Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Încearcă Guvernul să treacă din nou cele 2 ordonanțe în ședința de săptămâna asta? Dragnea: „Azi noapte a murit un om în penitenciar”

Liviu Dragnea continuă să joace cartea ordonanțelor din Justiție cu mâna ministrului Florin Iordache. Întrebat în această seară dacă ordonanța grațierii și cea privitoare la abuzul în serviciu vor fi puse joi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, liderul PSD a răspuns că el nu a discutat de aceste acte normative, pentru că a fost plecat din țară.

„Comisia (Comisia PSD de monitorizare a activității Guvernului, condusă de Liviu Dragnea - n.n.) nu a discutat de ordonanțe pentru că eu eram plecat în America”, a parat șeful PSD întrebarea.

În schimb, Liviu Dragnea a deplâns din nou condițiile din închisorile românești, atrăgând atenția că „azi noapte a murit un om în penitenciar; cred că omul acela nu fusese condamnat la moarte”. Președintele PSD s-a referit la miliardarul Dan Adamescu, al cărui deces a survenit în noaptea precedentă într-un spital din Capitală, unde se afla internat sub pază.

(Foto Inquam Photos/Ovtav Ganea)

Liviu Dragnea s-a întrebat retoric câți oameni au murit în penitenciarele din România, precizând că „a cerut” o statistică în acest sens: „Au murit zeci, au murit sute, au murit mii?”

De asemenea, liderul PSD a amintit că „România a primit multe amenzi și condamnări la CEDO privind condițiile inumane din penitenciare”.

Premierul Grindeanu a reluat afirmațiile lui Liviu Dragnea și a dat câteva cifre: „Sunt peste 800 de sentințe ale CEDO pe care statul român trebuie să le achite. România va trebui să achite 80 de milioane de euro pe an (pentru condițiile din penitenciare, n.n.)”.

Întrebat, la rândul său, dacă pune pe ordinea de zi cele 2 ordonanțe, premierul Grindeanu a spus că nu știe. „O să văd în urma informării pe care mi-o dă ministrul Justiției”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nimeni nu vede ipocrizia lui dragnea? Nu vedeti ca ne trateaza ca pe niste retardati? S-a intors din America, de la circul cu trump si, primul lucru pe care l-a spus a fost ca a aflat ca iohannis pune la cale o lovitura de stat si o mineriada. Dar el nu cunostea
  motivul acestor actiuni!!? Asa a declarat azi 26.01.2017,la doua zile dupa prima
  declaratie cu lovitura si mineriada. Demonstreaza ca, pe langa faptul ca este un
  excroc ordinar este si un prost. Ordinea declaratiilor trebuia sa fie inversa ca sa para
  credibil. Dar nu e cazul de subtilitati. Nu are asemenea insusiri si, in plus, deconsidera
  total auditoriu. Va mai trebuie mult ca sa vedeticu cine aveti de-aface? Ma adresez celor care il sustin pe dragnea si sustin pe ceilalti complici ai lui.
  • Like 0
 • Nimeni nu vede ipocrizia lui dragnea? Nu vedeti ca ne trateaza ca pe niste retardati? S-a intors din America, de la circul cu trump si, primul lucru pe care l-a spus a fost ca a aflat ca iohannis pune la cale o lovitura de stat si o mineriada. Dar el nu cunostea
  motivul acestor actiuni!!? Asa a declarat azi 26.01.2017,la doua zile dupa prima
  declaratie cu lovitura si mineriada. Demonstreaza ca, pe langa faptul ca este un
  excroc ordinar este si un prost. Ordinea declaratiilor trebuia sa fie inversa ca sa para
  credibil. Dar nu e cazul de subtilitati. Nu are asemenea insusiri si, in plus, deconsidera
  total auditoriu. Va mai trebuie mult ca sa vedeticu cine aveti de-aface? Ma adresez celor care il sustin pe dragnea si sustin pe ceilalti complici ai lui.
  • Like 1
 • Probabil au murit mai multi noaptea trecuta, insa doar unul fusese condamnat pentru corupţie. Deplangem moartea unui om ,însă cred ca duceţi discuţia in sensul dorit de dvs.dl.Dragnea.Poate-ar fi interesant sa vina PM si ministrul justiției la T V R, cu niste invitaţi neafiliaţi si neobedienti, sa explice cu subiect si predicat tot ceea ce aţi vrut sa treceti ca pe lângă via culeasa.Explicatiile date de 3 ori pe zi, doar la televiziunile care va plac nu vor convinge pe nimeni.
  Dovediţi ca sunteti bărbaţi, nu borfaşi de rând. Faptul c-aţi reusit sa va- nmultiti nu- nseamna bărbăţie.
  • Like 0
  • @ Claudiu Scurtu
   I-a picat nemaipomenit de bine decesul lui adamescu. Are motiv sa insiste cu demersurile cretinoidului de iordache. Lui nu-i pasa de detinuti ci de faptul ca are mari sanse sa ajunga coleg cu ei.
   • Like 1
  • @ Claudiu Scurtu
   Si el, de fapt, nici nu stie ce vrea iordache, dupa cum a declarat in aceasta seara.
   • Like 0
 • Scorul perceperii corupției in lume, în anul 2016 publicat de Transparency International. Romania este pe locul 57 ( impreună cu Iordania și Ungaria ) cu scorul 48. Față de anul 2013 și 2014, cand țara noastră a realizat un scor 43, Romania a devenit mai coruptă ! Chiar e cazul să amnistiem și să grațiem corupții ?

  http://www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2016

  • Like 0
 • GRATIEREA ARE IZVORUL VIU IN PUSCARIE, OAMENII SUNT NERABDATORI SA IASA AFARA, - ALTFEL POT FACE DENUNTURI? - IMPOTRIVA CUI? SI - DE CE SE ZBAT PE TOATE POSTURILE SA-I LINISTEASCA, CU MESAJUL ”GRATIEREA O SA VINA STATI LINISTITI LA ”LOCURILI VOASTRE” :-)
  • Like 0
 • check icon
  Corb la corb nu-și scoate ochii! Pe dragnea-l doare sufletul de un (posibil) coleg de suferință: de înțeles altfel (chiar dacă nu a dat colțul în pușcărie)!
  • Like 0
 • Dragnea are consilieri la fel de buni ca ai lui iohanis! Cum sa ceri situatia cu mortii din inchisori? Sa-i fie tarana usoara lui adamescu! Dar cum sa te folosesti de o asemenea replica? Nu asta-i motivul pt care tb gratiati oamenii. Oamenii mor oriunde s-ar afla. Si in spitale mor si nu numai de boala ci si de ce conditii avem. A uitat de pacientul cu viermi pe el? A uitat de copilul inecat in haznaua scolii sau de copilul sfasiat de caini, de accidentele de pe autostrazile lipsa? Seful ANP tocmai a prezentat zilele trecute o situatie cu nr de morti in inchisori care era mult sub media europeana!
  Gratierea este un act democratic dar pretexte gen conditiile din inchisori si cati mor in inchisoare nu isi au locul atata timp conditiile din restul tarii nu sunt cu mult mai bune!
  • Like 0
 • In pamfletul din 24 Ian Banciu exprima cu claritate (si vehementa, desigur)) cum se vad din lumea sa aceste "evenimente". O chestie nu vad totusi in multitudinea de pareri exprimate pana acum. Daca tot s-a luat de gat cu sarlatanii, Johannis ar putea sa dea iama, pas cu pas, prin camara cu drepturi deschisa presedintelui de Art 94 din Constitutie si sa purceada la gratieri individuale cu viteza cu care ar gasi-o potrivita pentru a demonstra Consiliului Europei ca in Romania se actioneaza in sensul reducerii efectelor saraciei pana si in inchisori (ca de restul locurilor nu doare pe nimeni). N-ar dezumfla actiunea (constitutionala) a presedintelui ceva din balonul cu ipocrizii al PSD-ului? In cateva luni i-ar putea lasa fara minge pe de-alde Dragnea.
  • Like 0
 • Bre Tov stalin , da țara asta chiar nu are alte probleme mai importante pe care sa le rezolve partidul bolșevic care se afla la putere decât parnaiasi din Ro ? Trebuiau sa nu fure dacă nu vroiau sa ajunga acolo , la fel ca răposatul Adamescu . El când și-a fraierit angajați cu salarii de mizerie , s-a gândit la ei in ce condiții își duc viața zilnică ? Gura mati de bolșevic cu tupeul și aroganta pe care le ai . Pai coana cu coasa a greșit adresa , nu trebuia sa-l ia pe adamescu trebuia sa-l ridice pe șeful partidului bolșevic .
  • Like 2
 • Propun o zi a puşcăriaşului.Jail's day.!Este o temă.Omul şi Penitența..,sau Penitenciarul.Alcatraz şi Poarta Albă încotro? Sau mai este actuală pedeapsa cu izolarea la mititica?Cum s-o facem Universitate.Sau altceva că se deprind multe şi poți învăța şi pe alții.
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult