Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Protest de 1 Decembrie în București și în alte peste 30 de orașe. „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”

protest 1 decembrie

(Foto captura video)

Aproape 2.000 de oameni au fost sâmbătă seara în faţa Guvernului la protestul organizat de Ziua Națională a României. Protestatarii au cerut demisia Executivului și au strigat „Hoții! Hoții!”, „Analfabeta” și „Centenar fără tâlhar”.

În Piața Victoriei a ajuns și fostul premier Dacian Cioloș.

STIREA INITIALA

Mii de oameni și-au anunțat prezența la o acțiune de protest programată pentru 1 Decembrie în București, de la ora 16:00 și în alte peste 30 de orașe din țară. Pe Facebook a fost creat evenimentul „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”.

„De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, se arată în descrierea evenimentului. 

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Demisia, da! Dar cine se încumetă să preia cârma după dezastrul implementat de odioasa coaliție guvernamentală actuală?! Are cineva un program de redresare?! Cine? Nu am auzit nimic, la nimeni, înafară de "demisia!". Și dacă in clipa următoare se produce demisia, ce?! Hai, " geniilor " care postați pe aici, care aveți "cunoștințe" temeinice, în mai toate domeniile, după demisie ce urmează? Aud!
    • Like 1


Îți recomandăm

Nicolle Birta

- Maman, c'est du vrai chocolat? (mami, este ciocolată adevărată?). Întocmai ca în povești, băiețelul își lipise nasul roșu, înghețat de frig, de geamul vitrinei frumos decorate, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. - Mais bien sûr c'est du vrai chocolat, (desigur că este ciocolată adevărată), îi răspunsese mama.

Citește mai mult

Povestile Cristinei autografe

„Pe cerul albastru, într-o casă de nori mare și albă, trăiau șase norișori frați. Cinci dintre ei erau gri, iar unul era roz. Cei gri făceau mereu glume pe seama celui roz, pentru că era altfel. Nu numai că era roz, dar atunci când norișorii făceau ploaie, el nu putea să stoarcă nici măcar o picătură. Oricât de tare se străduia. Și toți norișorii râdeau de el...”

Citește mai mult

Eataly

„Am lucrat mulți ani pentru a alege mici furnizori excelenți din Sicilia, Sardinia, Calabria, din toate regiunile din Italia. Am reușit să conving furnizorii să producă mai mult, dar la același standard de calitate. Și să le scriu și spun povestea, să le creez noi ambalaje și tot programul tehnic pentru a face față birocrației. Acum avem 2.000 de furnizori, foarte, foarte mici”, spune Oscar Farinetti.

Citește mai mult