Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Marile proiecte de investiții pierd bani în favoarea bisericilor și noilor companii înființate de Primărie. Ce salarii vor avea angajații lor

Mari proiecte de investiții din Capitală vor rămâne cu mai puțini bani după rectificarea bugetului Municipiului București, prin care banii vor fi direcționați către proaspăt înființatele companii ale Primăriei, biserici și statui. 

Aproximativ 400 de milioane de lei din bugetul pe 2017 vor merge de la investiții către alte proiecte considerate prioritare de către consilierii generali. Cea mai mare parte a banilor vor fi cheltuiți pe salarii, bunuri, servicii și împrumuturi acordate celor 20 de noi companii, reiese din proiectul de rectificare publicat pe site-ul Primăriei conduse de Gabriela Firea.

De exemplu, cei 115 angajați ai Companiei Municipale Sport pentru Toți vor beneficia de un câștig mediu de 4.470 pe lună. Lefuri mai mari vor avea cei de la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București, unde vor lucra anul viitor 146 de persoane. Aici, câștigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială va fi de 8.860 lei.

O serie de proiecte de infrastructură rutieră vor pierde din bani odată cu rectificarea bugetară de la Primăria Capitalei. Între acestea Pasajul Ciurel, pasajul ce va face legătura între centrul Capitalei şi Autostrada Bucureşti-Piteşti, pasajul prelungirea Ghencea-Domneşti. Sunt tăiate fonduri și de la reabilitarea şoselelor Iancului şi Pantelimon și proiectul parcării subterane Piața Constituției. 

Nu numai companiile municipale vor primi bani. Primăria va aloca fonduri suplimentare busericilor - 10 milioane de lei -  8,7 milioane de lei vor merge pentru statuia Regele Ferdinand, iar 25 de milioane de lei pentru cheltuieli de asistenţă socială. 

Cele 20 de companii înființate la inițiativa primarului Gabriela Firea vor avea la finalul anului viitor un număr total de 8.437 de salariați, potrivit documentelor studiate de Profit.ro, transformând astfel Primăria Capitalei într-unul dintre cei mai mari angajatori din București. Societățile vor avea venituri însumate de peste un miliard de lei, cheltuieli de circa 988 milioane lei și profit net cumulat de aproape 58 milioane lei, potrivit Profit.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    Daca aceasta madam mai iese primar la noile alegeri, EMIGREZ DIN BUCURESTI.
    • Like 1


Îți recomandăm

Cu 3 ani în urmă am devenit mamă de adolescentă

Încă de la început pe traseul nostru spre a o aduce acasă la noi, ne-am lovit de chichițe birocratice. Adopția nu era posibilă de fapt, din motive pe care aleg să nu le expun, așa că am fost îndrumați spre varianta cea mai apropiată ei, plasamentul familial.

Citește mai mult