Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Venus e Simona mea

E posibil să joci bine și, totuși, să nu câștigi pentru că adversara joacă și mai bine? Chibiții de profesie resping de obicei această situație, învinuind-o pe învinsă. Eu n-am ce să-i reproșez Simonei.

În primul set, pierdut cu 5-7, n-a reușit să-și facă serviciul decât o dată. N-a servit rău, dar Kerber a returnat cu o siguranță și forță greu parabile.

A comis greșeli mari: la 3-4 în primul set, și-a pierdut serviciul cu o dreaptă expediată în burta fileului de la 2 m, pe o minge ușoară respinsă cu greu de Angelique. În tie-break-ul setului 2 a avut mingea iarăși sărită din pământ lângă fileu, destul de înaltă pentru smeci, pe care l-a executat slab, în direcția lui Kerber – nemțoaica a expediat nesperatul cadou în banda fileului, de unde mingea a sărit în pieptul Simonei. Privite atent, aceste greșeli sunt însă rezultatul stresului generat de capacitatea uluitoare a lui Kerber de a scoate nenumărate mingi din poziții imposibile.

Nici dubla greșeală cu care a pierdut primul set nu e întâmplătoare – presiunea pe serviciul doi al Simonei exercitată de Kerber a fost continuă...

De câte ori a fost condusă, 3-5 în primul și al doilea set, Simona și-a dat drumu la joc, a făcut passing-uri, winnere și scurte memorabile, a servit mai bine. Dar replica Angeliquei a venit în forță de fiecare dată.

All in all, trebuie să recunoaștem că, în clipa de față, nemțoaica e superioară Simonei ca nivel general de joc. Lovește mingea mai devreme, mai tare, știe să alterneze bombele cu stopurile, servește mai solid. Stăpânește bine procedeul Radwańska, lovitura cu genunchii aproape la pământ. Ca și Rafa Nadal, Kerber, când se așază în colț cu forehand-ul ei de stângace poate lovi la fel de bine și imprevizibil atât inside-out cât și long-line.

În semifinală, Angelique o va întâlni pe Venus Williams – la 36 de ani, Williams cea mare și-a regăsit miraculos jocul pe iarbă care i-a adus 5 titluri la Wimbledon. Țin cu Venus, așa cum aș fi ținut cu Simona.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult