Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Polițistul Marian Godină, despre noul ministru de Interne: „Sper să nu confunde căruțele cu maşinile de poliție, aşa cum a confundat buticurile cu librăriile”

După ce Carmen Daniela Dan, fostul prefect al județului Teleorman, a fost propusă pentru funcția de ministru de Interne, polițistul Marian Godină i-a urat succes și a scris că speră „să nu confunde căruțele cu maşinile de poliție, aşa cum a confundat buticurile şi gheretele de ziare cu librăriile.” 

În luna octombrie, Marian Godină a atras atenția că în județul Teleorman nu există nicio librărie, iar Carmen Daniela Dan a replicat cu majuscule pe Facebook că „Teleormanul nu este un județ de inculți și agramați” și că un teleormănean are toate șansele să găsească acolo cărțile pe care le caută. Mai mult, ea scria că în Teleorman 255 de firme au trecute la obiectul de activitate comerțul cu cărți.

Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România, definea pentru Republca.ro, termenul de librărie: acel spațiu în care cele mai importante titluri din oferta editorială din România există în cel puțin un exemplar. „Am vorbit cu cele mai importante edituri din România și ele nu au în acest moment contracte cu distribuitori de carte din Teleorman. Aceeași situație este și la Călărași. Nu neg că ar putea exista magazine care au câteva rafturi de cărți, tonete care vând și cărți, dar acelea nu sunt librării în adevăratul sens al cuvântului. Tot așa, ar putea exista distribuitori care aduc pe cont propriu cărți acolo”, spunea Mihai Mitrică. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • politistul a zis (neinspirat, needucat, criticabil etc?) ceva cu carutele (sau n-a zis)
    dar cu librariile cum ramane?
    • Like 0
  • Sincer, va urez succes, dar ma provocati sa va atrag atentia ca nu cred ca scoala despre care tot va laudati ca ati absolvit-o v-a invatat ca in cartea a carui autor sunteti sa va preocupe cum se injura. Am incercat sa va citesc opera, in mai fiecare pagina va obsedeaza organele anatomice masculine si feminine, posibil, pentru cultura se justifica, dar pentru literatura decenta e o ofensa, si pentru cititori. Cat despre aprecierile personale despre sefi, nu va insusiti statutul, locul si rolul. Cu dezinvoltura cu care faceti aprecieri despre oricine, ar fi trebuit sa ajungeti intr-o pozitie mult mai inalta. Dupa cateva pagini am refuzat sa va mai citesc cartea.
    • Like 1
  • Dl Godina, ca majoritatea celor care au un succes facil prin propagare de "sto-uri" in mediul virtual, devenit persoana publica, incepe sa-si arate limitele in educatie si disciplina (aia de politist, nu de pamfletar). Ori se limiteaza la a fi scriitor(?!), blogger, internetist si atunci poate exprima ce opinie vrea despre oricine, sau este politist si atunci afirmatiile la adresa superiorului, de la cel mai inalt nivel in organigrama institutiei bugetare in care e incadrat sunt cel putin dovada unei lipse crase de minima disciplina si bun simt de angajat de pe un palier inferior. S-au altfel spus, romaneste, s-a suit...in copac.
    • Like 1
    • @ Arpad Baricz
      Dar de episodul " iesi afara javra ordinara " ce aveti de spus? Sper ca nu l-ati uitat!
      • Like 0
    • @ Arpad Baricz
      dle Arpad Baricz, să nu credeţi că nu aveţi dreptate, dar doar parţial: când se urca purceaua în copac, trebuie spus adevărul, indiferent de grad sau slujbă! Înainte de orice, eşti om, apoi soţ-tata-fiu, apoi frate-văr-prieten, apoi eşti cetăţean şi la urmă eşti angajat! Superiorul nostru "cel mai superior", cârmaciul ce nu ştia să pingelească, a fost în vârful copacului şi cei care au avut, în sârşit, curajul să spună adevărul sunt astăzi la mare stimă! Nu cei care spuneau că nu se cade să provoci dezordine! Fiţi sigur că dl Godină nu riscă să nu mai fie om, tată-soţ, prieten sau bun cetăţean! Mă întreb, dv cum vă simţiţi, mai degrabă cetăţean sau mai degrabă subordonat?
      NB - poliţia nu mai este militarizată, este civilă şi cu toate astea rar mai văd atitudini civile în poliţia română...
      • Like 0
  • george check icon
    Domnul Godina este un baiat istet.Mult mai istet decat multi din colegii sai, cu grade mai mari sau mai mici, cu functii mai mari sau mai mici.Dar......Exista un dar....Daca primesti prea multa atentie, ti se pare ca esti buricul pamantului.Asta face parte din categoria modestie.Ca urmare, domnul Godina, baiat tanar, istet, din cand in cand nu se poate dezbara de atitudinea generala de politist.Din exceptie devine la modul general.Iar unele afirmatii le si considera general valabile.Uneori, cat de simpatic ai fi, trebuie sa incerci sa-ti vezi lungul nasului.Ca pana la urma tot politist este.Si daca facem un clasament al bancurilor cu politistii, aceasta categorie cred ca prinde podiumul.Asa ca...........e buna autointrospectia, daca nu cumva i se pare domnului politist ca acest cuvant este prea pretentios.
    Dupa ce am scris aceste randuri, sper sa nu cumva sa ma prindeti pe str.Lunga cu viteza mai mare decat a unui landou.
    • Like 1
    • @ george
      dle george, introspecţie nu mai are nevoie de auto... Podiumul de care vorbiţi este pare ameninţat!
      • Like 0
  • Ionel check icon
    Acordati o ATENTIE prea mare acestui politist. Sau il folositi pentru a scoate altceva in evidenta. Sa nu il faceti mai altfel decat este.....vad ca se pricepe la TOATE !!!!!!!
    • Like 1
    • @ Ionel
      Fenomenul cu pricere la toate se intalneste, din plin, si in randul unor postaci ai acestui site.
      • Like 1
    • @ Ionel
      să iei atitudine şi să ai opinie este un lucru de lăudat; este f posibil să nu fii inspirat mereu, dar ceilalţi opinenţi te pot ajuta să corectezi opinii din mers. Grav este când împroşti minciuni şi răutate, dar când tresari din empatie, este mai mult decât lăudabil, este omeneşte OBLIGATORIU.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult