Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Protest spontan la Parlament, după adoptarea în Camera Deputaților a modificărilor la legile justiției

Protest 11 decembrie

(Foto: captură video)

Câteva sute de persoane protestează luni seara pe stradă la Palatul Parlamentului, după ce Camera Deputaţilor a adoptat luni modificările la statutul magistraților și cele privind ștergerea interdicțiilor ANI. Oamenii și-au dat întâlnire prin intermediul mesajelor de pe Facebook.

UPDATE Câțiva parlamentari de la USR și PNL s-au alăturat protestatarilor. 

Oamenii fluieră și scandează împotriva puterii mesaje precum „PSD - ciuma roșie!”, „Slugilor!”, „Hoții!”, „Justiție, nu corupție!”, potrivit Digi24.

Camera Deputaţilor a adoptat luni cu 179 de voturi „pentru” şi 90 de voturi „împotrivă” modificările aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor într-o şedinţă de vot final convocată ad-hoc.

De asemenea, a fost adoptată, cu 167 de voturi „pentru” şi 90 de voturi „împotrivă” şi modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept. Cinci parlamentari de la PSD și ALDE ar beneficia de aceste modificări.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Toată nebunia asta cu legile justiției îmi amintește de un banc cu Bulă. Acela în care învățătoarea le cere copiilor la clasă să dea exemplu de o faptă bună și de una rea. Iar Bulă dă ca exemplu: „Eu am ajutat o bătrânică să se urce în tramvai!”. „Bine, îi răspunde învățătoarea, asta este fapta bună. Dar cea rea?”. „Păi, am ajutat o bătrânică să se urce-n tramvai.” . „Asta nu e fapta bună?”. „Nu, Că bătrânica nu voia să se urce-n tramvai!”.
    Așa face guvernul, votând pe șestache, când sunt siguri că noi suntem atenți la altele, legi „mai bune pentru noi”. Nu contează că NOI NU LE VREM! Ei ni le dau! Noi asistăm la fapte apoi, cei mai mulți dintre noi, de acasă, de la căldură, cu laptopul în față, comentăm; -Auzi, dragă, nu ți se pare că strada s-a cam răsuflat?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult