Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Direcția de Sănătate Publică acuză Apa Nova că nu a informat populația: Nivelul de clor din apă, de 5 ori mai mare

apa potabila - robinet - getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Clorul din apă a fost de cinci ori peste limita legală în probele prelevate miercuri de inspectorii de la Direcția Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care spun că apa nu era bună de băut. DSP acuză conducerea Apa Nova că, deşi primise acest raport, nu a informat populaţia cu privire la pericole.

Un raport al DSP Bucureşti transmis vineri arată că în una dintre cele patru probe luate din puncte diferite din Capitală nivelul de clor era şi de 5 ori mai mare decât cel admis. Cea mai mare valoare înregistrată este de 2,73 mg/litru, în condiţiile în care concentraţia maximă admisă este de 0,5 mg/litru.

Directorul general adjunct al Apa Nova București, Epsică Chiru, a declarat vineri la Digi24 că potrivit măsurătorilor făcute de companie nivelul concetrației de clor rezidual nu a depășit în aceste zile limitele legale, iar apa a fost și este bună de folosit.

Ministrul Sorina Pintea a sfătuit miercuri locuitorii din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală. În replică, reprezentanţii Apa Nova afirmau că Administraţia Naţională Apele Române, care asigură la nivel naţional administrarea apelor de suprafaţă şi care furnizează apa brută pentru tratarea în scopul potabilizarii pentru Apa Nova, "nu a făcut nicio informare cu privire la poluarea cu amoniu pe râul Argeş". "Apa Nova a informat cu o zi înainte, proactiv, administraţia Apele Române în legătură cu această situaţie", susţineau aceştia, potrivit News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult