Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Record de trafic pentru Republica.ro. Vă mulțumim!

Platforma Republica a avut luni ziua cu cei mai mulți vizitatori unici de până acum. Am crezut că pragul atins joia trecută, de 70.000 de cititori unici, este mare, dar datele de luni ne-au dovedit că ne-am înșelat. Vor fi printre dumneavoastră și cititori care vor spune că ne lăudăm, cuvântul care însă descrie cel mai bine ce simțim e altul - bucurie. Ne bucurăm că aproape 100.000 de cititori unici au intrat luni pe Republica. 

Am subestimat numărul cititorilor de calitate care vor ajunge pe site, care vor să afle și să intre în dezbatere. Știm că există o resursă de oameni inteligenți în această țară, oameni care pot schimba, cu mintea lor, România. Și îi așteptăm. 

Prezentarea acestor cifre e un exercițiu de transparență pe care l-am anunțat încă din noiembrie, atunci când am lansat site-ul. Îl continuăm regulat la fiecare final de lună. Astăzi îmi permit să vin cu aceste date intermediare pentru că vreau să știți că fiecare sugestie pe care ne-o trimiteți este primită, fiecare comentariu pe care îl adăugați este citit. Și pentru că vreau să vă transmit sentimentul ăsta de bucurie pe care noi, aici la Republica îl trăim, dar și dimensiunea comunității din care faceți parte.

Așadar, iată cum arată câteva date demografice ale vizitatorilor Republica. Sunt cifre și procente prezentate de Google, într-un proces pe care l-am prezentat și luna trecută.

Ce vedeți mai jos este vârsta medie a cititorilor, iar datele sunt cele ale zilei de ieri, voi reveni desigur cu cifre pentru întreaga lună.

De asemenea, un top al intereselor celor aproape o sută de mii de oameni care au intrat pe platformă.

Iată și imaginea intereselor din zona consumului.

E important să ne aducem aminte că Republica.ro are numai două luni de când a fost lansată. Am implementat funcționalități noi și continuăm să inovăm. Sper ca până la finalul lunii să venim și cu alte vești legate de dezvoltarea platformei.

Vă mulțumim!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari, e ft important ca echipa de editori sa se mareasca, si cel mai impartant, republica.ro sa nu aiba aceeasi soarta ca gandul live !!!
    • Like 0
  • Felicitari si succes !
    • Like 1
  • felicitari! nu mi-ati inselat asteptarile!
    • Like 0
  • Probabil aveti record de trafic (si) pentru superficialitatea si cu care ati dezbatut cazul Bodnariu astfel incat au venit oamenii sa va combata!
    • Like 1
    • @ Paul Lozba
      Adela check icon
      plus activistii homosexuali si ''idiotii utili''
      • Like 1
  • Întrucât fac parte din acel infim procent de cititori trecuți de 65 de ani v-aș ruga cu umilință și jenă să dați și corespondentul în limba română al sintagmelor în limba engleză pe care le folosiți. Măcar o data la început. Știu că cei de această vârstă sunt puțini la număr printre cei care vă urmăresc. Eu însă îmi doresc să înțeleg bine ce citesc și nepoții nu-mi sunt mereu la îndemână ca să mă lămurească. Sunt conștientă că mulți vor zâmbi la lectura acestei postări, dar încerc și eu marea cu degetul...
    • Like 2
  • Felicitari Republica! Va doresc sa pastrati nivelul jurnalistic pe care vi l-ati propus, sa evoluati si sa imaginati perspective de dezvoltare atat vizuale cat si informative.
    Sa fiti mereu cu o secunda si o sclipire inaintea celorlalti. Ma bucur ca existati. Voi prin noi si noi prin voi.
    • Like 0
  • Lauda de sine nu se potriveste cu ce vreti sa promovati.
    • Like 1
  • atâta timp cât articolele sunt interesante tematic, oneste sub aspect moral și profesioniste sub aspectul scriiturii, suntem încă destui interesați de ele. mai ales că presa abundă în senzaționalisme, bârfe și alte nimicuri. atenția la trolli care adulmecă, spre a se băga nepoftiți acolo unde n-au ce căuta.
    • Like 1
  • Kevin check icon
    Daca tot e loc de feedback si cititi comentariile: aveti o mica problema la login. Nu ma retine autentificat si uneori e necesar sa dau refresh ca sa vad daca mers sa nu logarea. Vorbesc de laptop, pe mobil nici atat.
    • Like 0
  • check icon
    Pentru ecranele mari (desktop, laptop) cantitatea de text afișată este foarte mică (refer indu-mă la numărul de cuvinte și nu la dimensiunea literelor), astfel încât pentru parcurgerea unui articol trebuie scrollat (dacă o exista cuvântul) foarte des. Nejustificat, repet, pentru ecranele mari. Nu mă pricep la tehnică, dar cred că o platformă care să se „muleze” pe dispozitivul care o accesează ar fi ideală. Deasemenea, neafișarea spațiilor de la capăt de rând, lasă să se creadă că cei care comentează nu știu să redacteze un text. Utilă ar fi și posibilitatea de autocorectare într-un timp scurt de la afișare (un minut, două). Dar astea sunt amănunte. Importantă e inițiativa și deschiderea de care dați dovadă. Felicitări!
    • Like 0
    • @
      check icon
      referindu-mă... Vedeți? Mi-a fost preluată automat despărțirea cuvântului din câmpul de completare.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult