Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Prima înfrângere în Consiliu a Gabrielei Firea: consilierii generali au refuzat să dea un imobil Academiei Oamenilor de Știință

Propunerea Primăriei Capitalei de a da în administrarea Academiei Oamenilor de Știință din România un imobil în centrul Capitalei a fost respinsă joi de consilierii generali ai Municipiului București, potrivit Hotnews.ro.

Proiectul avea nevoie de votul a două treimi din consilieri, iar grupurile PNL și USR s-au opus.

„AOS (Academia Oamenilor de Știință) este abonată la bani publici, nu produce nimic esențial, are o activitate fantomatică și a atras de-a lungul timpului diverși indivizi mari amatori de sinecuri nemeritate. Nu are nimic în comun cu cercetarea științifică, fiind o construcție eminamente politică”, a scris pe Facebook zilele trecute consilierul PNL Ciprian Ciucu, care adaugă că această organizație nu are o activitate care să justifice primirea unui sediu.

„Din punctul meu de vedere, acestă organizație ar trebui desființată, nu bugetată de la stat și, în niciun caz, nu are o activitate care să justifice primirea unui sediu în Centrul Bucureștiului, de la Primăria Capitalei! Printre membri ai „academiei" găsim nume precum: E. Adronescu, Ion Iliescu, Teodor Meleşcanu, Valeriu Tabără, Gheorghe Mencinicopschi, ÎPS Teodosie, ÎPS Nifon, Ion Cristoiu”, a mai scris pe Facebook Ciprian Ciucu.

Citiți aici expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am sa scriu parerea mea .Nu locuiesc in Bucuresti si sunt fericita.In oraselul meu ardelenesc am avut un primar care pt orasul industrial lasat din1992 pans in 2000 fara nici o fabrica si fara locuri de munca,a avut geniala idee de a face din Turda oras turistic A reusit,Salina Turda este un obiectiv turistic de care se vb pana in SUA si urmeaza sa ii creasca faima.A mai facut infrastructura ,modernizare si sper ca si cei ce au urmat acestui primar vor continua aceste idei.Dar ce face Fitea la Bucuresti este cea mai perfida politics de cheltuit bani pe proiecte care nu fac viaya bucurestenilor mai buna.Proiecte care nu sunt controlate corect si bamii intra in alte buzunare.Dar asa le trebuie,au ales singuri sa-si imptastie banii.De sici se vede perfect ce urmareste Firea.Nu folosesc reverenta vizavi de Firea pt ca nu am nici un pic de stima pt persoana ei.Am facut un comentsriu pt ca in caz ca citeste ce ii este adresat poate se simte s
  • Like 2
 • Si ce ar fi urmat sa se intample in cladirea respectiva? Ceva descoperiri revolutionare in stiinta? Care ar fi urmat sa fie dotarea cu aparatura? Copiatoare? Cam de cate "academii" este nevoie intr-o tara ca Romania? Si pe bani publici? Cand oamenii mor cu zile prin spitale? Cand nu sunt vaccinuri pentru copii? Cand pensionarii nu mai stiu cum sa ajunga de la o pensie la urmatoarea? E indecent de-a dreptul.
  • Like 3
  • @ Dan Stroie
   Bator check icon
   In comunism erau Asociatia Oamenilor de Stiinta - dar ei au vrut titlul de academician asa ca au intrat in conflict cu Academia Româna, care a câstigat.
   Este "meritul" d-lui Basescu care le-a dat sediu când era primar si le-a permis si surse bugetare ca presedinte. Drept multumire AOS i-a propus d-lui Basescu titlul de "academician" de onoare, dar a inceput un scandal de presa care l-a facut sa renunte.
   Vi-l mai amintiti pe dl. profesor universitar Mischie si pe multi alti universitari din parlament ? Poate ca "preafericita d-na primar" Firea râvneste si un titlu de academician pentru "vesnica ei nemurire" (In Franta academicienii sunt numiti "nemuritori")
   • Like 3
  • @ Dan Stroie
   De atite cite se simte nevoia.Prin astfel de inginerii, sifoneaza banii pentru apropiatii lor.Trebuie sa aiva un loc special genialii care au ingropat acest popor ,in acest timp Cristoiu le scrie o oda,iar preasfintitii ne cinta prohodul.Iar Firica isi paveaza drumul spre inalt.Eu ii doresc spre inaltul cerului sa-si dovedeasca acolo cucernicia.Dar cred ca nu o sa o primeasca ca-i strica lui Dumnezeu rinduielie si se darima universul!
   • Like 3
 • AOS-Academia Oamenilor de Stiinta. Cu asa nume in componenta? Despre ce fel de stiinte este vorba,ca la prima vedere poate fi cel mult economie politica sau invers.Care oameni de stiinta-o fi vreun Einstein sau Tesla sub acoperire pe-acolo si nu stim noi! Ce mai prosteala! Bine ca au fost refuzati. Auzi,"oameni de stiinta"!!!Or sti ei ceva dar nici o legatura cu adevaratul sens a cuvantului 'stiinta'.Iar spun: mare-i gradina Domnului si prea multi vor sa intre fara bilet!
  • Like 5
 • Daca numele lui Cristoiu nu e o coincidenta cu numele "marelui ziarist de Focsani" ,d-l Ciucu va fi dat in judecata pt.calomnie!!
  • Like 1
 • Bator check icon
  Multumesc consilierilor care au votat impotriva unui sediu al imposturii !
  Se pare ca unii chiar sufera de nostalgia vremurilor cand "mult iubita si stimata, savanta de renume mondial" amesteca politica in stiinta, când valentin si nicu erau amândoi doctori in fizica, iar zoe il intrecea chiar si pe Moisil.
  Crezându-l pe marx care zicea ca un om este suma relatiilor lui in societate, ce frustrati trebuie sa fie acesti indivizi ca, in ciuda puterii si faimei lor, nu se pot făloşi cu titlul de academician !
  • Like 4


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult