Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cine l-a invitat pe Liviu Dragnea în SUA la învestirea lui Trump. Reacția Administrației Prezidențiale

Camera Deputaţilor a aprobat deplasarea lui Liviu Dragnea în SUA la învestirea lui Donald Trump, ce va avea loc 20 ianuarie, iar premierul Sorin Grindeanu a declarat că ar putea lua și el parte la ceremonia în cadrul căreia noul președinte american își preia mandatul. 

Adiministrația Prezidențială a anunțat, printr-un comunicat, că delegațiile „formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.” Președinția precizează în comunicat că, potrivit „practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de stat și guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie.”

Un document publicat de Hotnews arată că Dragnea a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Trump de către afaceristul Elliot Brody, unul dintre cei 17 vicepreședinți ai Presidential Inaugural Committee și unul dintre cei care s-a ocupat de strângerea de fonduri pentru Partidul Republican. New York Times scria în anul 2009 că Broidy a pledat vinovat la acuzațiile potrivit cărora a dat unor oficiali americani cadouri ilegale în valoare de un milion de dolari pentru a obține un contract profitabil cu fondul public de pensii al statului New York.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că Biroul Permanent al Camerei a aprobat în unanimitate deplasarea liderului social-democrat care va avea loc în perioada 17 – 21 ianuarie.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, pentru News.ro că este posibil să meargă la ceremonia de învestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump, și că a primit o invitaţie în acest sens.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • interesant e ca biletele astea la show se vind in perechi (considerindu-se ca mogulu isi aduce si pitzipoanca sa o scoata in lume)...sa intelegem ca grindeanu e pitzipoanca lu dragnea? oare cealalta pitzipoanca nu e geloasa?:))) $25,000-$99,999

  • Two tickets to the inaugural parade, concert and fireworks, an inaugural ball and “an entertainment-filled” welcome reception

  • Two tickets to Mr. Trump’s swearing-in ceremony
  • Like 0
 • sunt curios, presupunind ca nici mustaciosu, nici sluga lui nu ar avea pass diplomatic si nici viza de sua, scrisoarea aiua de invitatzie le-ar garanta o viza de intrare in SUA???
  • Like 0
 • Se invită între ei puscariabilii
  • Like 0
 • Liviu check icon
  Ca se duc la un eveniment public, problema lor. Ce ar trebui lamurit este daca deplasarea se face pe bani publici sau privati. Daca nu reprezinta oficial Romania, de ce trebuie bugetul public sa deconteze asa ceva. Daca este o vizita privata ar trebui urmarit care vor fi afacerile viitoare in Romania ale acelui republican. Pe langa toate astea tovarul Dragnea o sa ia si un translator cu el?
  • Like 0
 • pe ăștia nu i-a invitat nimeni se duc si stau ca țațele la piata , pe banii poporului și apoi vin înapoi și latră la Pravda 3 , ca vezi doamne cine știe ce le-a zis Trump . Da cine știe la ce moaca de comunist are Tov Dorel poate-l confunda aia pe acolo cu un spion rusnac și ne scapă de el .
  • Like 0
 • Locurile la inaugurarea americana, in functie de pachetul ales, costa intre 25.000 $ si 1 milion $ scrie New York Times
  https://www.nytimes.com/2016/11/29/us/politics/inauguration-donald-trump-president.html?_r=0
  • Like 1
  • @ Kinga Toma
   Probabil ca așa și-a cumpărat " invitația " Tov Dragnea , pe banii poporului .
   • Like 1
  • @ Kinga Toma
   excelent link! :))) asta dovedeste inca o data ce javra mincinoase sunt mustaciosu si sluga lui...din ce ziceau deduceai ca trump cu minutza lui i-a invitat...cind colo si-au luat bilet ca la concert cu copilu minune
   • Like 0
 • invitatie de la cine ai primit mai Grindene??? de la un om de afaceri???? si care este treaba noastra sau a tarii noastre???? du-te si fa ce vrei dar pe banii tai.......... si Dragnea sa faca ce vrea dar nu pe banii camerei deputatilor...... niste jegosi care credeti ca mai prostiti pe cineva cu 100 lei ..... ia de la Dragnea..... vreo 2 babe surde................ am auzit ca nu o sa-l lase pe Dragnea sa intre in SUA pt ca o sa-i gasesca o gaura in fund...........
  • Like 1
  • @ Helmuth Diesing
   invitatzia aia e defapt un bilet la spectacol (oricine poate cumnpara daca are purcoiul de bani) pe care dragnea l-a platit din banii furatzi de la alegatori...vezi postul anterior al kingai..."omu' ala de afaceri" e defapt un vanzator de bilete...desi sunt tovarasi daca nu chiar fratzi intr-ale condamnarilor penale cu suspendare, "brinza e pe bani"
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult