Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Colindul clujenilor, duminică seara, în cel mai mare protest din țară: „Am ieșit să protestăm/ Jos, jos, să îi dăm/ Că baronii nu se lasă/ Jos, jos, să îi dăm...

5.000 de oameni au ieșit în stradă aseară la Cluj-Napoca, potrivit Digi24. Nemulțumirile lor, la fel ca și ale miilor de oameni care au protestat duminică seara în București - unde s-au strâns circa 4.000 de persoane - și în alte orașe din țară, sunt legate de modificările la legile justiţiei şi de amendamentele la Codurile penale, proiecte care vor fi dezbătute luni, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache.

Protestatarii clujeni au improvizat și o colindă:

„Am ieșit să protestăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Că baronii nu se lasă,

Jos, jos, să îi dăm.

Jos, jos, să îi dăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Toată viața ne-au furat,

Jos, jos să îi dăm,

Țara-ntreagă ne-au luat,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm.

Mustăciosul și Iordache,

Jos, jos, să îi dăm,

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

La pușcărie și la mulți ani!

Protestul de aseară de la Cluj-Napoca, în imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult