Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Lovitură pentru Consiliul Concurenței: un proiect desființează înainte de termen actuala conducere și deschide calea pentru politizarea instituției

Bogdan Chiritoiu

(Foto Inquam Photos / Adel Al-Haddad)

O serie de prevederi legislative discutate marți în Comisia economică din Senat desființează de facto actuala conducere a Consiliului Concurenței, cu mai mult de un an înaintea expirării mandatului, scrie G4Media, care citează surse parlamentare.

UPDATE: Proiectul legislativ a fost scos pe ordinea de zi a ședinței de azi a plenului Senatului.

Amendamentele discutate în comisia condusă de senatorul ALDE, Daniel Zamfir, cresc puterile viitorului președinte al Consiliului Concurenței, care va numi singur secretarul general și va decide singur deschiderea investigațiilor – o sursă de potențiale decizii arbitrare și abuzuri. În prezent, ambele competențe aparțin plenului (organismul colegial de conducere a Consiliului Concurenței), nu președintelui Consiliului Concurenței.

Prevederile majorează numărul de membri al plenului de la 7 la 11. Modificările ar urma să intre în vigoare în 30 de zile de la promulgarea legii. 

Daniel Zamfir l-a criticat în repetate rânduri pe actualul șef al Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, care a refuzat să susțină atacurile senatorului ALDE la adresa băncilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult