Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dacian Cioloș, favorit în cursa pentru președinția grupului „Renew Europe" din Parlamentul European

Dacian Ciolos - FB

(Foto Facebook/Dacian Cioloș)

Dacian Cioloș, președintele PLUS, candidează la șefia grupului politic „Renew Europe” (Reînnoim Europa) din Parlamentul European, potrivit unei declarații a fostului premier pentru Politico.

„Bineînțeles, încrederea cetățenilor vine cu o mare responsabilitate", a declarat Cioloș pentru Politico, explicând oferta sa pentru conducerea grupului. „Ei (cetățenii - n.n.) se așteaptă la o Europă diferită și mai bună. Se așteaptă la mai multe rezultate concrete. Trebuie să abordăm protecția socială și trebuie să facem ca cetățenii să devină mai puternici în fața revoluției digitale, de exemplu. Trebuie să găsim o soluție pentru migrație, astfel încât eforturile să fie mai bine împărtășite și mai bine înțelese. De asemenea, trebuie să dăm putere afacerilor și startup-urilor", a spus Cioloș.

Întrebat de Politico dacă va rămâne la Bruxelles, având în vedere speculațiile că s-ar putea să i se ceară să revină la politica internă, Cioloș a spus: „În mandatul meu sunt gata să depun toate eforturile pentru a face acest grup să funcționeze și să aducă rezultate concrete pentru cetățeni”.

Grupul „Renew Europe", al treilea din Parlamentul European, va cuprinde ALDE-Europa, formațiunea lui Emmanuel Macron „În mișcare" și USR-PLUS. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult