Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, despre situatia statului de drept în România: Dacă nu se răspunde preocupărilor noastre, Comisia va trebui să acționeze, folosind mijloacele specifice

Vera Jourova

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat la dezbaterea despre situația statului de drept că situația din România este extrem de volatilă, iar dacă România nu revine pe calea reformelor, Comisia Europeană va fi nevoită să folosească mijloacele pe care le are la dispoziție.

„Vorbele de dragul vorbelor nu sunt suficiente", a spus comisarul european Vera Jourova.

Aceasta spus că există riscuri foarte concrete ca în România să se facă paşi înapoi în legătură cu statul de drept, că există risc de ingerinţă în justiţie în cazuri de corupţie și că nu s-au făcut progrese în urma recomandărilor MCV.

„În România am putea ajunge în situația de modificare ireversibilă a Justiției. Am fost de-a dreptul speriată când am văzut modificările care s-au făcut”, a mai spus Jourova, care a subliniat că o justiție independentă se creează în zeci de ani, scrie Hotnews.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    Adica oficialii europeni intra cu "picioarele" in justitia din Romania si spun sa se inchida dosare si tot ei afirma ca sunt ingrijorati !!!! Vai de noi dar mai ales de "cozile de topor" din Romania !
    "Pentru semnarea contractului 8002 între Siemens şi OTE în 1997, 75 milioane de mărci germane au fost plătite ilegal unor înalţi reponsabili ai statului (grec), iar pentru prelungirea sa în 2001, alte 19 milioane", a declarat procurorul Eleni Skeparnia, citând un document al concernului german." Deci nemtii de la acest concern au dat......ce !!!!??-aparut azi in economica.net !!!
    Pai la noi unul este acuzat ca a prejudiciat statul cu 23000 de euro si procurorul cere, pentru instigare la abuz in servicu (altii sunt autorii !!!), 7 ani si jumatate de inchisoare !!!!
    • Like 0

Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult