Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Parlamentul European a adoptat regulamentul care prevede tăierea fondurilor europene în cazul statelor care nu respectă statul de drept

Parlamentul European

(Foto Guliver/Getty Images)

Parlamentul European a aprobat joi la Strasbourg proiectul de regulament care va duce la înghețarea fondurilor europene în cazul statelor membre care nu respectă statul de drept scrie News.ro.

Proiectul a fost adoptat cu 397 de voturi „pentru” și 158 „împotrivă”.

„Unul dintre cele mai importante lucruri care menţin democraţia este statul de drept. De aceea votăm acest raport. Este vorba despre protecţia bugetului Uniunii Europene. Aceată reglementare are bază legală. Trebuie să fie şi vor fi aceleaşi consecinţe pentru toate statele membre UE”, a spus înainte de vot Petri Sarvamaa (creştin-democraţi), unul dintre inițiatorii proiectului. 

Au fost supuse la vot mai multe amendamente, majoritatea fiind adoptate.

Dacă va fi adoptat de Consiliului Uniunii Europene, textul va deveni imediat lege.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alien check icon
    Soros controleaza si Parlamentul European, nu stiati? Soros si cu mafia globalista de stanga elgetebe.
    • Like 1
  • Politicienii europeni, dominați de populari, au fost în stare să adopte un regulament prin care se introduce regula bunului plac. Dacă acest regulament va fi pus în practică tare mi-e teamă că va reprezenta actul de desființare a UE.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult