Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

De la isterie la nepăsare. Săptămâna trecută vuiau televizoarele despre noul coronavirus. Acum se vorbește prea puțin despre acest subiect

COVID-19

Foto: Inquam Photos

Mi se pare mie sau am trecut din extrema isteriei în cea a nepăsării totale când vine vorba de noul coronavirus?

Dacă acum o săptămână vuiau televizoarele și site-urile de știri cu fel de fel de mesaje alarmante, iar oamenii erau înspăimântați și luau măsuri care de multe ori depășeau indicațiile ancorate-n realitate, acum parcă se vorbește prea puțin, de zici că nu e niciun pericol, nu ne va lovi nimic pe noi, totul neted și frumos aici.

Nu e deloc așa. Italia tocmai închide universitățile, școlile, anunțând măsuri fără precedent.

Vă rog mult să rămâneți vigilenți, să vă informați bine, să nu uitați măsurile principale de protecție, să țineți un ochi pe sursele care au date actualizate (centrul de boli infecțioase, OMS, CDC, worldometer).

- ne spălăm bine cu apă și săpun;

- tușim în cot;

- limităm contactele piele pe piele;

- evităm ducerea mâinii nespălate la nas/gură;

- stăm acasă la simptome respiratorii acute;

- anunțăm un medic;

- nu mergem în zonele cu focare de infecție.

E bine să fim undeva pe la mijloc, niciodată în extreme.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Acum avem, o parte dintre noi, de căinat încă un hoț de la psd, e vorba despre bolnava pintea. Trebuie să protejăm, în dauna ce!or mulți și curați, toți hoții, în special apartinatorii psd, foștii miniștri impostori și corupți ce perpetuează corupția și hoția.
    • Like 0
  • Bine ca dispare hirtia igienica din magazine, dar sapunul ramine acolo, si nu numai in Romania... In zona mea de Germanie, a disparut intii sapunul, dar in altele tot hirtia igienica e baza, saraca. S-au imputinat oamenii la metrou si in autobuze la toate orele. Nu s-au inchis scoli, dar s-au aminat marile tirguri si expozitii ale perioadei pina in mai-iunie. Cine poate, trece in virtual si lucreaza in "home office". Nu e mai putina lume in restaurante, mall-uri, la piscina/sauna sau la fitness. Lumea ingrijorata face coada la medicii de familie, cu sutele pe zi. Zero geluri si spray-uri dezinfectante, nu se gasesc nici masti, nici manusi de unica folosinta de vreo doua-trei saptamini deja. Panica nu este. Ingrijorarea in populatie e moderata. Stocurile de sapun s-au refacut foarte repede.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Nu este nimic anormal. Cand am avut un bolnav a venit apocalipsa. Acum cand avem sase deja este o statistica.
    Este normal sa nu mai vorbim pentru a aparut subiectul cu d-na Pintea si discutiile interminabile din media romaneasca daca haituirea in direct la TV este deontologic sau nu.
    Astia suntem... cu coronavirusul vom mai vedea ce se intampla
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult