Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

FOTO ATUNCI și ACUM. Acum 8 ani, acest copil reușea să se pozeze cu idolul său, Michael Phelps. Acum, la Jocurile Olimpice a reușit să-l depășească

Tânărul înotător din Singapore Joseph Schooling şi-a îndeplinit visul şi l-a învins vineri pe idolul său, americanul Michael Phelps, în finala probei de 100 metri fluture la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit News.ro.

Acum opt ani, Joseph Schooling, în vârstă de 13 ani, se fotografia alături de idolul său, americanul Michael Phelps, iar imaginea surprinsă în 2008 a devenit virală, vineri, pe reţelele de socializare după ce singaporezul a reuşit să obţină la Rio un timp mai bun decât Michael Phelps.

Vineri dimineaţă, Joseph Schooling stabileşte deja o performanţă, el devenind primul singaporez care reuşeşte să se califice într-o finală olimpică la nataţie.

În scurt timp, reţelele de socializare sunt inundate de fotografii cu cei doi, cea din 2008 şi cele surprinse după încheierea calificărilor.

(Joseph Schooling și Michael Phelps la finala probei de 100 metri fluture de la Rio// Foto: Guliver/Getty Images/)

Presa relatează că Schooling a fost la un moment dat obsedat de succesul lui Phelps, urmărind fiecare cursă a americanului pentru a putea studia în detaliu fiecare mişcare a acestuia.

Într-un interviu acordat ESPN în 2012, Joseph Schooling declara că îşi doreşte o carieră de success, la fel ca cea a lui Phelps.

„Nu ştiu dacă mi-am imaginat vreodată că aş putea avea o carieră ca a lui, dar sunt sigur că mulţi şi-ar dori să aibă 14 medalii olimpice şi peste 20 de medalii la Campionatele Mondiale. Vreau să-mi fac o carieră a mea. Michael Phelps este idolul meu, dar vreau să-mi fac o carieră a mea”, declara atunci Joseph Schooling.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Rezultatele sportive sunt direct proporționale cu investițiile. Munca la antrenamente nu mai e suficientă pentru performanță dacă lipsesc banii (investițiile). Cum nu există o politică privind sportul la nivel de guvern, lucrurile sunt lăsate la voia întâmplării. Dacă un potentat vrea să investească în sport, se reped cioclii de la ANAF, pe firmele lui și îi anulează sponsorizările în sport, determinând astfel distrugerea clubului sau grupării sportive respective.
    Dacă se vrea schimbarea stării de lucruri actuale din sportul românesc, trebuie făcută o strategie cu participarea federațiilor și a sponsorilor. Pregătirea pentru Olimpiada din Japonia 2020, începe după închiderea celei de la Rio de Janeiro!
    • Like 1
  • O dovadă convingatoare privind modul in care perseverența dar evident si calitățile bine cultivate pot duce la succese ca acesta în care elevul isi depăseste...idolul.Important ramane ca performanță sa constituie un exemplu urmat de cat mai multi.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult