Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Reprezentantul PSD mi-a spus că ar fi trebuit să mă prindă el pe stradă să mă bată“. Mărturiile a două observatoare USB în secțiile de votare

Protest BEC

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

La ora când se solicită anchetă pentru numărătoarea voturilor din sectorul 1, din cauza suspiciunii de furt, iată două povești din sectorul 3. Sunt aventurile de observatori USB trăite de două doamne. Din ele veți vedea tactici de intimidare, fușereală la numărarea voturilor, ostilitate din partea reprezentanților partidelor mari. Au dorit să nu le fie publicate numele.

Glume groase și amenițări

„Eu am fost delegat la secția 589 în Titan. Am ajuns în secție la 20,45. Înainte să afle că sunt delegat la numărarea voturilor de la USB, reprezentantul PSD Toader Costel m-a întrebat de ce am venit. 

Mi-a spus că „ar fi trebuit să mă prindă el pe stradă să mă bată“. S-a justificat oarecum spunând că era o glumă. Mi-a zis că poate vreau să ies din sală, că se va face cald, că vor închide ușile. Că vrea să știe de ce am venit acolo. După vreo 10 remarce de acest tip, când intrase și în spațiul meu personal, i-am spus că glumele dumisale sunt nepotrivite.

Președinta secției mi-a poruncit să nu fac multe comentarii, că reprezentatul ALDE a fost cuminte, nu a spus nimic și chiar i-a ajutat. I-am răspuns că eu, fiind delegat, am dreptul să fac comentarii, să pun întrebări, să mă asigur ca legea să fie respectată.

Legea spune că la terminarea perioadei de votare, se sigilează fantele urnelor, ștampilele, se pune ștampila de control pe sigilii, după care să anulează buletinele nefolosite. La secția 589, după închidere, nu au sigilat fantele, dar se apucaseră de anularea buletinelor nefolosite. Le-am spus că trebuie sigilate stampilele, și neapărat fantele. Enervată, președinta secției a legat ștampilele cu ață, într-un plic, deci le-a sigilat, de gura mea. Au terminat de anulat buletinele nefolosite, și au început să le numere. A durat vreo oră să facă un calcul câți votanți au fost în secție și numărul să fie egal cu numărul de buletine, minus cele primite și anulate ca nefolosite.

Au desfăcut apoi prima urnă. Le-au răsturnat pe toate. Și când au început să le sorteze, președinta a luat teancul PSD pe un birou separat, să îl verifice foaie cu foaie. I-am spus că legea spune că trebuie să le citească cu voce tare și să le arate către toți membri comisiei BEC. Mi-a răspuns că sunt nebună, că nu e ok, că am fi stat acolo până a doua zi, că legea e absurdă. Delegatul de la ALDE a spus că și el insistă să le numărăm așa. Noi nu vedeam bine dar eram foarte atenți. Președinta insista să ne uităm, ca să nu fie comentarii. La un moment dat, reprezentatul PSD m-a mai amenințat odată că vrea să mă bată până la alegerile viitoare.

Eu eram permanent atentă să se numere corect buletinele și voturile. Alte două persoane numărau în spatele meu. I-am rugat, dacă tot nu respectăm procedura de numărătoare, să elibereze mesele ocupate din jur și să le numele pe toate acolo, în fața mea, ca să văd și eu totul. Președinta a țipat la mine. Mi-a spus că nu vor face cum spun eu. Eu i-am rugat să facă astfel încât să pot vedea, că nu am ochi la spate. Mi-a răspuns că le numără cum crede ea de cuviință. Că eu sunt „doar o fată fără viitor politic“. „Ai să vezi că în Consiliu, cu asemenea atitudine neconciliantă, nu vei avea niciun viitor“, m-a avertizat. 

În momentul când a început să numere voturile, reprezentantul de la PNL a început să-și facă cruci și a spus că îi vine „să îmi scoată ochii“. M-am simțit în pericol. Am început să dau telefoane la centru să le spun să facă sesizări la BEC. Erau 3 oameni împotriva mea și ceilalți 5 nu spuneau nimic. O singură femeie din biroul electoral a intervenit o dată către președintă, după amenințarea celui de la PNL, spunând că ea nu a venit acolo să asculte comentarii în plus precum „nu ai viitor politic“ și altele. Președinta a început să țipe și la ea că, dacă nu se pune pe numărat voturi imediat, nu-i semnează fișa de pontaj. Cam asta era atmosfera.

Cei de la ALDE au povestit că a fost în unele secții a fost chemată Poliția pentru amenințări. La secția 589, când au văzut că sun la centru s-au potolit. Au început să numere organizat. Am fost mereu atentă să se numere corect, a mai durat încă 3 ore numărătoarea. Nu voiam să-i ostilizez, era târziu, voiam să fiu prietenoasă, să terminăm mai repede dar să fie totul corect. Reprezentantul PNL, Năstase Constantin, m-a mai amenințat o dată că mă bate”.

Două la primărie, două la prefectură...

O altă doamnă delegat USB povestește: „Când am ajuns în secția 639 mi s-a spus să ies, că mă cheamă când se închide secția. Preșendinta de la 639 a fost cooperantă, părea că nu-i convine. Dar după, n-a mai zis nimic. A venit la mine președinta de la secția de lângă, de la 640 care a spus că nu avem dreptul să fim delegați la numărătoare, și că a auzit ea la televizor că delegații USB au fost scoși cu poliția din secții. Eu i-am răspuns că am acreditarea de la biroul Sectorului 3, semnată de un judecător și că trebuie să respecte legea, nu să se ia după ce aude la televizor.

Voiau să înceapă să deschidă urnele de vot înainte de a anula buletinele nefolosite și a sigila ștampilele! Le-am atras atenția că legea prevede că trebuie să sigileze ștampilele și să anuleze buletinele nefolosite. Am asistat la numărătoare. În mare, s-a numărat corect.

Am stat la numărare de la 21.00 până la 2.45 și în acest timp președinta de la secția 640 a venit de vreo 3 ori să verifice dacă sunt acolo. Mă fixa. Comenta că toate secțiile au terminat numărătoarea, inclusiv cele din alte locuri din apropiere, «numai noi nu».

La final, președinta a consemnat în procesele verbale originale din ciorna ei ceva greșit. În dreptul USB la consiliul local avea 15 voturi. Când a trebuit să centralizeze procesele verbale pe tabletă, în SIMPV, nu le ieșeau cheile în sistem. Au desigilat sacii cu voturi de la consiliul local și au renumărat voturile. S-a dovedit că notaseră greșit în PV 15 voturi la USB, fiindcă, în realitate, erau 65! La primar general s-a dovedit la fel. Număraseră cu mai puțin de 10 voturi la Nicușor Dan și au descoperit asta tot când au introdus datele în SIMPV. A fost nevoie să renumere voturile desigilându-le.“

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    E discutabil.
    • Like 0
  • Cu ce e mai bun USB decat PSD? Pai USB e o constructie sponsorizata de Soros, un antiroman notoriu. Degeaba minte Nicusor Dan ca nu a luat decat cateva sute/mii de euro de la Soros cand in realitate a luat SUTE DE MII de euro si continua sa ia nu numai bani ci si instructiuni.
    • Like 0
    • @ Paul Lozba
      check icon
      Draga Paul. Locul tau este la Evenimentul Zilei sau alt ziar unde scriu postacii. Deocamdata fițuica asta este un mijloc de informare unde se dicuta pe topic. Daca ai ceva de comentat, legat de modalitatea in care se fac alegerile in secolul 21, bine, daca nu-abține-te. Pana aici- nicio diferentă intre reprezentantul batăuş şi comentariile fără sens.
      • Like 3
  • Aurel check icon
    Ca unul care a participat la alegeri (locale, parlamentare, europarlamentare) atat in sectii de votare cat si in circumscriptie electorala as vrea sa fac cateva precizari pentru ca vad ca lumea se inflameaza fara sa cunoasca operatiunile care se deruleaza dupa ora inchiderii votului.
    Nu am nicio apartenenta politica pentru ca nu m-a atras niciun candidat si, cu atat mai putin, vreun partid politic.
    Acum, legat de prezenta reprezentantilor USB si ai oricarui alt partid in sectiile de votare legea spune ca atunci cand un partid nu este reprezentat intr-o sectie de votare poate face o solicitare scrisa la Biroul Electoral de Circumscriptie (de la nivel de comuna/oras/municipiu/sector in cazul capitalei) cu cel putin 48 de ore inainte de ziua votarii. Presedintele B. E. de Circ. va admite aceasta cerere, daca sunt intrunite conditiile legale, si va dispune, printr-o Hotarare, acreditarea unei persoane identificabile, ca si reprezentant al partidului solicitant.
    In cazul de fata, se pare ca a existat o astfel de acreditare.
    Insa, pe de alta parte, trebuie facuta distinctie intre "reprezentant" si "observator".
    Reprezentantul este cel desemnat de catre un partid politic care participa la alegeri iar observatorul poate fi numai din partea unor organizatii - in cazul observatorilor, Biroul Electoral Central este cel care a emis astfel de acreditari in cazul in care au existat cereri.
    Pe langa aceste categorii mai exista candidatii.
    Acestia au voie sa asiste atat la procesul de votare cat si la numararea voturilor.
    Ce a impiedicat pe cei din conducerea USB sa trimita candidatii sa asiste in sectiile de votare unde nu au avut reprezentanti?
    Partea cu furatul voturilor, cel putin din experienta personala, mi se pare a fi departe de a se realiza cel putin in conditiile actuale unde sistemul electronic de verificare a actelor de identitate a functionat.
    Legat de numararea voturilor in sectiile de votare - se pot spune multe.
    Daca trebuia aratat fiecare buletin de vot la toti cei care participau sau numai asistau la numararea voturilor - cat timp procesul de numarare este transparent, procedura de numarare poate fi aleasa de fiecare sectie de votare in functie de specific.
    Ganditi-va ca nu toate sectiile de votare au o suprafata suficienta pentru a se putea deschide toate urnele in acelasi timp - nu toate sectiile de votare sunt ca cele care ni se prezinta la stiri - clase de la scoli sau licee, sali de sport etc.
    Sunt situatii in care o sectie de votare nu are astfel de suprafata si sunt nevoiti sa deschida pe rand fiecare urna, sa numere si apoi sa treaca la urmatoarea.
    Este usor acum sa vina spuna ca au fost furati (indiferent de formatiunea politica, candidat independent etc) cat timp ei nu au avut capacitatea organizatorica sa trimita oameni in fiecare sectie de votare.
    Legat de noua contestatie pe care dna Armand doreste sa o faca legata de numararea voturilor in Sectorul 1, cred ca ar trebui sa citeasca putin legea si sa vada ca astfel de contestatii se pot face in maxim 48 de ore de la inchiderea votarii - termen prevazut de lege.
    Partea cu contestarea la CCR cu privire la alegeri intr-un singur tur este iar o miscare de campanie (poate ca dansa nu stie ca s-a terminat campania electorala) avand in vedere ca CCR s-a pronuntat deja pe acest aspect.
    Uneori, aruncarea in spatiul public a unor informatii fara o baza solida nu face decat sa agite spiritele, sa se nasca o stare de simpatie/compansiune fata de cel care a pierdut pentru ca a fost furat la vot.
    Legea le-a pus la dispozitie mijloace cu care sa poata "controla" procesul de votare astfel ca orice comentariu ulterior, cat timp ei nu au profitat de lege, mi se pare deplasat.
    Nu cred ca vor obtine altceva decat le permite legea indiferent de cata agitatie vor provoca in spatiul public iar inainte de a provoca o astfel de agitatie ar fi bine sa citeasca legea.
    • Like 0
    • @ Aurel
      Ok ! Nu s-a putut "fura",pentru ca s-au scanat cartile de identitate.Dar,anularea voturilor valabile se putea face (cand se numarau voturile )? Au facut totalul,au vazut ca USB are mai multe voturi favorabile,si au trecut la anularea voturilor(scriind ceva pe ele,punand stampila dubla unde nu s-au sigilat....etc) lor,pana au obtinut victoria PSD. Nu se mai poate dovedi nimic.Adevarat ! Dar,sa vii sa spui ca e vina celor de la USB ca n-au avut observatori,este aberant !!! Cum ramane cu cinstea si corectitudinea celorlalti ???
      • Like 1
  • Doamne dumnezeule, acum aflu cum se fac furturi la vot,eu stiam doar cum se fac furturi la tara, rusine sa le fie pesedistilor.
    • Like 1
  • Samsara check icon
    Astea-s din cele/ cei care au fugit la concert? :) PARANOIA e în floare în România...
    • Like 1
    • @ Samsara
      Ionut Ch Ionut Ch check icon
      Fii tu in continuare o credula.
      Crede in continuare ca toate lucrurile in Romania sunt corecte si nu exista nici o frauda.
      • Like 1
    • @ Ionut Ch
      AlexS check icon
      Nu e credula, e ... saraca. Sau are agenda clara. Existenta postacilor a fost confirmata de partidele psd pnl si alte mizerii asemanatoare. Era de asteptat aparitia unor asemenea specimene si pe aici, nu se lasa pana nu murdaresc tot.
      • Like 6
    • @ AlexS
      Şi nu e o ea, ci un el. Pute a puţă nespălată cale de şapte site-uri. :D
      • Like 1
    • @ Samsara
      check icon
      Se pare ca tu esti fugita din alta parte. De ce mai vii pe aicisa imputi locul asta?
      • Like 0
    • @ Samsara
      Cine afirma ca au fugit la concert ? Manipulatorii care vor sa arate ca USB este lipsit de seriozitate ! Mai usor cu pianul pe scari !
      • Like 0
  • Eu am fost reprezentant pnl intr-o sectie si am insistat pe respectarea legii. Nu imi folosesc numele adevarat pentru ca nu vreau sa ma mai asociez cu nimic din ce inseamna politica. Am trecut prin fix aceleasi lucruri pe care le-ati mentionat. Am insistat pe a se numara voturile corect, cei 4 reprezentanti psd + presedintele si loctiitorul(doua doamne) mi-au scos ochii pentru ca am fi stat pana a doua zi acolo(lucru care oricum s-a intamplat). Usb nu am avut in sectie, decat observator, dupa ora noua, dar au tacut si au observat. In viata mea nu am fost mai neajutorat decat in noaptea aia, in care mi s-a spus in nenumarate randuri ca sunt un tanar fraier, care nu intelege cum functioneaza lumea si ca legile oricum nu vor fi mereu respectate. Cand am vazut ca sunt 10 oameni impotriva mea care imi spun "hai sa le numaram cum stim noi" am zis, spre rusinea mea, "ok, dar vreau sa verific la final fiecare teanc", nu au comentat nimic, le-au sortat. In timp ce am verificat teancul de psd de la consilieri pentru primaria generala bineinteles ca am gasit "greseli", de genul voturilor anulate, voturi pentru usb si voturi pentru pnl. Cand am adus in discutie asta, presedintele m-a intrebat daca chiar cred ca mai conteaza unul sau doua voturi, ca oricum jocurile sunt deja facute. La urmatoarea urna mi s-a zis sa le verific pe cele care mi-au ramas in alta parte, pentru ca ei aveau sa le sorteze pe urmatoarele. Am precizat ca vreau sa vad cum fac chestia asta, au zis ca nu ii intereseaza, pentru ca e tarziu si vor sa plece acasa. Nu am sa mentionez insultele in comentariul asta, dar puteti fi convinsi ca au fost nelipsite. Slabiciunea mea a fost ca nu am avut puterea de a suna la 112, stiind ca asta ne-ar baga pe toti in niste chestii care oricum n-ar fi rezolvat nimic. Voiam doar sa precizez ca am trecut si eu prin acelasi rahat si sa ii invit pe toti celilalti care au patit asta sa anunte, s-ar putea sa nu fi fost doar cateva cazuri izolate.
    • Like 6
    • @ hyperchicken
      DA, exact acelasi lucru s-a intamplat in sectia 319 Sector 2, eu am fost delegat doar la numaratoare din partea USB. La noi numarau vreo 10 oameni in acelasi timp voturile fiecare cum putea, nimeni nu verifica. Am facut repetate sesizari. M au injurat, tot felul de epitete, mai ales ca si la dvs de la reprezentantii psd, vreo 4 la numar. au fost tipete ca pe stadion din partea lor. Tot felul de cai de intimidare. Pana nu am inceput sa scriu o intampinare catre presedinta sectiei nu s-au lasat. Am incercat sa ii verific pe cat mai multi, doar ca nu m am prins ca cei care strang voturile psd (care s-au adunat intr-un colt) erau si cei care vociferau si ma amenintau cel mai mult. Initial suspectam de frauda si pmp si alde si pnl.. e greu sa pazesti 10 oameni. Nu mi -am imaginat ca voi avea o asemnea noapte in acea duminica. Pe de alta parte m-am gandit si de cat de inconstienti sunt acei reprezentanti psd (mai ales) care pt niste banuti ar face orice (ilegal) pt partid.
      • Like 0
    • @ hyperchicken
      check icon
      Eu nu inteleg de ce ai primit like-uri?! Pentru ca ai fost slab? Pt ca nu ai chemat politia? Pentru ca nu ai informat Biroul electoral? Asta-i romanism sadea. Toti posteaza cu nume ascunse. Toti au "curaj" atata timp cat sunt la "lumina umbrei"...
      Jenant
      • Like 1
    • @
      Da, am fost slab, recunosc asta si crede-ma ca am invatat multe din aceasta experienta. Dar as fi vrut sa fii tu acolo, in locul meu, sa vad cum te-ai fi descurcat la 2 noaptea(dupa 20 de ore de semnat, atentie maxima in jur, sa nu faca nimeni nimic ilegal, verificat buletine, numaratori partiale) sa te convingi pe tine insuti, nu pe cei din jur, ca mai bine se respecta legea mot a mot si stam sa numaram fiecare buletin de vot in parte. Iti zic eu ca daca mai sunt si 10 oameni impotriva ta si iti spun ca gresesti, nu mai ai taria pe care credeai ca o ai inainte. Parerea mea e ca ar trebui modificata procedura de numarare, care este extenuanta.
      • Like 0
  • Ati depus plangere la politie sau la BEC sau unde e cazul pentru aceste nereguli? Cel putin pentru amenintarile cu bataia ati fi putut sa depuneti la politie. E foarte bine ca le faceti publice sa stie si altii, desi celor care au votat USL (am zis bine, adica PSD + PNL) oricum nu le pasa, probabil gandesc ca bine v-au facut. Dar trebuie sa mergeti pana la capat si sa depuneti plangeri/sesizari la organele abilitate.
    • Like 1
    • @ Marius Bancila
      Fara martori,ce sanse avea ? Hai sa fim realisti ! Toti sunteti viteji,aici pe net.De ce nu va inhamati voi la asa ceva !
      • Like 0
  • Moise Guran a facut o afirmatie Duminica seara la Digi24 referitor la Sect1 - USB-ul nu are oameni cu experienta implicati in procesul post-electoral. Si asta s-a vazut luni dimineata. Sa plang(em) acum dupa asta nu mai are rost. (ceva cu pasta de dinti bagata inapoi in tub, parca era o vorba). Ce pot eu? Sau ce pot altii sa faca? Simplu - ma implic - observator, numarator, "baiatul cu-cafeaua", ceva...Daca ma multumesc sa comentez pe Republica si sa frec telecomanda atunci nu am facut nimic. Bineinteles, nu cred in "nu votezi nu contezi" si "nu te implici, taci". Ne-implicarea este tot o forma de vot - votez(i) sa te misti mai incet. Cred ca suntem pe un drum bun, iar votul determina viteza cu care mergem.
    • Like 1
    • @ Lucian Chiriloi
      nenicu' check icon
      Moise nu e corect tot timpul - la fel ca acum. Ce fac cei de la USB acum este sa arate ca procesul electoral este ca-n Zimbabue (daca aceasta comparatie te ajuta sa intelegi cat de rau e), iar eforturile lor pot contribuie la schimbarea situatiei.

      In acelasi stil, in Moise vorbeste acel spirit socialist conservat de catre multi popor de mai demult - acel spirit de om cumpatat care tace si nu face panarama atunci cand e in rahat pana la gat - dar nu din cauza lui. Vorba aia, capul plecat sabia nu-l taie.

      Daca ar fi sa ne gandim de ce n-au votat mai multi, ar trebui sa ne intrebam daca in Bucuresti s-a votat mai mult vreodata - poate cu 10% mai mult - ceea ce arata ca Bucurestiul nu e un oras al oamenilor stabili, e locul ala in care te faci mare si zbori dupa.
      • Like 3
    • @ nenicu'
      De acord. (Eu ma gandeam la Botswana pentru care mai multe afinitati cu Miorita). Pentru mine ideea de baza este urmatoarea - daca nu iti place, atunci fa ceva. Daca nu iti place si ramai ghiocel atunci "n-are mama ce sa-ti faca". Au fost numarate voturile ca steagurile lui Pristanda? Naiba stie! Eu nu am fost acolo. Vreau sa stiu, atunci urmatoarea data vad ce pot face. Si nu ma refer doar la Bucuresti - media pe tara este parca pe la 46%, ceea ce nu e chiar rau. Rau este acolo unde s-a inregistrat 15-20% prezenta la vot. Parca erau 2 sate prin Iasi (???) unde nu votase nimeni.
      • Like 1
    • @ Lucian Chiriloi
      nenicu' check icon
      S-ar putea ca restul de 40-50% din populatie sa fie in ''tarile calde''
      • Like 1
  • Foarte, foarte important, la viitoarele alegeri din toamna, camere de luat vederi,cine s-ar opune si de ce?O tema castigatoare de campanie pt.USR.Altfel cardasia PSD-PNL face victime.
    • Like 7
  • nenicu' check icon
    AEP si BEC tre sa dea cu subsemnatul la DNA si pentru alegerile astea si pentru prezidentiale.
    Nu vorbeste nimeni despre voturile DIasporei acum? unde sunt, cati au votat, au putut vota?
    • Like 2
    • @ nenicu'
      Diaspora nu voteaza la "locale".
      • Like 1
    • @ Lucian Chiriloi
      nenicu' check icon
      Raspuns corect! ai castigat 100 de puncte
      • Like 1
    • @ nenicu'
      Multumesc! Merg in turul 2? Sau sun un "preten" si facem 50-50 sa manance si eu un gugos? :)
      • Like 0
    • @ Lucian Chiriloi
      nenicu' check icon
      Mai pune-ti pofta-n cui :)
      • Like 0
    • @ Lucian Chiriloi
      Valentin check icon
      Mda, banuiam. Sunt cetateni romani, dar nu au domiciliu stabil in Romania, nu?
      • Like 0
    • @ Valentin
      Votezi acolo unde locuiesti conform buletinului. Esti cetatean roman, ai trait in Galati 30 de ani apoi te-ai mutat la Berlin. Ai "buletin" de Germania cu locuinta si job in Berlin (platesti taxe, etc), atunci votezi pentru primaria berlineza, nu cea galateana. Eu, daca plec in Londra dar nu particip legal la viata londoneza (taxe, impozite, acte, etc) nu am cum sa votez pentru primaria de acolo. Asta este rationamentul meu.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult