Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Coface: Un fond de investiții care voia să investească 100 de milioane de euro în România și-a anulat planurile

Proteste 1 februarie

(Foto: © icsPhoto / Mosloc Andrei)

Iancu Guda, director servicii și economist șef în cadrul Coface România, a declarat pentru Agerpres că mai mulți investitori și-au anulat planurile din cauza lipsei de predictibilitate. 

"În lumina ultimelor evenimente, am primit ieri (miercuri-n.r.) câteva telefoane din partea unor fonduri de investiții internaționale, care își arătau îngrijorarea vis-a-vis de cea ce se întâmplă în perioada următoare, pentru că au din ce în ce mai puțină predictibilitate, semnalele nu încurajează investițiile pe termen lung. Chiar unul dintre fonduri îmi declara că avea un buget alocat de 100 de milioane de euro pentru investiții, pentru preluări de companii anul acesta, în România, dar și-au anulat orice investiție și au pus în stagnare proiectele actuale. (Evenimentele — n.r.) creează așteptare, creează tensiune și este important ca tot ceea ce se întâmplă în această perioadă să se stabilizeze, să nu escaladeze către o criză politică care, pe lângă efectele negative pe termen scurt, dă niște semnale foarte periculoase pe termen lung, privind lipsa de predictibilitate și descurajarea investițiilor", a spus el.

La rândul său, Eugen Anicescu, country manager Coface România, susține că investitorii preferă să se orienteze spre piețe mai sigure. "Investitorii știu să gestioneze instabilitatea, dar au și alternative. Ei spun "da, știu ce să fac în instabilitate, dar de ce să mă bag și să nu stau să aștept 3 luni până iau decizia și să mă duc în altă parte între timp", a afirmat Anicescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • george check icon
    Si cine e de vina? Guvernul sau maniofestatiile iresponsabile?Iresponsabile, pentru ca exista organizatori, dar nu-si asuma in mod transparent actiunea, dar executa dispozitii.Datorita dezordinii create, pleaca investitorii.Datorita dezordinii creste cursul valutar si romanii vor plati rate bancare mai mari.Nu e clar?Dati vina pe o ordonanta?Atunci cautati motive formale sa va justificati actiunile,Daca s-ar anula ordonanta, va duceti acasa?E parerea mea.Daca vreti sa comenati, comentati-o.Dar cu argumente nu cu termeni nelalocul lor.Va asigur ca voi citi opiniile dv. si le voi respecta chiar daca nu voi fi de acord cu ele.
    Sanatate.Si sa aveti un somn linistit, daca mai puteti avea.
    • Like 0
    • @ george
      Domnule George, dumneavoastra cum preferati, sa traiti cu un cus valutar mai bun si valori morale zero, sau sa va ridicati capul pe coloana vertebrala pentru valori morale cu un sacrificiu la buzunar ? Slabiciunea cetateanului pentru gratificari financiare imediate este exact instrumentul folosit de PSDragnea pentru a corupe insasi esenta morala a societatii noastre ( atat cat am reusit sa mai crestem, dupa bezna comunista ).
      • Like 0
  • Lipsa de predictibilitate e o chestie de minim 27 de ani in RO
    • Like 0
  • Este manipulare. Fondurile de investitii profita de abilitatea de a negocia conditii mai bune, dobanzi mai mari. Banii vin fara probleme. Romania are potential.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult