Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dacian Cioloș, favorit în cursa pentru președinția grupului „Renew Europe" din Parlamentul European

Dacian Ciolos - FB

(Foto Facebook/Dacian Cioloș)

Dacian Cioloș, președintele PLUS, candidează la șefia grupului politic „Renew Europe” (Reînnoim Europa) din Parlamentul European, potrivit unei declarații a fostului premier pentru Politico.

„Bineînțeles, încrederea cetățenilor vine cu o mare responsabilitate", a declarat Cioloș pentru Politico, explicând oferta sa pentru conducerea grupului. „Ei (cetățenii - n.n.) se așteaptă la o Europă diferită și mai bună. Se așteaptă la mai multe rezultate concrete. Trebuie să abordăm protecția socială și trebuie să facem ca cetățenii să devină mai puternici în fața revoluției digitale, de exemplu. Trebuie să găsim o soluție pentru migrație, astfel încât eforturile să fie mai bine împărtășite și mai bine înțelese. De asemenea, trebuie să dăm putere afacerilor și startup-urilor", a spus Cioloș.

Întrebat de Politico dacă va rămâne la Bruxelles, având în vedere speculațiile că s-ar putea să i se ceară să revină la politica internă, Cioloș a spus: „În mandatul meu sunt gata să depun toate eforturile pentru a face acest grup să funcționeze și să aducă rezultate concrete pentru cetățeni”.

Grupul „Renew Europe", al treilea din Parlamentul European, va cuprinde ALDE-Europa, formațiunea lui Emmanuel Macron „În mișcare" și USR-PLUS. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult