Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Colindul clujenilor, duminică seara, în cel mai mare protest din țară: „Am ieșit să protestăm/ Jos, jos, să îi dăm/ Că baronii nu se lasă/ Jos, jos, să îi dăm...

5.000 de oameni au ieșit în stradă aseară la Cluj-Napoca, potrivit Digi24. Nemulțumirile lor, la fel ca și ale miilor de oameni care au protestat duminică seara în București - unde s-au strâns circa 4.000 de persoane - și în alte orașe din țară, sunt legate de modificările la legile justiţiei şi de amendamentele la Codurile penale, proiecte care vor fi dezbătute luni, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache.

Protestatarii clujeni au improvizat și o colindă:

„Am ieșit să protestăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Că baronii nu se lasă,

Jos, jos, să îi dăm.

Jos, jos, să îi dăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Toată viața ne-au furat,

Jos, jos să îi dăm,

Țara-ntreagă ne-au luat,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm.

Mustăciosul și Iordache,

Jos, jos, să îi dăm,

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

La pușcărie și la mulți ani!

Protestul de aseară de la Cluj-Napoca, în imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult