Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dacian Cioloș îi cere demisia lui Teodorovici: „Nimeni nu pleacă de bine. Românii pleacă pentru că nu sunt respectați aici în țară, nu li se oferă servicii decente în educație, sănătate, administrație”

Dacian Cioloș portret

(Foto George Calin/Inquam Photos)

Fostul premier Dacian Cioloș și PNL îi cer premierului Viorica Dăncilă să-l dea afară din Guvern pe ministrul Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici, după ce acesta a spus că-și dorește o limitare a accesului cetățenilor români pe piața muncii din Europa.

„Noi trebuie să respectăm drepturile cetățenilor români, care sunt și cetățeni europeni”, a explicat Dacian Cioloș, la Digi24, motivul acestei solicitări. 

„Doar pe vremea comunismului nu ți se dădea pașaport decât dacă doreau organele statului. Asta vrea acum dl.Teodorovici: să nu te mai duci să muncești în Europa fără aprobare de la stăpânirea PSD”.

Dacian Cioloș a amintit că „nimeni nu pleacă de bine” și i-a explicat ministrului Teodorovici că românii pot fi ținuți în țară doar dacă statul le oferă „servicii decente în educație, în sănătate și o administrație lipsită de birocrație”. „Românii pleacă pentru că nu și-au găsit demnitatea aici în țară, pentru că nu sunt respectați aici în țară”, a continuat fostul premier.

„Am îndoieli că o astfel de decizie poate fi luată de un stat membru UE. Dl ministru nu cunoaște legislația europeană, nu a citit tratatele”, a conchis Dacian Cioloș.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt jurist de doua scoli .Cluj si apoi Viena doctorat austriac .Lucrez inca cu colegi care mai tineri sunt imprastiati in Europa.Prietenii pur si simplu nu inteleg ca poate exista cineva la asa post/posturi responsabile care NU ARE HABAR de legislatia europeana,dar si de lucruri mai elementare,principii care conduc de mai mult decat jumatate de secol legislatia europeana.Aberartia ministrului de finante a avut mai mare efect decat toate enormitaiile intamplate in Parlament si in Justitie.Mai deasupra un om pana nu de mult respectat prin pozitia pe care avea ca profesor de drept...Nu mai putem explica prin deficiente personale initiativele si apoi deciziile in materie de legislatie.E sistemul care permite monstrii juridici si care ingrozeste lumea profesionala.
    • Like 1


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult