Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Colindul clujenilor, duminică seara, în cel mai mare protest din țară: „Am ieșit să protestăm/ Jos, jos, să îi dăm/ Că baronii nu se lasă/ Jos, jos, să îi dăm...

5.000 de oameni au ieșit în stradă aseară la Cluj-Napoca, potrivit Digi24. Nemulțumirile lor, la fel ca și ale miilor de oameni care au protestat duminică seara în București - unde s-au strâns circa 4.000 de persoane - și în alte orașe din țară, sunt legate de modificările la legile justiţiei şi de amendamentele la Codurile penale, proiecte care vor fi dezbătute luni, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache.

Protestatarii clujeni au improvizat și o colindă:

„Am ieșit să protestăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Că baronii nu se lasă,

Jos, jos, să îi dăm.

Jos, jos, să îi dăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Toată viața ne-au furat,

Jos, jos să îi dăm,

Țara-ntreagă ne-au luat,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm.

Mustăciosul și Iordache,

Jos, jos, să îi dăm,

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

La pușcărie și la mulți ani!

Protestul de aseară de la Cluj-Napoca, în imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult