Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Colindul clujenilor, duminică seara, în cel mai mare protest din țară: „Am ieșit să protestăm/ Jos, jos, să îi dăm/ Că baronii nu se lasă/ Jos, jos, să îi dăm...

5.000 de oameni au ieșit în stradă aseară la Cluj-Napoca, potrivit Digi24. Nemulțumirile lor, la fel ca și ale miilor de oameni care au protestat duminică seara în București - unde s-au strâns circa 4.000 de persoane - și în alte orașe din țară, sunt legate de modificările la legile justiţiei şi de amendamentele la Codurile penale, proiecte care vor fi dezbătute luni, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache.

Protestatarii clujeni au improvizat și o colindă:

„Am ieșit să protestăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Că baronii nu se lasă,

Jos, jos, să îi dăm.

Jos, jos, să îi dăm,

Jos, jos, să îi dăm,

Toată viața ne-au furat,

Jos, jos să îi dăm,

Țara-ntreagă ne-au luat,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm,

Jos, jos să îi dăm.

Mustăciosul și Iordache,

Jos, jos, să îi dăm,

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

De Crăciun anticipate,

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

Jos, jos să îi dăm.

La pușcărie și la mulți ani!

Protestul de aseară de la Cluj-Napoca, în imagini:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult