Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum răspunde președintele Klaus Iohannis la întrebarea: „Vă pregătiți de o suspendare?”

Iohannis2

După ce Liviu Dragnea l-a acuzat pe șeful statului că are apucături dictatoriale și că este implicat în condamnarea sa la 3 ani și 6 luni de închisoare, președintele Klaus Iohannis i-a răspuns, joi, într-o conferință de presă la Bruxelles, spunând că liderul PSD și-a luat „o pălărie prea mare”.

„Nu sunt implicat, iar apucături dictoriale nu am avut, nici nu îmi propun să am. E îngrijorător, este între timp mai mult decât evident că omul și-a luat o pălărie prea mare, nu face față. Cu această pălărie prea mare lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice și începe cu atacuri la persoană, cu atacuri la familie. E o abordare inadecvată. Acest om conduce cel mai mare partid si conduce prin interpuși guvernul”, a declarat Iohannis.  

La aceeași conferință de presă reporterii au abordat și tema suspendării, vehiculată tot mai des de președintele PSD.

Reporter: „Vă pregătiți de o suspendare?” 

Iohannis: „Aș răspunde cu un singur cuvânt aici: obsesie.”

Întrebat cum intenționează să reacționeze în cazul în care opoziția vrea să treacă prin Guvern noile coduri penale, șeful statului a spus că va continua să își exercite prerogativele constituționale. 

„Sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost. Voi face exact ce e scris în Constituție. Nu sunt un președinte extraconstituțional. Voi folosi instrumentele constituționale în continuare”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și de asta îi e frică hamsterului, că nu a reușit să-l lege pe KWI de mîini și picioare.
    • Like 1


Îți recomandăm

Casa UNESCO

Acasă are sute de fotografii care arată cum a fost casa înainte. A încercat să păstreze tot ce se putea păstra. Cu pasiune și dăruire a reușit să renoveze casa cu o istorie de peste 200 de ani, fără să îi distrugă farmecul, și totodată să aibă tot confortul modern. (Foto: Facebook/Stela Onuț)

Citește mai mult