Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cazare gratuită, ceai cald și biscuiți gratis pentru cei ce vin la proteste în București. „Câinii sunt bineveniți, și noi avem”

Persoanele din afara Bucureștiului care vor să vină la proteste în Capitală se pot caza gratuit la hosteluri și pot primi gratis ceai cald și biscuiți. Unii proprietari de hostel anunță că aceștia își pot aduce cu ei câinii sau pisicile de companie.

„Dacă știți persoane ce vin la proteste din afara Capitalei și au nevoie de cazare în București oferim locuri gratuit la cele 2 hosteluri ale noastre, Little Bucharest și Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest. Rugămintea e să dați un email la adresa oldtown@littlebucharest.ro cu numele și numărul persoanelor. Avem 130 de locuri în total și în funcție de câte avem disponibile zilele acestea sprijinim pe cei ce vin din afara Bucureștiului. Mulțumesc pentru ce faceți!”, sună unul dintre mesajele postate pe pagina „Cazare gratuită și solidaritate pentru protestatari din afara Bucureștiului”.

După ce o persoană care a spus că este interesată să vină în București la proteste a precizat că are și un câine, unul dintre proprietarii de hostel i-a răspunns: „Câinii sunt bineveniți la noi, avem și noi”, și a postat o fotografie cu patrupedul de companie. 

„Și noi avem o cameră liberă, pentru două persoane. Avem un pui de amstaff de 4 luni jumăte și o pisică. Dacă este ok cu ei, vă stăm la dispoziție”, își arată solidaritatea altcineva.

Un alt antreprenor care precizează că este „la o aruncătură de băț de Piața Victoriei” anunță că îi așteaptă pe protestatari după 18:00 cu un ceai cald din partea casei. „Dacă mergeți să vă strigați și voi indignarea în piață, noi vă așteptăm să vă încălziți între urlete și huiduieli la noi. Beti ceaiul #free și apoi băgați tura 2 de indignare, plus că puteți să-l luați la pachet să-l duceți și celor care rămân pe poziții”, se arată în anunț.

O firmă din domeniul panificației îi invită pe manifestanții aflați în drum spre Piaţa Victoriei la o porție cadou de biscuiți. „În drum spre Piaţa Victoriei treceţi pe la Pain Plaisir, strada Barbu Delavrancea nr 1, pentru o porţie de biscuiţi. Cadou. Parola: #nuOUG”.

Pe aceeași pagină a rețelei de socializare cineva prezintă o aplicație pentru telefonul mobil care „îți permite să-ți găsești mai ușor prietenii-n stradă”.  „Dați sfoară-n țară, mi se pare mult mai simplu decât să strigi într-un telefon „SUNT LÂNGĂ PRIMUL STÂLP PE DREAPTA...", se arată în postare.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu cred că este ( era ) nevoie de o asemenea antorsatura . După părerea mea Este logic că acei oameni (huligani)au fost plătiți ptr asemenea scenariu grav este că nimic nu este adevărat. Jandarmi și trupe speciale de elita au fost sub orișice critica .Din partea huliganilor ce sa mai vb . Și-au făcut rolul și-au dat examenul aproape repetând faza din 89
  • Like 1
 • check icon
  Felicitări! În sfârşit se întâmplă!
  • Like 0
 • un Roman check icon
  Am intrat pe pagina aceea cu cazarea gratuita. Am fost miscat. Nu am mai vazut demult atata solidaritate gratuita. Diseara sunt sigur ca vom schimba ceva, de fapt, sunt sigur ca vom schimba tot! Ne vedem la proteste!!!
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult