Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum am ajuns eu la „Din Dragoste”

Din Dragoste

„Mânca-ți-aș ție, frumosule” - așa a început. A terminat cu „Ce bani, măi haladitule?!… Mi-ai dat tu bani mie, muri-ți-ar vanilia?!” - în timpul ăsta ghicitoreasa mă lăsase fără pantofi. Din tufele și de pe băncile Parcului Ioanid se ridicaseră niște unii murdari care veneau spre mine. Am șters-o imediat. A rămas însă amintirea asta de pe când aveam vreo 15 ani.

Atunci când Andreea Marin m-a invitat la una din primele ediții de Surprize-Surprize zicându-mi că o să cunosc pe cineva important, o ghicitoare, am mormăit ceva. Am vrut să spun nu, dar nu am făcut-o dintr-o sumedenie de pentru că-uri: o prețuiam pe Andreea (continui s-o fac), voiam să-i cunosc personal pe domnul Lazarov (nu s-a întâmplat atunci) și pe doamna Ileana Pop despre care auzisem legende (am avut ocazia să le probez în timp, toate sunt reale); dar și pentru că, în televiziune, ocazia de a fi invitat live, în prime-time, nu se refuză. M-am dus. 

În fața mea stătea o doamnă cu o rochie albă, vaporoasă, tivită cu gri. Andreea îi vorbea aplecându-se în față așa cum faci cu oameni mult mai scunzi decât tine. „El este Mircea Radu, prezentatorul știrilor de la ora 20; iar doamna a fost ghicitoarea în cărți a lui Salvador Dali” (aici aș fi băgat un gong sau măcar tobele mici; n-a intrat nimic). Era important Dali, dar în mintea mea suna aia cu „Mânca-ți-aș ție, frumosule”. Am zâmbit.

Ne-am așezat. Doamna a întins niște cărți de tarot, m-a pus să tai, le-a răsfirat și m-a pus să aleg două. Cu ele ținute strâns, pe cant, a început să dea în celelalte, alandala, cum fac copiii când sar șotronul. Apoi și-a înfipt ochii negri și strălucitori în mine și mi-a zis „Cu dragostea stai bine!” Sala a râs complice, cum se face în cazuri d-astea. Nu stăteam bine deloc, eram în miezul unor belele, dar ok, am râs și eu către sală. „Iar cu televiziunea… vei schimba munca și vei face altceva”. Chiar dacă nu-i vedeam, Irina Pacurariu și Leonard Miron, care ședeau pe o canapea în spatele meu, zâmbeau; și eu aș fi făcut la fel.

Sala a aplaudat, eu am mulțumit doamnei, Andreei și publicului și am plecat. În culise, un mașinist m-a întrebat dacă-i adevărat că plec din TVR. Am zis că nu.

Nu a trecut jumătate de an și am fost ofertat de Antena 1, pentru a prezenta știri. Am acceptat. Nici aici nu am stat mai mult de jumătate de an și am aflat că am fost ales să fiu prezentatorul emisiunii „Din Dragoste”. Restul e istorie.

Ani de zile după acest moment, într-o după-amiază de vară, în biroul cu geamuri imense aflat la etajul 42 al unei clădiri din Madrid, l-am întrebat pe domnul Valeriu Lazarov cum de m-a ales la cârma unei emisiuni atât de complicate, atâta timp cât nu mă întâlnise niciodată. Mi-a răspuns că mă văzuse pe o casetă, invitat la Surprize, în care o doamnă îmi ghicea ceva...

Pe Mircea Radu îl puteți urmări pe pagina sa de Facebook.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult