Sari la continut
alt

Dorin Tudorancheck icon

Dorin Tudoran este poet, laureat al Premiului Național „Mihai Eminescu”, ziarist și disident politic. A emigrat în Statele Unite în iulie 1985, după câțiva ani de disidență și o grevă a foamei de 40 de zile. Stabilit în America, rămâne un atent observator al vieții culturale și politice românești. Volumul „Eu, fiul lor. Dosar de Securitate” cuprinde o selecție din dosarul său aflat în arhiva CNSAS, scriitorul fiind urmărit de Securitate încă din 1976.


Articole publicate check icon

Donald Trump, NRA

Părinții fondatori nu aveau cum să prevadă nici cum vor arăta azi armele de foc, nici la ce fel de criminalitate vor servi armele automate, semiautomate — arme de asalt. A te opune unei ajustări legislative de acest fel înseamnă a nu recunoaște diferențele între realitatea americană de acum 230 de ani și realitatea americană de astăzi. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Mihai Tudose la funeralii

L-a trecut pe sub Arcul de Triumf și l-a aplaudat. De plâns, l-au plâns cu o sinceritate de stat și de partid mai ales cei care au încercat să-l readucă – fie și prin mijloace contondente – în România în decembrie 1990, dar Regele, trădător cum îl știe Traian Băsescu, a fugit din nou în Elveția. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

imnul sua

National Association for the Advancement of the Colored People (NAACP) a cerut înlocuirea imnului național. Alice Huffman, Președinta NAACP din California, a explicat de ce: “It’s racist. It doesn’t represent our community. It’s anti-black people.”

Citește mai mult

Zoe Petre

Am avut norocul să mă număr, nu doar pe Facebook, printre prietenii doamnei Zoe Petre. Am admirat-o pentru doxă, pentru cum și-a iubit, călăuzit și protejat studenții, pentru cum și-a apărat prietenii mai tineri, fără să le cânte în coarne când, luându-și zborul, unii dintre ei uitau că modestia este parte a inteligenței. (Foto: Adevărul)

Citește mai mult

Logo DION

Propun juriului un proiect al lui DION (Daniel Ionescu). Nu am nicio îndoială că proiectul va avea susținerea paraparlamentară a Comisiei Juridice a Senatului, sprijinul moral al deținutului Adrian Severin, fost europarlamentar, sprijinul ruralo-urban al binomului Elena Udrea – Liviu Dragnea și că președintele-senator Traian Băsescu va milita din toate puterile și răsputerile sale pentru victoria acestui logo.

Citește mai mult

Emmanuel Macron – Brigitte Trogneux

Citesc cu un amestec de amuzament și consternare comentarii despre cuplul Emmanuel Macron – Brigitte Trogneux. Cea mai siderantă acuzație peste care am dat până acum este aceea că Macron și Trogneux “trăiesc în promiscuitate”. De ce? Fiindcă Brigitte este mai în vârstă cu 24 de ani decât Emmanuel. Și dacă era invers, tot de promiscuitate ar fi fost vorba? (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Gabriela Firea

Nu înțeleg de unde atâta jale, atâta zbucium și atâtea gânduri negre. Oricine ar fi câștigat aceste alegeri parlamentare, oricine ar fi trecut pragul electoral și oricine ar fi dat cu ceafa de el, rămânând pe dinafară, viitorul României e asigurat. (Foto: Adriana Neagoe/Inquam Photos)

Citește mai mult

Arderea steagului

Cea mai recentă afirmație a președintelui-ales Donald Trump în legătură cu arderea steagului, potrivit căreia cei care fac acest lucru ar trebui să își piardă cetățenia sau să facă închisoare, i-a readus la rampă pe “constituționaliști” care îi reamintesc lui Trump că, deocamdată, așa cum e întocmită, Constituția nu-i dă dreptate. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Hillary Clinton, în timpul dezbaterii democrate, organizate de CNN la Las Vegas

La 4 dimineața, îți feliciți adversarul pentru victorie și îți oferi serviciile să lucrați împreună, „pentru binele țării”. La 4 după-amiaza, declanșezi deja primele calcule pentru obținerea unui impeachment al învingătorului. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Susținătorii lui Trump

Când minoritatea consideră de cuviință să transmită majorității, pe căi din ce în ce mai violente, că este rudimentară, troglodită, ba chiar și nenaturală și singura deținătoare a tuturor vinovățiilor, toate contractele între ramurile copacului numit societate pot crăpa.

Citește mai mult

Alegeri în SUA

2016. Nu va fi o revoluție, dar aceste alegeri pot marca apariția versiunii #7 a sistemului politic. Internetul (ca și alte noi tehnologii) produce un dezechilibru politic, unul în care, ca întotdeauna, membrii partidelor se revoltă împotriva liderilor partidelor. (FOTO: Guliver Getty Images)

Citește mai mult