Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Colindul clujenilor, duminică seara, în cel mai mare protest din țară: „Am ieșit să protestăm/ Jos, jos, să îi dăm/ Că baronii nu se lasă/ Jos, jos, să îi dăm...

5.000 de oameni au ieșit în stradă aseară la Cluj-Napoca, potrivit Digi24. Nemulțumirile lor, la fel ca și ale miilor de oameni care au protestat duminică seara în București - unde s-au strâns circa 4.000 de persoane - și în alte orașe din țară, sunt legate de modificările la legile justiţiei şi de amendamentele la Codurile penale, proiecte care vor fi dezbătute luni, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache.

Protestatarii clujeni au improvizat și o colindă:

„Am ieșit să protestăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Că baronii nu se lasă,

Jos, jos, să îi dăm.

Jos, jos, să îi dăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Toată viața ne-au furat,

Jos, jos să îi dăm,

Țara-ntreagă ne-au luat,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm.

Mustăciosul și Iordache,

Jos, jos, să îi dăm,

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

La pușcărie și la mulți ani!

Protestul de aseară de la Cluj-Napoca, în imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult