Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Scandările protestatarilor din fața Guvernului au ajuns în The Washington Post: „Ați făcut-o noaptea, ca hoții!”

The Washington Post relatează că Guvernul României a adoptat marţi seara o ordonanţă de urgenţă pentru dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu și a dat „o lovitură eforturilor din ultimii ani de a pune capăt corupției”.

Publicația scrie că ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anunțat că vor fi dezincriminate abaterile în care prejudiciul financiar este evaluat la mai puțin de 200.000 de lei.

Zeci de mii de români au protestat împotriva ordonanței în ultimele săptămâni, se mai adaugă în articol, subliniind că ordonanța va slăbi eforturile în lupta anticorupție. Mai multe proteste au izbucnit în Capitală și într-o serie de orașe imediat după anunțarea deciziei luate în Guvern, mai arată publicația citată, care a remarcat că demonstranții au numit partidul de guvernământ „ciuma roșie" și au scandat „Ați făcut-o noaptea, ca hoții", referindu-se la ora târzie la care a fost trecută ordonanța prin Guvern. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Marius check icon
  Ce nu inteleg oamenii este ca revolutia a inceput deja, si aici vreau sa explic:
  schimbarea de paradigma s-a produs deja, adica toata Europa ne vede cu alti ochi si nu cu ochi buni, de aici inainte ramane sa ducem noi mai departe revolutia.

  Daca negam ca nu a inceput revolutia, atunci vom sfarsi prin a fi paria Europei iar faptul ca oricine in strainatate o sa strige dupa noi "tiganul" o sa fie o mandrie, pentru ca daca o sa ne zica "romanul" atunci o sa fie mult mai rau. Un cetatean simplu din Europa crede, pe buna dreptate, ca Romania e o tara bananiera.

  Revolutia a inceput fratilor!!! There is no way back, only forward! Daca intelegem asta, si vom fi eroi atunci ne vom spala numele de "român" altfel vom sfarși într-o rușine cruntă pe care nu știu când o sa fie spălată, eu zic că acum e momentul cel mai bun!
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult