Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Îmi place de mor să merg la frizer

frizer

(Foto: Guliver/Getty Images)

Te pui pe scaunul ăla, îți strânge gâtul cu tot felul de hârtii și cârpe, îți pierzi imediat capacitatea de a arăta ceva cu mâinile. Apoi știi că urmează întrebarea: și cum să te tund? Îi explici și ai vrea să scoți o mână, să estimezi cu degetele o lungime, că e altceva când o arăți așa; dar nu poți, ai mâinile îmbârligate printre cârpe. 

Frizerița dă din cap, oricum nu contează ce ai zis tu, ea te tunde cum vrea ea. Suspectez că tunde într-un singur fel și se întâmplă să-i mai iasă diferit, în funcție de cât a vorbit cu telefonul prins între umăr și ureche și câte erori de foarfece a trebuit astfel să corecteze. 

Inevitabil, dacă nu discută cu iubi sau cu colega care pune unghii la măsuța de lângă, te ia pe tine în colimator, că frizerița trebuie să comunice, nu se poate altfel. Îți spune că s-a mutat, că e mai bine, că și-a schimbat mașina, că urmează nunta, că ești și tu invitat, toate astea cu o naturalețe de parcă vă știți de o viață. Nu vă știți, e prima oară acolo. Te întreabă cu ce te ocupi, îți spune că ai două vârtejuri în vârful capului, îi spui cu ce te ocupi, îți zice că aia a vrut și ea să se facă, te întreabă ce ai mâncat la prânz, tu îi răspunzi că e zece dimineața, ea îți arată cum să ia perciunele, că acolo e cheia tunsorii, la perciune. Ai greșit acolo, adio tunsoare bună. Ai greșit, pentru că orice ar fi, e vina ta, ea te-a chestionat cum să fie, dar tu n-ai știut să-i explici. Și n-ai știut, pentru că mâinile sunt sub un cearșaf, un prosop și tot părul picat pe ele. 

În final, totul va fi bine. Chiar îți aruncă: e bine, nu? N-ai cum să susții că nu e bine, chiar dacă pleci cu perciunii strâmbi. Vina a fost a ta. Dar se repară până la nuntă, nicio grijă. La nunta ei, la care te-a invitat și, hipoxic încă după statul cu gâtul strâns, chiar te gândești să mergi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ii lipseste happy-end-ul totusi, atunci cand frizerita iti urmareste obsesiv mainile, salivand sexi la bacsisul gras pe care urmeaza sa-l primeasca. Caci nu se face sa pleci asa cu mana-n... si bacsisul, bacsisul daca nu e gros, te mai gandesti sa revii vreodata?
    • Like 1
  • Simpatic articolul, asa, de duminica! Bineinteles ca greseala e a ta mai ales ca o faci pe pielea ta, cu stiinta ta pe care o ai sau nu o ai! Bineinteles ca simti nevoia sa gesticulezi pentru ca vorbitul "cu spatele" nu e "ortodox" dar tu acum, odata legat, uiti cu desavarsire ca nu e elegant sa vorbesti asa si asta pentru ca nu ai facut-o inainte! Si in afaceri intai semnezi contractul si abia apoi te apuci de treaba. In concluzie: v-a tras "de par"! Sau poate ca nu!
    • Like 0
    • @ Maria Magda
      nobody check icon
      Cel mai tare e cand "te ia" la ceafă cu lama pe care a mai folosit-o si pe cei 10 clienţi de dinainte şi foarte uimită când îi spui de SIDA şi hepatită şi o rogi să folosească o lamă nouă :)
      • Like 1
    • @ nobody
      Sper ca nu va plangeti la mine! Nu asta trebuie! Ci trebuie sa incepem sa ne ridicam in picioare sau sa ne folosim si toti ochii si gura ca sa nu fim "facuti pe la spate". (Este o metafora menita sa supere dar nu ca sa cazi ci ca sa te ridici). Sper ca nu m-ati intelea gresit!
      • Like 0
    • @ nobody
      Mult mai ciudat este sa intalnesti uimirea la un medic (stomatolog) - asa cum am patit cu vreo 20-25 de ani in urma. Urmare a concluziei lui hotarate ca este imposibil sa contractezi vreuna din bolile respective (in conditiile in care utiliza o parte din instrumentar la mai multi pacienti - stransi toti in acelasi cabinet, in acelasi timp) - evident ca vizitele mele la respectivul au incetat.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult