Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ecaterina Andronescu, propusă de PSD pentru funcția de ministru al Educației. George Ciamba, propus pentru Afaceri Europene

Ecaterina Andronescu

Liderii PSD au decis marți, în unanimitate, să o propună pe Ecaterina Andronescu pentru funcția de ministru al Educației, după ce, în vară, aceasta spunea că guvernul Dăncilă este cel mai slab pe care l-a dat vreodată partidul. 

Marți, Ecaterina Andronescu a luat parte la o discuție cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. „Avem nevoie de oameni cu experiență”, a spus, potrivit Digi24, premierul Viorica Dăncilă, care a anunțat că propunerea PSD pentru funcția de ministru delegat al Afacerilor Europene este George Ciamba. Actual secretar de stat din MAE va prelua postul rămas vacant în urma demisiei lui Victor Negrescu.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a spus Goerge Ciamba este un bun profesionist și că privește pozitiv propunerea sa pentru funcția de ministru delegat. Însă va dura mai mult până va analiza propunerea PSD pentru ministerul Educației. „Aici o să dureze un pic mai mult. S-ar putea ca un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a declarat șeful statului.

Întrebată în luna august, la Adevărul Live, dacă actualul executiv este cel mai slab din istoria PSD, Ecaterina Andronescu răspundea: „Cred că da. Dacă mă uit aşa puţin în istorie, vă dau dreptate. Dacă PSD n-ar avea oameni cu care să iasă într-un guvern performant, n-aş fi reacţionat, dar eu ştiu că există asemenea oameni cu ştiinţă multă de carte cu dorinţa de a lăsa ceva în urma lor. Nu te duci ca prim ministru să-ţi pui o coroană de lauri pe frunte, te duci ca să laşi ceva în urmă”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pe langa faptul ca madame Cati e de pe vremea lui Iliescu de cand eram eu mic si aveam zapada de Craciun si nu se gasesc altii in tot partidul ala mamut sa fie ministru, numirea si probabil acceptarea postului arata calitatea oamenilor si caracterul. Dupa ce a dat in Dragnea si in guvern acum li se alatura. Plus ca femeia asta e peste tot la tv la ore tarzii dimineata oricand e chemata si nu e chemata. Si n-are nici o treaba iese de fiecare data zambind si sigura pe ce spune si convinsa ca stie ce face :) Circ complet lipsesc animalele ca clovni avem :)
  • Like 1
 • Iar?! Iar Androneasca la educatie? Ce, n-a fost suficient de incompetenta de primele 70 de ori??
  • Like 0
 • mike mike check icon
  La vremuri noi, tot noi. Sila, asta este senzatia pe care o am cand vad aceste sinistre personaje ca se rotesc prin fata noastra de 30 de ani. Rotatia cadrelor PSD. Mi-e sila de acesti oameni . Parca sunt ca raia de care nu mai scapi. Cum este posibil ca in tara asta sa nu gasim niste oameni mai de Doamne-ajuta si sa vedem aceeasi oameni de doi lei, aceleasi nulitati in functii publice de ministrii? Femeia asta a mai fost ministru al educatiei si a facut rahatul praf. De ce ar fi diferit acum? Va reinstaura coruptia in universitati , iar spaga va fi lege. In curand ma astept sa-l vad si pe Nastase prim-ministru.
  • Like 1
 • Leo check icon
  Cati spunea mai prin vara ca guvernul Dancila este cel mai slab guvern PSD. Acum este cel putin la fel de slab dar a castigat cu siguranta la capitolul pupincurism.
  • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult