Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, despre situatia statului de drept în România: Dacă nu se răspunde preocupărilor noastre, Comisia va trebui să acționeze, folosind mijloacele specifice

Vera Jourova

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat la dezbaterea despre situația statului de drept că situația din România este extrem de volatilă, iar dacă România nu revine pe calea reformelor, Comisia Europeană va fi nevoită să folosească mijloacele pe care le are la dispoziție.

„Vorbele de dragul vorbelor nu sunt suficiente", a spus comisarul european Vera Jourova.

Aceasta spus că există riscuri foarte concrete ca în România să se facă paşi înapoi în legătură cu statul de drept, că există risc de ingerinţă în justiţie în cazuri de corupţie și că nu s-au făcut progrese în urma recomandărilor MCV.

„În România am putea ajunge în situația de modificare ireversibilă a Justiției. Am fost de-a dreptul speriată când am văzut modificările care s-au făcut”, a mai spus Jourova, care a subliniat că o justiție independentă se creează în zeci de ani, scrie Hotnews.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    Adica oficialii europeni intra cu "picioarele" in justitia din Romania si spun sa se inchida dosare si tot ei afirma ca sunt ingrijorati !!!! Vai de noi dar mai ales de "cozile de topor" din Romania !
    "Pentru semnarea contractului 8002 între Siemens şi OTE în 1997, 75 milioane de mărci germane au fost plătite ilegal unor înalţi reponsabili ai statului (grec), iar pentru prelungirea sa în 2001, alte 19 milioane", a declarat procurorul Eleni Skeparnia, citând un document al concernului german." Deci nemtii de la acest concern au dat......ce !!!!??-aparut azi in economica.net !!!
    Pai la noi unul este acuzat ca a prejudiciat statul cu 23000 de euro si procurorul cere, pentru instigare la abuz in servicu (altii sunt autorii !!!), 7 ani si jumatate de inchisoare !!!!
    • Like 0

Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult