Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis: „România se află pe un trend ascendent al epidemiei. Trebuie să respectăm cu sfințenie măsurile”. Șeful statului susține crearea unui fond de redresare la nivelul UE

Klaus Iohannis - aprilie - presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția că România se află pe un trend ascendent al epidemiei de coronavirus, iar cetățenii trebuie să respecte „cu sfințenie” măsurile de igienă și de izolare socială. „Nu ne putem permite să slăbim vigilența”, a spus Klaus Iohannis, care a atras atenția asupra riscului ca epidemia să se reaprindă.

În această după-amiază, șeful statului va participa la o videoconferință cu membrii Consiliului European, unde speră să fie stabilită o foate de parcurs pentru gestionarea efectelor crizei.

„Unul dintre cele mai importante obiective este asigurarea unei autonomii strategice a UE. Mă refer la sectoare vitale precum Sănătatea, criza actuală ne-a arătat cât de important ca acesta să fie un domeniu solid, trebuie să consolidăm. Trebuie să existe un program masiv de investiții pentru consolidarea masivă a industriilor esențiale și pentru relansarea sectoarelor puternic afectate”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că va susține crearea unui fond de redresare economică la nivelul UE, „de care să poată beneficia toate statele membre, ca un instrument suplimentar. Acesta trebuie să fie complementar finanțării din următorul buget din perioada 2021-2026”, a spus Iohannis.

El a adăugat că au fost deja direcționate către România 1,5 miliarde de euro, pentru susținerea IMM-urilor, cumpărarea de echipamente medicale, plata șomajului tehnic, acordarea de stimulente personalului medical implicat în lupta cu coronavirusul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Logica prezidentiala: pentru ca dr streinu-cercel ne-a aparat pe toti de coronavirus, adica de boala si de moarte, el trebuie demis. Poate repetand o sa intelegem: ne-a aparat pe noi toti . De boala si de moarte. Daca stateam dupa atotstiutorul nostru presedinte si guvern aveam doar problema alegerilor anticipate. Ca francezii lui macron. Care sunt premianti si la numarul de morti de covid cu ocazia alegerilor. Aveam o gripa demitizata cu mii de inmormantari. Pacat ca s-a bagat alt doctor aflat in dizgratie prezidentiala : raed arafat, si a organizat carantina la granita cu ajutorul lui costache, demis si el. altminteri aveam o primavara frumoasa cu flori, e drept, pe morminte. Daca ne luam dupa domnul vela, sustinut initial de dl orban aveam slujba de Inviere cu un pic de Covid la pachet. Din cauza lui cercel "ala", un doctor oarecare, "cine se crede el", avem laborator de biosecuritate de nivel 4, ca in wuhan si in SUA. Avem protocoalele cele mai bune de tratament pentru Covid-19 stabilite din februarie. Avem spitale unde nu s-au imbolnavit medici pentru ca cei de la bals i-au invatat ce sa faca. Din cauza lui flutur si adirectorului numit de el avem Suceava. Cred ca ne lipseste ceva si ar trebui sa il cautam repede pe acel ceva: smerenia. Smerenia inseamna capacitatea de a fi recunoscator si de a multumi aceluia care ti-a facut bine cu adevarat. Dumnezeu sa ne ierte.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult