Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cioloș: „Oamenii care au ieșit în stradă în această seară nu au fost aduși cu autocarele, nu au fost cumpărați cu promisiuni și iluzii”

Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat pe Facebook după ce liderul PSD Liviu Dragnea a comparat protestele împotriva ordonanței grațierii cu o mineriadă. 

„Oamenii care au ieșit în stradă în această seară nu au fost aduși cu autocarele, nu au fost cumpărați cu promisiuni și iluzii.

Există mijloace de transport mult mai încăpătoare și resorturi mult mai puternice:

Se numesc idealuri.

Sunt individuale, dar se trezesc colectiv”, a scris pe Facebook fostul premier Dacian Cioloș.

Aproximativ 28.000 de persoane au participat în București la protestul față de intenția Guvernului de a modifica prin Ordonanță de Urgență mai multe prevederi ale Codului penal. Președintele Klaus Iohannis a venit în mijlocul manifestanților, care l-au primit cu aplauze.

Liderul PSD Liviu Dragnea, proaspăt întors din SUA, a comparat protestele de duminică cu o „nouă mineriadă”, a vorbit de un „început de lovitură de stat” și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că „s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • nu mai sunt autocare . nu mai sunt. sunt alt tip de mijloace de transport acum. mai meschine si mai otravitoare ptr mediu . si anume facebook. media,etc.asta i-a adus frica pe oameni acolo. frica de dragnea,dar nu de dragnea trebuie sa ne fie frica!de frica trebuie sa ne fie frica. oamenii sunt usor de manipulat daca ai arme.
    Ura si intoleranta. si astea imping de la spate in acelasi mod.de ce sa gratiem? noi nu iertam pe nimeni! ca nu suntem capabili sa trecem peste ce sa intamplat. vrem sa traim doar din trecut! pana-l consumama de tot!nu le dam drumul hotilor! mai bine platim europei amenzi pentru ei anual. dar nici penitenciare noi nu construim. nu! ii vrem pe aia morti. sa zaca acolo in propriile fecale !!nu ne intereseaza care regim i a bagat la puscarie!Aceeiasi considerenta o avea societatea si pentru fostii detinuti politici din timpul lui ceasca.cei care mureau cu miile erau uitati. adevarul este ca suntem cruzi . ca nu suntem cu nimic mai buni decat ei.
    • Like 0
  • Lumea are Facebook, și il folosește. De ce credeți că e necesar să redați și voi aici ceea ce poate vedea oricine acolo, direct de la "sursă" ?
    • Like 0
    • @ Daniel Popa
      Pentru că informația relevantă e bine sa fie duplicată.

      În plus de asta, nu toată lumea are Facebook. Paradoxal nu ?
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult