Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Mindcraft Stories, o nouă publicație online dedicată științei și tehnologiei

mindcraft brd

Mindcraft Stories, un proiect lansat miercuri de BRD – Groupe Société Générale, deschide o conversație pe marginea descoperirilor tehnologice, a invențiilor și a noului, acordând o atenție particulară peisajului științific românesc, dar nu numai.

„Dacă ar fi să rezumăm relația noastră cu tehnologia într-o propoziție, aceasta ar fi «Suntem fani». Și, totuși, suntem o bancă și nu un gigant tech. De ce vorbim despre știință și tehnologie? Pentru că suntem conștienți de potențialul extraordinar al tinerei generații de creatori de tehnologie din România, alături de care am înțeles că și cea mai banală tehnologie cu care interacționăm este rezultatul unor eforturi însemnate, ale celor care îndrăznesc să aibă o viziune și să construiască pentru viitor.

Iar deciziile legate de cum și pentru ce folosim tehnologia ne aparțin. Și, pentru ca ele să fie corecte, este esențial să fim informați, indiferent de vârsta sau domeniul căruia ne-am dedicat. În Mindcraft Stories deschidem o conversație pe marginea descoperirilor, invențiilor și, în general, tot ce este nou, astfel încât să ajutăm comunitatea să fie la curent cu temele actuale, să vadă și să înțeleagă mai ușor lumea în care trăim cu toții, a spus Flavia Popa, secretarul general al BRD – Groupe Société Générale.

Misiunea Mindcraft Stories este să antreneze curiozitatea prin reportaje ample, dosare tematice și voci relevante ale experților, care să ajute publicul să înțeleagă cum se schimbă lumea cu ajutorul științei și tehnologiei. 

Câteva dintre titlurile de pe noua platformă online:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult