Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Pacienta care a ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit

Spitalul Floreasca

Foto Inquam Photos

Femeia de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație pe 22 decembrie, la Spitalul Floreasca, a murit duminică seara, potrivit Digi24.

Pacienta, care suferea de cancer pancreatic, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a explicat că incendiul a avut loc după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.

Medicul Mircea Beuran, care a semnat protocolul operator în acest caz, a spus că nu se afla în sala de operație atunci când pacienta a luat foc.  Incidentul a fost dezvăluit de deputatul USR Emanuel Ungureanu, într-o postare pe Facebook. 

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Fantomele de la Colectiv ne băntuie . Și vor m-ai bântui până nu lichidăm cancerul profund din așa-zisul Sistem medical românesc.
    • Like 1
  • Gabi check icon
    Totuși, spre deosebire de cum mergeau lucrurile acum câteva mii de ani – ne putem mândri că omenirea a mai evoluat întrucâtva. Gândiți-vă; acum doar câteva mii de ani, aruncau femeile direct în vulcan! Apoi, peste doar vreo mie și ceva de ani, le ardeau pe rug.
    Lucrurile au mai evoluat între timp. Acum, spre deosebire de anii trecuţi – se zice că am fi devenit un popor un pic mai civilizat. În ultima vreme, măcar pretindem că încercam să le salvăm. Între timp, s-au inventat instituţii ale statului precum „Maternitatea Giuleşti” sau „Spitalul Floreasca”. Astea ar putea rula cu ușurință niște reclame-oferte de tip „Last Minute” de Black Friday. Specialitatea „Flambé-Medium Rare”. Ai o problemă în familie cu vreo soacră sau nevastă urâcioasă? Totul este să dai cui trebuie, cât trebuie, atunci când trebuie. Se rezolvă prin noul program spitalicesc „All Inclusive” - crimă perfectă, nedectabilă, pentru connoisseurs.
    Urmează faza următoare. Se zvoneşte că următorul primar se gândeşte deja la o nouă iniţiativă legislativă - în doar câțiva ani, toţi afectionados internaţi în spitalele de stat vor putea beneficia de crematoriu gratis direct în incinta spitalului. Servicii complete...
    • Like 2
    • @ Gabi
      Dorin check icon
      Bine scris.
      • Like 1
  • Ghinion,ghinionul de a trăi în România.
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult