Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Imaginează-ți un an mai bun și fă-l posibil!

BCR Magie

photo icon Decembrie este luna în care le dăruim celor dragi mai mult timp și mai multă atenție, în care ne apropiem mai mult de comunitate prin fapte bune răsplătite cu zâmbete, în care auzim poveștile unor oameni extraordinari care ne inspiră și ne motivează. Sursa: BCR

Ia-ți puțin timp și gândește-te la anul care tocmai se încheie! Această perioadă este întotdeauna despre reflecție, dar mai ales despre speranță.

Martie 2021 a fost momentul în care am făcut un calcul rapid și ne-am dat seama că, de un an, ne trăim viața în ritmul dictat de pandemia COVID-19. O sintagmă care ne-a trecut în fiecare zi pe la urechi sau prin fața ochilor, alături de criză sanitară, restricții, o nouă tulpină, cazuri noi, paturi libere la ATI. Dar tot în martie, vaccinul a devenit disponibil pentru toată lumea. Și ne-am recăpătat speranța că anul acesta va fi mai bine.

Am început să ne facem planuri de vacanță. Ne-am cumpărat bilete la concerte și festivaluri, pentru că ne era dor. Și de muzică, și de prieteni. Dar mai ales de libertate.

Gândul că îi vom putea revedea pe cei dragi în siguranță, avea să șteargă sau cel puțin să estompeze amintirea unor pungi cu mâncare sau medicamente lăsate în fața ușii părinților, a petrecerilor de sfârșit de an pe Zoom sau a Crăciunului în care bunicii și-au văzut nepoții pe WhatsApp.

Iar vara a trecut repede, aproape pe nesimțite. Lucrurile păreau că reintră în normal. Sau cel puțin așa ar fi trebuit.

Numai că toamna ne-a aruncat într-un nou val. Al patrulea. Și cel mai dureros.

Epidemia și-a arătat cea mai neagră față, iar aleșii cea mai cruntă nepăsare. Peste criza sanitară au suprapus o criză politică, care a durat săptămâni în șir.

Am fost dezamăgiți, iritați, indignați.

Zilele au reintrat în logica din urmă cu jumătate de an. Mască peste tot, frică, restricții, telemuncă, școală online.

Ăsta să fie tempo-ul de acum înainte?

Ți-e greu poate să fii optimist în acest context, dar ține numai de noi să privim noul an cu speranță.

Iar decembrie este cea mai propice perioadă să ne resetăm. Este luna în care le dăruim celor dragi mai mult timp și mai multă atenție, în care ne apropiem mai mult de comunitate prin fapte bune răsplătite cu zâmbete, în care auzim poveștile unor oameni extraordinari care ne inspiră și ne motivează. Este luna în care ne facem planuri sau reluăm proiecte mai vechi, căutăm soluții pentru a ne cheltui mai eficient banii sau pentru a-i investi într-o idee de business. Ne gândim la următoarea destinație de vacanță sau la investiții în educația copiilor noștri ori a noastră.

Luna decembrie este despre iubire, curaj, încredere și speranță. Iar cu puterea din spatele acestor cuvinte putem rescrie povestea unui an mai bun pentru noi toți.    

Rescrie povestea unui an mai bun, un proiect pentru dorințe de mai bine pentru mâine

BCR derulează în perioada 18 decembrie – 9 ianuarie, proiectul Rescrie povestea unui an mai bun, în cadrul căruia scoate în stradă cuvinte de bine pentru mâine, în puncte cheie ale Bucureștiului: Ateneul Român (optimism), Piața Revoluției (instalație sub formă de aripi din lumină), Calea Victoriei (curaj), Teatrul Odeon (ecrane transparente de proiecție cuvinte de bine), Cercul Militar Național (iubire), Cișmigiu (magie), Biblioteca Centrală Universitară (proiecții în perioada 18-24 decembrie).

Hai să rescriem împreună povestea unui an mai bun prin optimism și încredere!

Acest articol este realizat cu sprijinul BCR


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D check icon
    Oamenii se gândesc în luna Decembrie la viitor, la planuri și rezoluții, pentru că se tem să trăiască în prezent și pentru că nu știu cum să fie recunoscători pentru ce au.

    Ce înseamnă an mai bun? Viața își desfășoară cursul indiferent ce își dorește fiecare. Pandemia asta a făcut acest lucru extrem de palpabil. Unii acceptă provocarea, alții speră că există ceva numit ‘normal’. În așteptarea normalității viața trece și copiii cresc anxioși.

    Joy to the World!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult