Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti critică măsurile Guvernului în domeniul economic și în justiție: Le urmărim cu îngrijorare. Creează nesiguranţă!

Cord Meier-Klodt - Klaus Iohannis

Foto presidency.ro

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti Cord Meier-Klodt a afirmat marţi seară că decizii actuale ale guvernului referitoare la impozitarea anumitor sectoare sau la domeniul justiţiei sunt urmărite cu îngrijorare şi, alături de prezentarea publică a companiilor străine ca fiind problema sau duşmanul societăţii, creează nesiguranţă, scrie News.ro

Companiile germane nu-şi vor face bagajele prea curând, dar au devenit mai prudente, iar investiţiile planificate sunt reanalizate pe alocuri, amânate sau chiar se caută locaţii alternative. Ambasadorul Germaniei, care a participat la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, i-a îndemnat pe oamenii de afaceri să combată defăimările cu fermitate şi argumente solide, să îşi apere realizările şi să atragă atenţia asupra contribuţiilor aduse de economia germană, în decursul anilor, pentru binele României şi al relaţiilor româno-germane.

Companiile germane au circa un sfert de milion de angajați în România, spune ambasadorul german.

„Şi sunt angajatori buni, stabili! Se angajează în favoarea pregătirii profesionale duale, oferă tinerilor şanse de viitor aici, în ţară, şi acordă asistenţă socială angajatorilor mai în vârstă. Pe scurt, reprezintă un sprijin al acestei ţări şi ne bucurăm în mod justificat pentru rezultatele obţinute împreună. Însă toate acestea nu sunt nicidecum ceva de la sine înţeles. Asta este valabil astăzi, ce va fi, însă, mâine? Cifrele îmbucurătoare de astăzi se datorează deciziilor corecte de ieri. Încrederea în România ca loc pentru investiţii a crescut în decursul anilor. În schimb, anumite decizii de astăzi „mai puţin bune“, ar putea distruge încrederea, periclitând, astfel, succesele de mâine", a avertizat Cord Meier-Klodt, adăugând că „o recepţie prilejuită de aniversarea anului nou nu este locul potrivit pentru a vorbi în detaliu despre decizii actuale ale guvernului referitoare la impozitarea anumitor sectoare sau la domeniul justiţie", „însă, atunci când vorbim despre leadership, trebuie să vorbim şi despre încredere - despre decizii transparente, predictibilitate şi fiabilitate".

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    Inteleg ingrijorarile cu privire la economie, dar nu le inteleg pe cele legate de justitie !!! Concret, ce il deranjeaza pe dl ambasador in domeniul justitiei !? Probabil faptul ca oameni nevinovati, achitati in instate, au stat nevinovati in puscarii, procurorii au fabricat probe...etc Sau "statul de drept al lui basescu" !!??
    • Like 1
  • Pe lângă componenta de sprijin electoral cam acesta este mesajul dlui. ambasador: „Vouă vi s-a rezervat rolul de piață de consum și furnizor de forță de muncă ieftină. Atâta timp cât vă urmați cu strictețe scenariul/partitura suntem prietenii voștri, altfel trecem la sancțiuni”.
    De ce spun asta ?
    În ceea ce privește puterea de cumpărare ( rezultată din venituri și prețuri ) a românilor nu cred că aveți vreun dubiu că este cu mult sub puterea de cumpărare a germanilor. Apropo de acest lucru vedeți ce spune A. Merkel despre venituri germanilor din fosta RDG față de cele ale germanilor din fosta RFG.
    Unde văzurăți milioane de români cu mercedesuri noi ? Cred că ați văzut milioane de români cu rable second hand luate de pe piața occidentală și asta NU din cază că românul este prost și căpos și nu-i plac mașinile noi.
    Se apelează la faptul că în România nu este productivitatea muncii ca în occident ( adică în toate uzinele și fabricile străine din România se lucrează cu secera și ciocanul, nu cu aceiași tehnologie ca în țările mamă, lucrătorii români din supermarketurile străine din România sunt mai puțin productivi decât cei din occident, casierii români lucrează cu abace, iar aprovizionare rafturilor magazinelor se face cu roaba, sacul și cârca ).
    Mult trâmbițata impredictibilitate se face auzită numai dacă se mărește vreo taxă, atunci când taxele se micșorează nu apare nici o „greață” la impredictibilitate.
    Nu pledez aici pentru PSD sau alt partid care scoate pe piață „lăcomia” capitalului străin, vreau numai să vedem cum stăm și care este realitatea, să nu ne mai lăsăm „vrăjiți” de propaganda unui partid sau altul.
    Cum să nu plece un meseriaș cu pregătire medie din România când la filiala fabricii occidentale x din România câștigă de 2-3 ori mai puțin decât la o filială din occident a aceleași fabrici, exact în același post de lucru ?
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult