Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

SiMonica!

Unde a stat ascunsă până acum SiMonica, perechea asta minunată?

Ce tupeu are Simona la dublu! Face voleuri, unele foarte bune, lob lifturi, retururi dinamită, dar forța ei bazală sunt schimburile de pe fundul terenului, dreapta și rever – în circuitul de dublu, numeri pe degete jucătoarele capabile să facă față loviturilor ei. Și are acum, cadou de la Darren Cahill, și un serviciu competitiv, atât la simplu cât și la dublu.

Tăria cuplului Halep-Niculescu constă în capacitatea Monicăi de a se mișca rapid și a acoperi spațiile create prin loviturile apăsate ale Simonei. De nenumărate ori, Klepač și Srebotnik au fost făcute șah-mat prin combinația serie de „măciuci” în unghi Halep, urmată de intercepție imparabilă Niculescu.

În maxitie-break-ul decisiv, slovenele au condus cu 6-3. Din acel moment, SiMonica a declanșat un adevărat recital de lovituri speciale, recuperări in extremis, loburi „foglia secca”, voleuri fulger care au ridicat tribunele în picioare. 7 (șapte) puncte consecutive au făcut fetele noastre, fără să mai piardă vreunul. Când au ridicat în final brațele sus, Simona râdea parcă uluită de ce i se întâmplă...

Simona Halep, de luni nr. 3 mondial, finală la simplu și la dublu într-un turneu Masters Premier 5, cum e Rogers Cup – o performanță cu totul rară în istoria circuitului WTA...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult