Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dragă Simona Halep, cu ocazia zilei de naștere îți dăruiesc acest film

Borg

Dragă Simona Halep, cu ocazia zilei de naștere îți dăruiesc acest film, Borg vs McEnroe, cu speranța că va fi un cadou care să te inspire și care să te ajute să câștigi un titlu de Grand Slam şi primul loc în ierarhia mondială!

Pentru mine a fost un film extrem de neașteptat cu toate că finalul era cunoscut. Este vorba despre finala de la Wimbledon din 1980, când Borg a câștigat pentru a cincea oară acest turneu. Acea finală este considerată ca fiind unul dintre cele mai frumoase meciuri de tenis din istoria acestui sport.

Un film excelent, care ține spectatorul în tensiune până la final. Un film care ne arată pregătirea fizică și psihică extraordinară pe care o parcurg cei doi mari sportivi în vederea acestei finale.

Dar filmul ne oferă mult mai mult. Ne arată ce înseamnă să ai alături de tine antrenorul potrivit, ne arată ce rol au jucat părinții în devenirea celor doi sportivi și, nu în ultimul rând, respectul reciproc, atât pe teren, cât și în afara terenului.

Coloana sonoră este cât se poate de inspirată pentru că alternează liniștea nordică cu rock-ul pe care îl asculta John McEnroe, care la un moment dat poartă un tricou cu Ramones.

Regizorul filmului este danezul Janus Metz Pedersen, și cred că numai un regizor din țările nordice ar fi reușit să surprindă esența, spiritul lui Bjorn Borg. De altfel, regăsim în acest film atmosfera specifică cinematografiei nordice, spiritul nordic.

Mai rămâne de menționat faptul că Borg este jucat de Sverrir Gudnason, iar McEnroe, de Shia LaBeouf. Pentru publicul din România este emoționantă revederea cu fosta tenismenă Mariana Simionescu (Tuva Novotny), soția lui Borg. Aflăm cu această ocazie detalii mai puțin cunoscute din viața cuplului Bjorn Borg/ Mariana Simionescu, cum s-au cunoscut, cum a decurs prima întâlnire și altele.

La Mulți Ani, Simona!

Vizionare plăcută tuturor!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Fără Simona Halep, cu greu am fi aflat despre existenţa multor persoane...
    • Like 0
  • pai , unde-i filmul ?
    • Like 0
    • @ Sorin Dobre
      check icon
      La cinema. Va asteptati sa obtineti un spectacol este gratuit :-) ?
      • Like 0
  • check icon
    Îmi este tot mai greu să pricep de ce toată lumea se simte nevoită să scrie ceva despre Simona ori să-i dedice ceva. Lăsați-o, dom’le, în pace să piardă și să câștige când poate și dacă poate. A ajuns, oricum o dai, foarte sus... Eu, Simona, îți urez să nu te mai streseze toți cu tot felul de păreri despre cum să joci mai bine, joacă așa cum poți și cât timp vei mai putea. Iar când va veni momentul, să te căsătorești și să faci 1-2-3 copii. Mă rog, poți să-i faci și fără să te căsătorești, mai vezi dup-aia...
    • Like 2
    • @
      Dreptul la comentarii (decente) este liber! Iar pentru Simona ar trebui sa fie tocmai un impuls de a nu tine cont de cele rautacioase si a invata din cele bune asa cum ii recomandati si dvs. Cat despre articolul acesta si darul "oferit" dupa atatea comentarii, consider ca ar trebui sa fie foarte bine primit. Este asa ca si cum s-ar face pace bucurandu-ne si pe noi nu numai pe Simona!
      • Like 3
    • @ Maria Magda
      check icon
      Exact, e liber... prea liber. Sau, cum spun răutăcioșii, «dacă tăceai, filosof rămâneai». Ei, e veche răutatea, de la strămoși: si tacuisses, philosophus mansisses.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult