Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea către Cioloș: „Am fost scoși de la guvernare printr-o mișcare nedemocratică. Iohannis a înlocuit un guvern desemnat de popor cu unul pretins independent”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus luni în Parlament că social-democrații „au fost scoși de la guvernare printr-o mișcare nedemocratică”.

„Am plecat de la guvernare pentru că am fost forțați să o facem. Am fost scoși de la guvernare într-o manieră nedemocratică. Președintele Iohannis, protectorul dumneavoastră, a înlocuit un guvern desemnat de popor cu guvernul meu, un guvern pretins independent”, a afirmat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a criticat discursul susținut de premierul Dacian Cioloș în Parlament, despre care spus că nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraților, care „sună străin" și este „ruptă de realitate". Dragnea a susținut că situația prezentată de șeful Guvernului nu ar fi „situația reală a economiei românești”.

„Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui să înțelegem că România își continuă creșterea sănătoasă, imprimată de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu înțelegem asta, pentru că astăzi domnul Cioloș nu a vorbit în limba română, a vorbit limba tehnocraților, o limbă care sună străin și este o limbă care este ruptă de realitate", a continuat Dragnea. 

Premierul Dacian Cioloș a declarat în discursul susținut în Parlament că echipa pe care o conduce nu are în plan creșteri de taxe și impozite sau modificări ale indemnizațiilor, iar creșterea economică din acest an este una sustenabilă, în primul semestru al anului 2016 aceasta fiind de 5,2%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Belcin check icon
  Domnu Dragnea..ia vedeti-va de patriotismul...din Teleorman...ca acolo patriotismul curge pe strada..teleormanenii nu mai pot de si dupa patriotism...ca domnu Dragnea a construit paradisu in Teleorman si apoi a fost ...promovat pe linie de partid sa aduca progresu si la nivel national..este drept da pe linia partidului..adica a "PDSR-ului" care e in toate si in cele ce sunt si in cele ce maine vor rade la SOARE ..da in Brazilia ca acolo este soare la noi s-a pus ..cortina.
  • Like 0
 • Puțină istorie..."Mișcarea nedemocratică" a început cu demisia lui Victor Ponta. Demisia este un act unilateral.
  Guvernul Cioloş a fost învestit și cu voturile PSD. Treabă absolut nedemocratică, nu?
  • Like 1
 • si de ce nu a fost suspendat presedentele ? de ce nu a avut loc o lovitura de stat ? eu sunt pt "leacurile" extreme, adica ceea ce nu te omoara, te intareste :) cine apuca :) ... astept lovitura de opereta care sa-l puna pe taricenu presedinte si pe dragnea prim-ministru, pentru urmatorii 25 de ani :) acu' ori nici odata !
  • Like 0
 • check icon
  Nimic nu-i veşnic !...Nici PSD-ul. Nici Ponta, Dragnea, Oprea. Plus mesajul meu, aici :
  http://mcscrib.blogspot.ro/2016/09/un-stat-in-stat.html
  • Like 0
 • Anon check icon
  Asta mai vrea niste demonstratii in strada.
  • Like 3
 • Psd-ul sta cu mainile in sutienul guvernarii tehnocrate si tot el tipa ca e violat.
  • Like 6
  • @ Dalia Amal
   tipa pt reclama :) nu ca e violat ci ca-i place violul :)
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult