Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Guvernarea PSD împinge România într-o „procedură excepțională”: în premieră, Grupul de state împotriva corupţiei din cadrul Consiliului Europei analizează legile justiției

GRECO

Modificările aduse legilor justiției vor fi evaluate în regim de urgență de Consiliul Europei. 

Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie, potrivit News.ro

În comunicatul Consiliului Europei se precizează că este pentru prima dată când GRECO utilizează articolul 34 din Regulamentul său de procedură, introdus recent pentru a permite o „procedură ad-hoc în circumstanţe excepţionale". Această regulă poate fi aplicată atunci când o reformă instituţională, o iniţiativă legislativă sau o modificare procedurală poate duce la „încălcarea gravă” de către un membru al Consiliului Europei a unui standard anticorupţie care a făcut obiectul unei runde de evaluare GRECO.

O procedură de evaluare va fi făcută și în cazul a două proiecte de legi din Polonia, privind reorganizarea Curţii Supreme şi a Consiliului Naţional al Judecăţii din Polonia.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni cu 179 voturi „pentru” și 90 voturi „împotrivă” modificările aduse de coaliția PSD-ALDE-UDMR la Statutul judecătorilor și magistraților, după ce a devansat votul care ar fi trebuit să aibă loc marți. Totodată, proiectul de modificare a Legii ANI a fost și el adoptat, în fluierăturile opoziției, cu 167 voturi „pentru” și 90 voturi „împotrivă”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ne agitam in spatiul virtual degeaba . Se rezolva in 2 feluri , cu arma in mana sau cu votul la alegeri , Alegerea este a voastra .
    • Like 0
  • John check icon
    UDMR să-ți fie rușine ! Mi-e lehamite de voi, ”partid” prostituat !
    • Like 1
  • Imi amintesc ca imediat dupa "revolutie" sa putut viziona pe post la TVR filmul Ferma Animalelor a lui Orwell. Ei, uite ca am ajuns si aici, Ce este drept a durat 27 de ani insa am ajuns in cele din urma si aici. In ceea ce priveste consiliul Europei, ma surprinde ca l-ea trebuit atat de mult timp. Vor analiza pragmatic modificarile dupa care vor lua masuri in consecinta, Termenul "incalcare grava" sugereaza si riposta economica ce va urma. Romania va fi prima tara care va rupe bariera fictiunii si va transpune in realitate nuvela 1984 a lui George Orwell. Asa ca in sfarsit vom avea un motiv real de mandrie.
    • Like 0
  • dalex check icon
    Sa vedem cum vor comenta "patriotii nationali", tot Soros tot Soros ?
    • Like 2
  • De fapt Romania este un stat capturat, iar capturarea a inceput in 30 decembrie 1947 si nu s-a terminat nici in ziua de azi.
    • Like 4
    • @ Radu Andrei Malica
      dalex check icon
      E ca la "viol" cand "victima" vrea si ea.
      Nu esti captiv daca nu vrei, au ramas liberi oameni si in temnitele comuniste in timp ce noi ramanem "captivi". Suntem "captivi" in prostie si ticalosie desi ne declaram crestini, adica oameni liberi.
      • Like 3
    • @ dalex
      Suntem captivi pentru ca avem pastori bine ghidati de Moscova. Romania a fost si este MULT prea infestata cu agenti prorusi pentru a putea fi desprinsa din ghearele marelui 'prieten' de la rasarit. Inca de la mineriada se putea vedea acest lucru, pe urma, desi au fost etape aparent provestice, au fost fabricate doar din interese, probabil, de a patrunde cu agenti prorusi in vest si a le afla mai multe secrete si slabiciuni, scuze pentru imaginatie, dar e greu sa nu ma gandesc astfel...Daca nu are loc o schimbare acum, inseamna ca am dreptate si soarta Romaniei de satelit rus e pecetluita si va trebui sa ne resemnam.
      • Like 2
    • @ Adriana Negruti
      dalex check icon
      Asta este problema, ne-am invatat cu resemnatul.
      • Like 0
  • Probabil ca daca, in lipsa de altceva mai bun de facut, il intreaba cineva pe musiu adrian dobre (prietenii probabil stiu cine este - eu abia am aflat ca exista si acest specimen) - va afla ca intreaga UE este o constructie neo-fascista. Borfasii au terminat cu Soros, cu multinationalele, cu statul paralel, cu binomul si trinomul, acum au scos-o pe asta cu fascistii. Iar toate magariile astea au un singur scop: sa il scape pe borfasul suprem, nu indeajuns de condamnatul lor sef.
    Revenind la subiect: ii asigur pe onor conducatorii actuali si vremelnici ai tarii de adanca si netarmurita mea scarba pe care le-o nutresc pentru situatia in care ne-au adus. Pana acum aveam o jena cand aflam de exportul nostru de haimanale. Dar iata ca se poate si mai abitir: statul intreg confiscat de infractori. Asta da performanta!
    • Like 6
    • @ Iron Spike
      dalex check icon
      Scopul nu este libertatea lui Dragnea.
      Scopul este trecerea Romaniei in sfera de influenta a Rusiei. Altfel cum se explica daramarea propriului guvern de PSD chiar dupa ce relatia cu SUA parea mai solida si mai aducatoare de speranta ca niciodata ?
      Sa vedem si la scara mare si sa recunoastem tradarea de patrie cand este atat de evidenta ; Tariceanu anunta retragerea trupelor romane din Afganistan, Iliescu semnase tratatul cu URSS, Ponta se vizita cu Putin cand toata lumea il evita si acum Dragnea duce Romania in afara UE si NATO ca tot a murit Regele care ne-a pus o "pila" sa fim primiti de lumea buna. Noua ne place la periferie, la cersit, la ciordeala, la slugarit strainii peste care dam navala cu speranta de "pricopseala" si obtinem doar dispret.
      • Like 4
    • @ dalex
      Cred ca trecerea Romaniei in sfera de influenta a Rusiei este mai degraba un mijloc de a-si atinge scopurile (a se citi hotiile) - decat un obiectiv. Astia nu sunt in stare nici macar sa puna de o ideologie (nu ca Rusia de acum ar avea asa ceva...), totul este la mica ciupeala. Iata, au devenit acum mari iubitori ai Regelui Mihai. Ii face cumva monarhisti? Evident ca nu. Sunt doar niste oportunisti ce incearca sa ia in stapanire totul - prin orice mijloace. Tot ceea ce fac este o golaneala ieftina si perpetua.
      Iar salvarea lui dragnea nu este singurul obiectiv, pentru simplul motiv ca nu este singurul infractor din randurile lor. Sunt mult mai multi ce trebuie salvati, impreuna cu averile (majoritar ilicite) aflate la vedere sau ascunse pe te miri unde. Nu degeaba ii identificam ca fiind "grupare infractionala organizata".
      • Like 4
  • check icon
    Cum sa analizeze niste nestiutori opera pacaliciului ce se exprima cu mirobolanta viteza de 1,5-2 cuvinte/minut(evident, fara a transmite vreo idee),preluata(dracu stie cum) de ciordache?Doar asta-i iedeea centrala a tomnatecului doctorand de balti(si tufisuri)...el stie tot,restul e decat ...habarnisti.
    • Like 4
  • Pot crede ca pe unul nu-l duce mintea!
    Pot crede ca unul este șantajat!
    Pot crede ....Orice!
    Dar tot nu înțeleg ca -i poate face pe unii ...precum iordache;nicolicea și nicolae s.
    sa se bata atit pentru apararea unuia ca dragnea sau tariceanu!?
    Nu am aflat și nu știu răspunsul, dar nu exclud TRADAREA.
    Sper sa văd ce se va "alege" de acești demni urmași care lupta ptr România ! Imi pare rau ca numele Regelui Mihai apare în aceste condiții în parlamentul puscariabililor!
    PS: numele cu litere mici nu reprezintă o greseala!....Chiar sint mici!
    • Like 6
    • @ Coussinou
      iordache;nicolicea și nicolae s. sunt agenti prorusi dupa comportament. Ei stiu exact ce trebuie facut pentru starpirea oricarui apetit pentru ramanearea Romaniei alaturi de tarile din vest. Ei sunt acolo cu un scop mai important decat apararea hotiei si coruptiei, cu acela de a sfida vestul. Posibil ca lucrurile sa fie deja scrise, asa cum a fost si eliminarea monarhiei de pe firmament in 1947. Cu acordul celor din vest care nu sunt interesati de noi. Alfel nu se explica aplombul acestor personaje grotesti, de aceeasi sorginte cu Ana Pauker...sunt la fel de grosieri ca ea...
      • Like 3
    • @ Adriana Negruti
      dalex check icon
      Cei din Vest nu sunt interesati de noi.....
      Avem un sfert din poporul roman care a parasit tara. Ce dovada de dezinteres mai mare vrem ?
      Sa adaugam si 20 de milioane de copii avortati din 1989 pana azi ?
      Cum sa cerem occidentalilor sa aiba mai mult "interes" fata de viitorul Romaniei cand noi suntem primii care o parasim si o criticam de cate ori avem ocazia.
      Vom avea o tara daca o vom merita.
      Daca nu vom fi slugile altora, dependenti de bunavointa tarilor de adoptie, vom fi prinsi in conflictele mostenite de popoarele "primitoare" ( vezi situatia romanilor din Catalunia ) si vom fii primii sacrificati in caz de criza economica.
      "Fie painea cat de rea e mai buna in America".
      "Noi muncim nu gandim"
      "Cine pleaca ultimul din tara stinge lumina"
      "Munca este pentru tractoare"
      Ne amintim de "perlele" scoase de iubitul si istetul nostru popor?
      Vedem azi ca nu erau doar "glumite"; reflectau modul real de a gandi al unui popor "plin de calitati" si atat de persecutat de "agenturilii lui Soros" care nu ne dau voie sa devenim centrul Universului.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult