Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

Alegerea ferestrei potrivite: misiune realizabilă

Ferestre Alumil

În viață, unele alegeri sunt mai ușor de făcut decât altele, unele mai plăcute decât altele. Alegerea tipului de fereastră potrivit nevoilor și arhitecturii casei tale este una care ar trebui să fie ușoară, pe cât este de plăcută.

Desigur, decizia se ia încă din faza de proiectare a imobilului și ține cont de climat, precum și de stilul architectural. Sunt varii restricții care pot interveni, iar asta se întâmplă mai des la sistemele economice.

Noi, Alumil, credem că principalul scop al unei ferestre este să permită pătrunderea unui volum cât mai mare de lumină naturală, precum și să satisfacă nevoile de izolare, securitate și funcționalitate a spațiului interior.

Cel mai des, alegerea se face între un sistem batant și un sistem glisant, după cum este la momentul actual piața de la noi.

Sistemele batante sunt cele care sunt cel mai des folosite în România, fiind adesea prima opțiune a românilor când vine vorba de a înlocui tâmplăria de lemn. Sunt cel mai adesea utilizate în zonele cu climă temperata și rece și cu preponderență pentru construcțiile individuale sau complexurile rezidențiale.

Pe de cealaltă parte, sistemele glisante sunt mai ales întâlnite în zonele cu climă temperată, dar mai ales cu climă caldă. Avantajul cel mai mare al acestui tip de sisteme este faptul că ocupă foarte puțin spațiu de funcționare, putând fi incorporate în pereți și oferind cosumatorului o deschidere mai amplă. Acesta este și motivul pentru care sunt utilizate mai ales în construcția clădirilor rezidențiale, unde spațiul este foarte important.

Cu o experiență de peste 30 de ani și o prezență în peste 30 de țări, la nivel global, grupul Alumil vine în întâmpinarea nevoilor clienților, punând în fiecare sistem de ferestre tehnica sa inovatoare și expertiza sa.

Alumil S.A. este cel mai mare grup industrial privat din Europa de Sud-Est, care produce și distribuie sisteme din aluminiu.

Sistemele din aluminiu dezvoltate și testate de către ALUMIL în cadrul Departamentului de Cercetare – Dezvoltare al Grupului, sunt testate și certificate ulterior de către instituții acreditate internațional cum ar fi IFT ROSENHEIM Germania, A.A.M.A. SUA, INSTITUTO JORDANO Italia, EKANAL Grecia etc.

Specialiștii noștri vă pot oferi consultanță în ceea ce privește alegerea tipologiei de sistem potrivită pentru dumneavoastră. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu e vorba de voi, în general, nu mai știi în cine să,mai ai încredere,mă mai gândesc. Mulțumesc ori-cum:
    • Like 0
  • In primul rand acest festival imi face inima sa o ia la trap, cu zi ce trece, mai aproape de acest festival European,care aduce in fiecare an cu mult mai multi spectatori si pasionati de distractie.
    Eu unul astept ca acest festival sa inceapa odata si sa nu se mai termine, excluzand faptul financiar, gandinduma cat de bine v-a fi.
    • Like 0


Îți recomandăm

Denis Grigorescu

„Aş fi înţeles gestul dacă pe parcursul mandatelor doamnelor Dăncilă şi Carmen Dan România ar fi atras investiţii străine de zeci de miliarde de euro, salariul minim net ar fi fost de 1.000 de euro şi România n-ar mai fi avut nicio locuinţă cu toaletă în fundul curţii. Dar aşa, gestul mi s-a părut unul nepotrivit, şi asta ca să folosesc un eufemism”, spune Denis Grigorescu. (Foto: Captură ecran Recorder.ro)

Citește mai mult

Carmen Dan Centenar

Ca și cum urgia nu ar fi fost totală, o fetiță de trei ani (trei ani!!!) a fost pusă să stea în cap pe caldarâm dinaintea unei purtătoare de telefon mobil. De ce nici un profesor, educator sau învățător n-a crâcnit în fața acestui abuz demn de Coreea de Nord? Cum a putut înghiți inspectoratul școlar așa ceva? V-a plăcut, tovarăși, recunoașteți că v-a plăcut! (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Medici chirurgi

„Trebuie să schimbi toată infrastructura, numai cu salariul nu merge. Mie mi-e frică de această acțiune de a crește salariul, toate părțile celelalte, infrastructura și alte calități de care avem nevoie în sistemul de stat vor suferi și vor fi salarii mai mari, mentalitate neschimbată a medicilor, ciubucurile vor rămâne în continuare”, crede Wargha Enayati, cardiologul care a fondat rețeaua Regina Maria. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult