Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cioloș: GO LCK!

GO LCK

Foto: Facebook Dacian Cioloș

„Îmi asum fără niciun fel de rezerve susținerea totală a Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a ajuta și a susține această candidatură”, a scris fostul premier Dacian Cioloș pe Facebook.  

Acesta a atașat o fotografie a fostei șefe a DNA, pe care scrie GO LCK.

„În ultimii 30 de ani, actuala clasă politică a alungat românii care au dorit să facă ceva pentru România. I-a împiedicat pe cei care au vrut să se implice și a construit o elită politică formată din infractori și din oameni lipsiți de onestitate. Ajunge! A venit vremea să refuzăm lungul șir de umilințe și să facem ceva concret pentru viitorul țării noastre”, a mai scris fondatorul PLUS.

Laura Codruța Kovesi este favorită pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, iar ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că se opune numirii ei în această poziție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue in RO. Dar, valabil e si indemnul sa nu iti faci chip cioplit. LCK nu este intruchiparea luptei anticoruptie. Argumentez: [1] pe cand LCK era Procuror General, Dosarul Revolutiei a fost rupt in doua, intre sectiile militara si civila ale Parchetului, iar investigatia, practic, oprita. Trecerea timpului nu avea decat sa faca nejudecabile faptele, prin faptul ca se implinea termenul lor de prescriptie. DA, doar ca Asociatia 21 Decembrie, impreuna cu unele dintre victimele Revolutiei, au reusit obtinerea la CEDO a deciziei de incadrare a faptelor drept CRIME IMPOTRIVA UMANITATII, care sunt imprescriptibile. Datorita efortului personal al acestor persoane particulare si al acestei asociatii este posibil ca azi sa speram sa vedem ziua in care Iliescu, Roman, Brates et Co sa plateasca pentru dezinformarea deliberata a civililor si militarilor, deopotriva, cu scopul crearii haosului criminal care a urmat. Asadar, dreptate se va face si in Dosarul Revolutiei, dar nu datorita lui LCK, ci in pofida ei. [2] tot pe cand LCK era Procuror General a inceput actvitiatea desantata a procurorilor din subordine de a transmite presei file din dosarele pe care le instrumentau, INAINTE ca acestea sa fie finalizate, adica publice, prin transmiterea lor la instanta de judecata. Fapta procurorilor era ilegala, iar LCK avea toate mijloacele juridice si administrative la dispozitie pentru a impune ordinea de drept. Nu a facut-o. Urmare acestui abuz, UE a adoptat legislatie cu efect obligagtoriu, tocmai pentru a stopa practica. Iar PSD a folosit drept Cal Troian aceasta reglementare UE, pentru a forta propria agenda in modificarea Codurilor penale. Asadar, LCK ar trebui, si ea, sa raspunda, cel putin moral, daca nu si penal, pentru cele doua fapte de mai sus: inactiunea criminala, care a dus la actiunea criminala a altora.
    • Like 0
  • Si eu as zica ca Kiovesi este perfecta pentru postul asta.
    Dupa ce te-ai "batut" cu "caini capatini", costelivi si fiare la sange (bani) si pusi pe furat la sange, este usor sa faci fata la "caini alpatini".

    Keovesi, sotia detectiv din Baltagul, de Mihai Sadoveanu... suna bine! :)

    In teoria politiei se spune ca un hot bun prinde un hot rau. Adica, cineva care stie toate shmecheriile dar este de partea buna a "fortzei" (a moralei) este eficient - cum spunea un cavaler Jedi :)
    • Like 1
  • FERICIREA se trage de la " The ducks come from the trucks " - no comment
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult