Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Parlamentul European a adoptat regulamentul care prevede tăierea fondurilor europene în cazul statelor care nu respectă statul de drept

Parlamentul European

(Foto Guliver/Getty Images)

Parlamentul European a aprobat joi la Strasbourg proiectul de regulament care va duce la înghețarea fondurilor europene în cazul statelor membre care nu respectă statul de drept scrie News.ro.

Proiectul a fost adoptat cu 397 de voturi „pentru” și 158 „împotrivă”.

„Unul dintre cele mai importante lucruri care menţin democraţia este statul de drept. De aceea votăm acest raport. Este vorba despre protecţia bugetului Uniunii Europene. Aceată reglementare are bază legală. Trebuie să fie şi vor fi aceleaşi consecinţe pentru toate statele membre UE”, a spus înainte de vot Petri Sarvamaa (creştin-democraţi), unul dintre inițiatorii proiectului. 

Au fost supuse la vot mai multe amendamente, majoritatea fiind adoptate.

Dacă va fi adoptat de Consiliului Uniunii Europene, textul va deveni imediat lege.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alien check icon
    Soros controleaza si Parlamentul European, nu stiati? Soros si cu mafia globalista de stanga elgetebe.
    • Like 1
  • Politicienii europeni, dominați de populari, au fost în stare să adopte un regulament prin care se introduce regula bunului plac. Dacă acest regulament va fi pus în practică tare mi-e teamă că va reprezenta actul de desființare a UE.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult