Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti critică măsurile Guvernului în domeniul economic și în justiție: Le urmărim cu îngrijorare. Creează nesiguranţă!

Cord Meier-Klodt - Klaus Iohannis

Foto presidency.ro

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti Cord Meier-Klodt a afirmat marţi seară că decizii actuale ale guvernului referitoare la impozitarea anumitor sectoare sau la domeniul justiţiei sunt urmărite cu îngrijorare şi, alături de prezentarea publică a companiilor străine ca fiind problema sau duşmanul societăţii, creează nesiguranţă, scrie News.ro

Companiile germane nu-şi vor face bagajele prea curând, dar au devenit mai prudente, iar investiţiile planificate sunt reanalizate pe alocuri, amânate sau chiar se caută locaţii alternative. Ambasadorul Germaniei, care a participat la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, i-a îndemnat pe oamenii de afaceri să combată defăimările cu fermitate şi argumente solide, să îşi apere realizările şi să atragă atenţia asupra contribuţiilor aduse de economia germană, în decursul anilor, pentru binele României şi al relaţiilor româno-germane.

Companiile germane au circa un sfert de milion de angajați în România, spune ambasadorul german.

„Şi sunt angajatori buni, stabili! Se angajează în favoarea pregătirii profesionale duale, oferă tinerilor şanse de viitor aici, în ţară, şi acordă asistenţă socială angajatorilor mai în vârstă. Pe scurt, reprezintă un sprijin al acestei ţări şi ne bucurăm în mod justificat pentru rezultatele obţinute împreună. Însă toate acestea nu sunt nicidecum ceva de la sine înţeles. Asta este valabil astăzi, ce va fi, însă, mâine? Cifrele îmbucurătoare de astăzi se datorează deciziilor corecte de ieri. Încrederea în România ca loc pentru investiţii a crescut în decursul anilor. În schimb, anumite decizii de astăzi „mai puţin bune“, ar putea distruge încrederea, periclitând, astfel, succesele de mâine", a avertizat Cord Meier-Klodt, adăugând că „o recepţie prilejuită de aniversarea anului nou nu este locul potrivit pentru a vorbi în detaliu despre decizii actuale ale guvernului referitoare la impozitarea anumitor sectoare sau la domeniul justiţie", „însă, atunci când vorbim despre leadership, trebuie să vorbim şi despre încredere - despre decizii transparente, predictibilitate şi fiabilitate".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Inteleg ingrijorarile cu privire la economie, dar nu le inteleg pe cele legate de justitie !!! Concret, ce il deranjeaza pe dl ambasador in domeniul justitiei !? Probabil faptul ca oameni nevinovati, achitati in instate, au stat nevinovati in puscarii, procurorii au fabricat probe...etc Sau "statul de drept al lui basescu" !!??
  • Like 1
 • Pe lângă componenta de sprijin electoral cam acesta este mesajul dlui. ambasador: „Vouă vi s-a rezervat rolul de piață de consum și furnizor de forță de muncă ieftină. Atâta timp cât vă urmați cu strictețe scenariul/partitura suntem prietenii voștri, altfel trecem la sancțiuni”.
  De ce spun asta ?
  În ceea ce privește puterea de cumpărare ( rezultată din venituri și prețuri ) a românilor nu cred că aveți vreun dubiu că este cu mult sub puterea de cumpărare a germanilor. Apropo de acest lucru vedeți ce spune A. Merkel despre venituri germanilor din fosta RDG față de cele ale germanilor din fosta RFG.
  Unde văzurăți milioane de români cu mercedesuri noi ? Cred că ați văzut milioane de români cu rable second hand luate de pe piața occidentală și asta NU din cază că românul este prost și căpos și nu-i plac mașinile noi.
  Se apelează la faptul că în România nu este productivitatea muncii ca în occident ( adică în toate uzinele și fabricile străine din România se lucrează cu secera și ciocanul, nu cu aceiași tehnologie ca în țările mamă, lucrătorii români din supermarketurile străine din România sunt mai puțin productivi decât cei din occident, casierii români lucrează cu abace, iar aprovizionare rafturilor magazinelor se face cu roaba, sacul și cârca ).
  Mult trâmbițata impredictibilitate se face auzită numai dacă se mărește vreo taxă, atunci când taxele se micșorează nu apare nici o „greață” la impredictibilitate.
  Nu pledez aici pentru PSD sau alt partid care scoate pe piață „lăcomia” capitalului străin, vreau numai să vedem cum stăm și care este realitatea, să nu ne mai lăsăm „vrăjiți” de propaganda unui partid sau altul.
  Cum să nu plece un meseriaș cu pregătire medie din România când la filiala fabricii occidentale x din România câștigă de 2-3 ori mai puțin decât la o filială din occident a aceleași fabrici, exact în același post de lucru ?
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult