Psihologie, care predă la școala Unirea din județul Călărași.

Citește mai mult