Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Direcția de Sănătate Publică acuză Apa Nova că nu a informat populația: Nivelul de clor din apă, de 5 ori mai mare

apa potabila - robinet - getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Clorul din apă a fost de cinci ori peste limita legală în probele prelevate miercuri de inspectorii de la Direcția Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care spun că apa nu era bună de băut. DSP acuză conducerea Apa Nova că, deşi primise acest raport, nu a informat populaţia cu privire la pericole.

Un raport al DSP Bucureşti transmis vineri arată că în una dintre cele patru probe luate din puncte diferite din Capitală nivelul de clor era şi de 5 ori mai mare decât cel admis. Cea mai mare valoare înregistrată este de 2,73 mg/litru, în condiţiile în care concentraţia maximă admisă este de 0,5 mg/litru.

Directorul general adjunct al Apa Nova București, Epsică Chiru, a declarat vineri la Digi24 că potrivit măsurătorilor făcute de companie nivelul concetrației de clor rezidual nu a depășit în aceste zile limitele legale, iar apa a fost și este bună de folosit.

Ministrul Sorina Pintea a sfătuit miercuri locuitorii din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală. În replică, reprezentanţii Apa Nova afirmau că Administraţia Naţională Apele Române, care asigură la nivel naţional administrarea apelor de suprafaţă şi care furnizează apa brută pentru tratarea în scopul potabilizarii pentru Apa Nova, "nu a făcut nicio informare cu privire la poluarea cu amoniu pe râul Argeş". "Apa Nova a informat cu o zi înainte, proactiv, administraţia Apele Române în legătură cu această situaţie", susţineau aceştia, potrivit News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Liviu Dragnea - Viorica Dăncilă - Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Liderul PSD este suficient de trecut prin toate funcțiile administrative ca să înțeleagă că singurul act normativ care-i poate fi cu adevărat de folos este OUG (atacabil la Curte numai de către Avocatul Poporului). Ordonanțele intră în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, dacă nu este prevăzut un termen special de aplicare, ca în cazul OUG 13. Și totuși, care a fost sensul încordării de azi? (Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult