Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Raed Arafat: Dacă cineva vede o chestie care arată ca o tornadă, să nu meargă spre ea

Tornadă Călărași

Foto: CJ Călărași

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o avertizare nowcasting de cod roșu de furtună pentru județele Ialomița și Călărași, menționând pentru prima dată într-o astfel de comunicare sintagma „aspect tornadic”. Iar CJ Călărași a postat luni seară pe pagina de Facebook o imagine cu o tornadă pe cale să se formeze în dreptul localității Cuza Vodă, care nu a provocat însă pagube.

Întrebat de Digi24 cum să reacționeze populația în cazul unei tornade, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a sfătuit oamenii să nu se îndrepte spre ea. 

„Așteptăm să vedem care vor fi efectele (n.r. - ale fenomenului din avertizarea nowcasting). Rugămintea către populație este să se adăpostească, să evite să iasă din casă. Nu este un cod de lungă durată, este de aproximativ de o oră. Dacă cineva vede o chestie care arată ca o tornadă să nu meargă spre ea. Și cum am zis și altă dată, centura în mașină trebuie pusă. În cazul că mașina se răstoarnă, persoana să fie protejată. Să urmărească indicațiile date de autorități”, a declarat Raed Arafat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • melteanului poți să-i spui orice pt că el va face tot ce-l taie dovleacul ..... adică va merge la munte in șlapi să facă creasta.... se va scălda în mare pe furtună ... se va băga în tornadă ... etc... etc... până la urmă e bună și o selecție naturală din când în când ... pt că și așa medicina a prelungit viața prea mult la toți dobitocii, o să ajungem să ne cam înghesuim pe planeta asta cu ei
  • Like 0
 • Alien check icon
  Cum asa, nici daca esti cu autobuzul care vine de la pelerinaj sa n-o iei spre tornada... si claxonandu-i pe fricosii necredinciosi care s-au oprit in fata?
  Dar sa bagi cuie in priza e safe? Sau sa-ti faci selfie cu ursul? Intreb pentru un prieten.
  • Like 0
 • GabiC check icon
  Raed Arafat: Dacă cineva vede o chestie care arată ca o tornadă, să nu meargă spre ea
  - Vine ea spre el! :-)
  • Like 0
 • Vroiam sa merg la servici, dar fiindca arata ca o tornada, m-am hotarat sa nu merg spre el.
  • Like 1

Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult