Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Organizatorii celor mai mari evenimente din România invită românii la petrecerea oficială de 1 mai. Cum s-a născut OVERNIGHT

Restricțiile provocate de pandemia COVID-19 la nivel mondial pun sub semnul întrebării modul în care se vor desfășura peste tot în lume vacanțele deja cumpărate și evenimentele care adunau un număr mare de participanți, de la concerte, la meciuri de fotbal.

Lumea, în ansamblul său, dar și oamenii, ca indivizi, nu vor mai fi la fel după acest episod sanitar, atrag atenția sociologii, psihologii și experții în analize politice și social-economice.

În aproape toate domeniile are loc o transformare a modului în care funcționează instituțiile și afacerile. Muzeele mari ale lumii oferă acces virtual vizitatorilor, dascălii le predau online materia elevilor, medicii oferă consultații din fața calculatorului.

Se dezvoltă noi obiceiuri care capătă anvergură de fenomen social. Utilizarea aplicațiilor de conferințe video a explodat, fiind înregistrate sute de milioane de noi conturi. Comisia Europeană le-a solicitat marilor producători de conținut video, dar și platformelor care găzduiesc fișiere de dimensiuni mari și însemnate ca volum să optimizeze calitatea acestora, pentru a permite păstrarea vitezei transferului de date.

Chiar și cei mai pesimiști, care au văzut numai efectele negative ale crizei sanitare declanșate de SARCoV 2, recunosc faptul că la nivel individual suferim și transformări în bine. Prietenii găsesc în continuare plăcerea de a socializa la bere, chiar dacă în videoconferință, ne auzim mai des cu părinții decât o făceam înainte de pandemie.

Cele mai multe afaceri caută soluții ca să le ofere angajaților condiții pentru a munci de acasă cu conexiuni securizate la internet. Și-au mutat mult din activitate online, iar clienții au posibilitatea de a interacționa cu serviciile oferite și cu brandurile în mediul digital.

Industria evenimentelor publice cu mulți participanți este una dintre cele mai afectate de pandemie. Chiar și acolo unde business-ul se bazează pe vibrația a zeci de mii de oameni care se află în același spațiu fizic, apar idei despre cum poți să aduni în același loc oameni ce împărtășesc valori și pasiuni comune.

Dar cum poți să le oferi participanților o experiență unică și să generezi emoție de la distanță?

Prima zi a lunii mai semnifică pentru cei mai mulți tineri prima minivacanță pe litoral și deschiderea sezonului de petreceri în cluburi, în special la mare. Anul acesta, având în vedere că restricțiile vor fi ridicate cel mai devreme la 15 mai, întâlnirile sunt excluse.

În 2020, organizatorii celor mai mari evenimente publice din România- UNTOLD și Neversea- le propun fanilor o petrecere altfel, la care pot participa fie online, fie în fața televizorului.

Petrecerea se numește OVERNIGHT, are loc pe 1 mai, începând cu ora 23:00 și va fi transmisă pe canalele oficiale ale UNTOLD și Neversea, pe platforma ProTV Plus și simultan pe KissFM, cel mai ascultat radio din România la oraș. După miezul nopții, OVERNIGHT va fi în direct și pe ProTV, partenerul tradițional al UNTOLD și Neversea, postul de televiziune aflat pe locul întâi în România ca număr de telespectatori și cotă de piață.

Un format în premieră, creat special pentru vremuri speciale

Cele mai importante evenimente din România adună în zilele de festival peste jumătate de milion de oameni pe plaja Constanța și la Cluj Arena. Festivalurile sunt transmise și pe rețelele de socializare, dar și pe platforma video Youtube. În 2019, de exemplu, pe durata festivalului de la Cluj, peste 2 milioane de oameni au vizionat conținutul video pe canalul oficial UNTOLD de pe Youtube. Cel mai de succes show este cel al lui Armin van Buuren, accesat în total de peste 700.000 de utilizatori.

Fragmente din festival care au fost difuzate simultan și pe canalele ProTV, la televizor și online, iar cifrele arată că transmisiunile au atras peste 500 de mii de telespectatori și internauți.

OVERNIGHT- O experiență transmedia

Formatul special gândit pentru noaptea de 1 mai este unul complex, ce presupune o gazdă- care este un fel de DJ central al petrecerii. Pentru această primă ediție, organizatorii l-au ales pe Cabral să dea play. Cunoscutul prezentator al ProTV nu a ratat nicio ediție a festivalurilor UNTOLD și Neversea.

„Cea mai mare petrecere de 1 mai va oferi o experiență transmedia care nu a mai fost niciodată exersată în România. Formatul de emisiune de divertisment la care am lucrat va da posibilitatea tuturor românilor dar și străinilor să participe indiferent de mediul la care au acces- de la 23:00 pe rețelele de socializare și pe canalele oficiale ale festivalurilor UNTOLD și Neversea, simultan pe platforma ProTV Plus, dar și live pe PRO TV. Ne-am gândit și la cei care din diverse motive nu vor putea urmări show-ul pe TV sau online, dar ne vor putea prinde pe radio, așa ca ne vom auzi și pe Kiss FM, în toata tara. Frumusețea acestei petreceri transmedia este că, pentru prima data, show-ul este făcut cu adevărat de oamenii de acasă, care pot participa și arată întregii lumi cum știu sa se distreze - dansând în direct la TV, dând boxa mai tare la radio, organizând cu prietenii un watch party pe o rețea de socializare, sau direct pe Youtube. Practic acoperim toate canalele pe care se poate, din punct de vedere tehnic, transmite unui format de emisiune”, spune Edy Chereji, directorul de comunicare al celor două festivaluri.

Afișul emisiunii care a fost distribuit online conține nume de DJ de top- prezențe constante la UNTOLD și Neversea. Vor fi de 1 mai la OVERNIGHT Dimitri Vegas (votat în 2019 DJ-ul numărul 1 al lumii), Lost Frequencies, Sunnery James & Ryan Marciano sau Danny Avila. Petrecerea va avea și partea de warm-up, asigurată de la ora 22:00, de DJ Pascal, pe canalele digitale ale UNTOLD, Neversea și ProTV. Nu lipsesc nici artiștii români aflați în topuri. Între numele de pe afiș sunt Inna, Grasu XXL și Dirty Nano.

Participanții sunt invitați și la fapte bune: pe durata show-ului, internauții și telespectatorii pot dona pentru cauzele caritabile, pe pagina untold.com/united și pot alege să susțină proiectele Asociației Dăruiește Viață, dar și Asociației Un singur Cluj. Asociația Dăruiește Viață construiește primul spital modular din România, la Elias. Printr-un SMS, la 8826, cu textul IMPREUNA, oricine poate poate contribui cu 2 euro la această construcție. Mesajul poate fi trimis doar de pe teritoriul României. Pentru a susține cauza Un singur Cluj, se pot cumpăra bilete de solidaritate de pe unsingurcluj.ro.

OVERNIGHT este o inițiativă UNTOLD și PRO TV, susținută de Kaufland România. Partenerii distracției sunt Ballantines, Dare și Vlad Cazino. Partenerul media al evenimentului este Republica.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult