Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Protest de 1 Decembrie în București și în alte peste 30 de orașe. „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”

protest 1 decembrie

(Foto captura video)

Aproape 2.000 de oameni au fost sâmbătă seara în faţa Guvernului la protestul organizat de Ziua Națională a României. Protestatarii au cerut demisia Executivului și au strigat „Hoții! Hoții!”, „Analfabeta” și „Centenar fără tâlhar”.

În Piața Victoriei a ajuns și fostul premier Dacian Cioloș.

STIREA INITIALA

Mii de oameni și-au anunțat prezența la o acțiune de protest programată pentru 1 Decembrie în București, de la ora 16:00 și în alte peste 30 de orașe din țară. Pe Facebook a fost creat evenimentul „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”.

„De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, se arată în descrierea evenimentului. 

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Demisia, da! Dar cine se încumetă să preia cârma după dezastrul implementat de odioasa coaliție guvernamentală actuală?! Are cineva un program de redresare?! Cine? Nu am auzit nimic, la nimeni, înafară de "demisia!". Și dacă in clipa următoare se produce demisia, ce?! Hai, " geniilor " care postați pe aici, care aveți "cunoștințe" temeinice, în mai toate domeniile, după demisie ce urmează? Aud!
    • Like 1


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult