Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cioloș: „Dacă partidul mă va considera util pentru prezidenţiale, o voi face“

Dacian Ciolos - Foto Facebook/Dacian Ciolos

 (Foto: Facebook/Dacian Cioloș)

Dacian Cioloş, fondator al PLUS, a vorbit la Adevărul Live despre o posibilă candidatură la prezidențiale. Fostul premier a spus, întrebat despre candidatura sa pentru Parlamentul European, că nu „părăsește” politica internă și că „nu exclude nicio candidatură în următorii doi ani”.

„La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranţă voi fi pe listă la parlamentare. Dacă partidul mă va considera util pentru prezidenţiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei”, a declarat Dacian Cioloș.

Fostul premier a anunțat că PLUS este „în discuții avansate” cu USR, iar o decizie se va lua spre sfârșitul lunii.

„Putem ajunge la o alianţă electorală care să ducă la liste comune, dar poate fi şi o înţelegere pe liste separate. Există o mare probabilitate să mergem pe liste comune. Obiectivul nostru este să arătăm că în Opoziţie există o alternativă reală, cu oameni noi în politică, care au demonstrat că pot să construiască o viziune în care românii să aibă încredere”, a afirmat Cioloș.

De la înființarea PLUS, la jumătatea lunii decembrie, 6.000 de oameni au devenit oficial membri și încă 10.000 așteaptă în acest moment înscrierea în partidul condus de Dacian Cioloș, a spus într-un interviu pentru Republica.ro fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, viitorul candidat al PLUS la Primăria Capitalei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • GabiC check icon
    pai...parca pleaca la parlamentul UE? Nu asa zicea?
    • Like 0
  • Sa si vada de guvernarea inceputa in 2016 si sa lase prostiile. Avem deja candidat la presedentie... nu ne mai trebuie unul ca sa canibalizeze intre ei.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult