Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cum răspunde președintele Klaus Iohannis la întrebarea: „Vă pregătiți de o suspendare?”

Iohannis2

După ce Liviu Dragnea l-a acuzat pe șeful statului că are apucături dictatoriale și că este implicat în condamnarea sa la 3 ani și 6 luni de închisoare, președintele Klaus Iohannis i-a răspuns, joi, într-o conferință de presă la Bruxelles, spunând că liderul PSD și-a luat „o pălărie prea mare”.

„Nu sunt implicat, iar apucături dictoriale nu am avut, nici nu îmi propun să am. E îngrijorător, este între timp mai mult decât evident că omul și-a luat o pălărie prea mare, nu face față. Cu această pălărie prea mare lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice și începe cu atacuri la persoană, cu atacuri la familie. E o abordare inadecvată. Acest om conduce cel mai mare partid si conduce prin interpuși guvernul”, a declarat Iohannis.  

La aceeași conferință de presă reporterii au abordat și tema suspendării, vehiculată tot mai des de președintele PSD.

Reporter: „Vă pregătiți de o suspendare?” 

Iohannis: „Aș răspunde cu un singur cuvânt aici: obsesie.”

Întrebat cum intenționează să reacționeze în cazul în care opoziția vrea să treacă prin Guvern noile coduri penale, șeful statului a spus că va continua să își exercite prerogativele constituționale. 

„Sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost. Voi face exact ce e scris în Constituție. Nu sunt un președinte extraconstituțional. Voi folosi instrumentele constituționale în continuare”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și de asta îi e frică hamsterului, că nu a reușit să-l lege pe KWI de mîini și picioare.
    • Like 1


Îți recomandăm

Lasă-te sedus de o cafea prețioasă ca aurul

V-ați întrebat, vreodată, ce înseamnă pentru dumneavoastră o cafea bună? Are note blânde de pin? Conține arome de stejar și lemn dulce, sau de migdale prăjite, ori poate de nuci, citrice și fructe de pădure? Cea mai mare provocare a profesioniștilor cafelei este să-i aducă în fiecare zi iubitorului de cafea băutura pe care el o adoră și să-i ofere aceeași senzație la fiecare ceașcă.

Citește mai mult

Carmen Iohannis

Calitatea de primă doamnă, pe lângă faptul că aduce niște beneficii, vine la pachet și cu niște constrângeri de protocol și de conduită, dar mai ales cu niște responsabilități speciale. Ce ar trebui să înțeleagă cetățeanul de rând din gestul primei doamne? (Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu)

Citește mai mult

Nicolle Birta

- Maman, c'est du vrai chocolat? (mami, este ciocolată adevărată?). Întocmai ca în povești, băiețelul își lipise nasul roșu, înghețat de frig, de geamul vitrinei frumos decorate, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. - Mais bien sûr c'est du vrai chocolat, (desigur că este ciocolată adevărată), îi răspunsese mama.

Citește mai mult