Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Protest de 1 Decembrie în București și în alte peste 30 de orașe. „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”

protest 1 decembrie

(Foto captura video)

Aproape 2.000 de oameni au fost sâmbătă seara în faţa Guvernului la protestul organizat de Ziua Națională a României. Protestatarii au cerut demisia Executivului și au strigat „Hoții! Hoții!”, „Analfabeta” și „Centenar fără tâlhar”.

În Piața Victoriei a ajuns și fostul premier Dacian Cioloș.

STIREA INITIALA

Mii de oameni și-au anunțat prezența la o acțiune de protest programată pentru 1 Decembrie în București, de la ora 16:00 și în alte peste 30 de orașe din țară. Pe Facebook a fost creat evenimentul „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”.

„De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, se arată în descrierea evenimentului. 

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Demisia, da! Dar cine se încumetă să preia cârma după dezastrul implementat de odioasa coaliție guvernamentală actuală?! Are cineva un program de redresare?! Cine? Nu am auzit nimic, la nimeni, înafară de "demisia!". Și dacă in clipa următoare se produce demisia, ce?! Hai, " geniilor " care postați pe aici, care aveți "cunoștințe" temeinice, în mai toate domeniile, după demisie ce urmează? Aud!
    • Like 1


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult