Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Dacian Cioloș: „O Românie fără corupție, o Românie guvernată cu bun simț nu sunt iluzii, cum spune domnul Dragnea”

Premierul Dacian Cioloș a afirmat vineri, pentru Agerpres, că un proiect de guvernare după 11 decembrie trebuie dezvoltat în baza unor principii asumate public și transpuse în politici publice, iar o Românie cu o clasă politică responsabilă nu este o simplă iluzie.

„O Românie fără corupție, o Românie cu o clasă politică responsabilă, o Românie guvernată cu bun simț nu sunt iluzii, cum spune domnul Dragnea. Sunt pietre de temelie necesare pentru dezvoltarea țării. Pentru mine, este singura cale pe care sunt pregătit să mi-o asum. 

Nu alături de orice partid, nu de dragul de a continua într-o funcție sau alta, ci doar împreună cu cei care își asumă aceste valori. Aceasta a fost ideea lansării Platformei 'România 100' și aceasta este cheia discuțiilor pe care le am și le voi avea cu partidele care susțin această platformă", a spus Cioloș.

Referitor la declarația prin care face apel la PNL și USR să nu folosească imaginea sa pe afișele electorale, Dacian Cioloș a precizat că acestea pot folosi "principiile și portofoliul de proiecte" expuse în Platforma „România 100”.

„Atât PNL, cât și USR au anunțat public că susțin Platforma 'România 100'. În măsura în care susținem valorile din conținutul acesteia, nu văd o problemă ca, în contextul promovării Platformei 'România 100', să fie folosite atât principiile și portofoliul de proiecte, cât și elemente vizuale de pe site-ul platformei.

În rest, atât PNL, cât și USR au propriile strategii de campanie, în funcție de programele de guvernare și de prioritățile lor", a mai afirmat premierul pentru Agerpres

Anterior, Liviu Dragnea susținuse că Platforma „România 100” este o „listă de iluzii”. „În opinia mea, este o listă de iluzii. M-aş fi aşteptat să iasă un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este în funcţiune. Dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe meșteşugite. Este o mare diferenţă între ceea ce spun şi ceea ce fac. 

Eu am în continuare nişte întrebări: de ce nu ieftinesc preţul la medicamente, de ce trebuie să plătească statul român 11 milioane de euro pentru Cuminţenia pământului, de ce a trebuit România să piardă miliarde de lei pentru că nu s-au absorbit fonduri europene şi de ce ei văd inundaţiile de la TV şi când oamenii se chinuie să scoată alţi oameni din ape ei fac tot felul de recepţii pe la Palatul Victoria?”, spunea Dragnea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Belcin check icon
    Vise,domnule Cilos..vise..poate nu ati inteles educatia ..cuprinde si o forma de coruptie...partidele asa zis politice si membrii lor "de onoare" au coruptia inscrisa in programul politic si social..doctrina "cuprinde"ca mod de ..ascensiune..coruptia ,dar sub alte denumiri.."relatii..aptitudine...talent..descurcaret..dezghetati..ma refer aici la educatia familiala,si sociala si scolara.Vedeti numai cati "dezghetati"sunt in parlament..guvern..si in toate structurile asa zisului stat democratic Roman.Intrebarea mea este ..ce cautati in acesta structura in care "alde Dragnea,Ponta,Basescu...etc,etc nu am sa insir toti bicisnicii asa zis politici,mari scule politice nascute in creuzetul comunistoid....care i-au invatat ca furtul si delatiunea sunt doctrine politice.
    • Like 0
  • golan check icon
    Cea mai buna replica. Sa nu uitam ce conteaza pentru noi, sa nu intram in jocul de cuvinte si insultele acestor indivizi. Daca cineva are de adus critici reale, sa vina cu argumentele si in problema de fata nu putem spune decat sa repetam ca acestea sunt obiectivele pe care tara asta ar trebui sa le adopte, indiferent de oamenii care se perinda temporar prin functii de conducere. Scurt si la obiect.
    • Like 0
  • EU NU VOTEZ PENALI, INFRACTORI, NELEGIUITI !
    In Romania anului 2016 sunt 7600 de dosare de cercetare penala pentru oamenii politici, sunt zeci de ministri, sunt zeci de presedinti si vicepresedinti de consilii judetene si sute de primari si de consilieri care au fost condamnati sau sunt in cercetare penala.
    Romania are cei mai multi politicieni corupti din lume. Dispretul, tupeul si aroganta politicienilor romani au atins culmile nesimtirii politice.
    Hei, politicianule corupt, daca esti in cercetare penala dovedeste-ti mai intai nevinovatia in instanta de judecata si apoi candideaza pentru Parlamentul tarii. Nu aceasta este normalitatea?
    Ce fel de parlamentar esti, daca ai furat si inselat? Cum te definesti ca legiuitor, dupa ce ai fost cercetat pentru incalcarea legilor, pe care le-ai intocmit tocmai pentru a nu fi incalcate? Care adevar si care dreptate reprezinti, imoralule?
    In ultimii 27 de ani, VOI politicienii corupti ati distrus economia tarii si ati falimentat intreprinderile industriale, VOI ati distrus agricultura si ati instrainat terenurile agricole, VOI ati produs cel mai mare exod din istoria tarii si a lumii contemporane, izgonind 3 milioane de oameni pentru a-si cauta de lucru in afara tarii, VOI ati incremenit bugetele pentru invatamant si sanatate sub 5% din PIB de peste 20 de ani, elevii nu au programe educationale unitare pentru dezvoltarea abilitatilor emotionale si sociale, nu sunt scoli pentu meserii, asistenta medicala este mereu deficitara, VOI ati distrus padurile, VOI ati distrus drumurile, VOI ati distrus delta Dunarii. VOI politicienii corupti sunteti distrugatorii tarii !
    Oare ce impulsuri neomenesti va indeamna sa distrugeti totul ? Oare cata ipocrizie, manipulare, inselatorie si orbire egoista poate sa incapa in mintile voastre de politicieni corupti, pentru a nu recunoaste evidenta distrugerilor faptuite sub obladuirea voastra in ultimii 27 de ani ?
    Pe cine crezi ca reprezinti si minti, coruptule faradelege? Cum te poti uita in ochii parintilor si copiilor tai ? Cum poti spune povete despre cinste fiicei tale? Ce pilde de onoare si adevar dai fiului tau ?
    Coruptilor, priviti-va in oglinda, pe cine vedeti ? In mod sigur nu vedeti realitatea : niste ticalosi oportunisti care si-au votat legi pentru hotie, legi pentru a fi deasupra celorlalti, legi pentru a fugi de justitie, legi pentru venituri, pensii si privilegii nerusinate, legi pentru a jecmani in liniste.
    In ce tara pe lumea asta se voteaza hotii si ticalosii descoperiti si dati pe fata?
    Suntem manipulati si complici cu totii ? Suntem neghiobii Europei?
    Nici un om cinstit, cu scaun la cap si cu picioarele pe pamant nu poate vota hotii din tara asta. Eu nu vreau sa traiesc in tara Hotiei, ci in tara Responsabilitatii.
    Da, am un dor nebunesc pentru oamenii politici care isi respecta cuvantul dat.Traiesc printre oameni cu bun simt si cinstiti. Vreau sa ma reprezinte oameni cinstiti si cu bun simt.
    Vreau sa acord increderea mea prin vot unor oameni de onoare, cumpatati, altruisti, responsabili pentru faptele si cuvintele lor, cu respect fata de valorile morale, care se daruiesc comunitatii si sunt devotati autentic semenilor lor. Doresc cu ardoare sa fiu mandru de cei carora le-am acordat si mi-au rasplatit increderea.
    Hei, politicienilor demnitari corupti ! Sunteti rusinea Europei si bataia de joc a lumii ! M-am saturat de demagogia si populismul vostru, de minciunile, inselaciunile si ipocrizia voastra !
    Hei, politicianule demnitar de ce nu vrei sa fii cinstit ?
    Fii onest, respecta oamenii si legile si vei fi respectat de oameni si de lege!
    Voi parlamentarii cinstiti, de ce nu curatati sistemul politic de coruptie, de ce sunteti 600 ?
    Pentru a reforma clasa politică, NOI NE-AM SCHIMBAT ? NOI nu suntem ca EI ?
    Chiar nimeni, noi toti oamenii, nicio institutie a statului de drept din Romania nu poate opri penalii sa candideze pentru Parlamentul Romaniei ?
    Asa se guverneaza o tara? Cu infractori sau cu indivizi aflati in cercetare pentru fapte ilegale?
    Eu nu votez penali. VOI CEILALTI, CE FACETI ?
    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !
    gheorghe silvestrovici - Galati
    • Like 1
    • @ Gheorghe Silvestrovici
      Ce e scris cu CAPS poate fi un slogan bun. :)
      • Like 0
  • Ionel check icon
    Citat: "O Românie fără corupție, o Românie cu o clasă politică responsabilă, o Românie guvernată cu bun simț nu sunt iluzii, cum spune domnul Dragnea..........." Va rog sa precizati concret: cand, unde sau in ce imprejurari a facut domnul Dragnea o asfel de afirmatie !!??? Dar nu doar el, credeti ca un politician ar face o astfel de afirmatie in campanie electorala !!??? si-ar taia craca de sub picioare cu asa ceva.....Inteleg ca ati intrat si dvs in campanie electorala. Cred ca o echidistanta a dvs cu aspecte critice de o parte si de alta ar fi mai benefica.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult