Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Scrisoarea video a unui șofer de TIR din Olanda către votanții PSD rămași acasă: „Bă, vouă nu vă este ruşine să vă certaţi cu copiii voştri?! Vă place, mă, aşa o ţară?” 

video viral

O înregistrare video a unui român care este șofer de TIR în Olanda a devenit virală pe internet. Bărbatul îi critică pe cei care au votat PSD la alegeri şi are un mesaj pentru bătrânii rămaşi în ţară, pe care îi acuză că îşi dau votul pentru o găleată, un pix și câțiva mici, fără să se gândească la viitorul nepoţilor.

„Vă place, mă, aşa o ţară? V-ar plăcea, nu?! Frumos, cu autostrăzi, industrie, ai unde munci... Salariul meu de 2.000, 2.000 şi, alţii 3.000, 4.000 pentru doctorii care au învăţat carte - bravo lor! Eu cu 11 clase am devenit conductor de autotren. Bine plătit în Europa.

Bă, vouă nu vă este ruşine, mă, aşa, să vă certaţi cu copiii voştri! Bă, voi n-aţi simţit, mă, în ăştia 30 de ani de la Revoluţie că ţara merge tot înspre anii '50, înspre anii'40, ne ... în fundu' curţii, ne ... pe unde apucăm, glod, nu şosele, nu... Nu evoluăm deloc! 

Ne-au dispărut fabricile, ne-au dispărut uzinele, nu mai avem unde să muncim.  

Nu v-ați întrebat de unde au ăștia bani, pesediștii, de sunt cei mai bogați oameni din țară?! Sute de milioane de euro? Nu v-ați întrebat? Provin din familii de regi, de sunt așa de bogați?

O ţară de proşti, ăştia suntem, mă, şi ne merităm soarta!

O să mă duc mâine, probabil, aici, în Rotterdam şi-o să vă prezint cum arată, frate, un spital, nu ca la noi, te duci tăiat la degete în spital şi ieşi cu 7.000 de boli din degetul ăla, din sângele ăla. Iei stafilococi, iei draci, iei laci! 

Nu se poate să mergem într-un spital construit din anii '70 de Ceaușescu. Sunt spitale de 60-70 de ani. 

Nu se poate să mergem în 2019 pe drumurile făcute de Ceaușescu.

V-aţi bucurat că v-au mărit, mă, salariile cu 20-30 de lei! V-aţi jucat oleacă pe muzică populară, v-au dat 3-4 mici şi-o bere, o găleată, un pix şi voi aţi votat PSD-u', mă! La ce dracu' au mai luptat, mă, părinţii voştri pe front, în războaie?! Ca să ce?

Drumurile-s pline de gropi, de murim pe șosele, te ferești de o groapă și te duci dracu' într-un copac. Nimic nu se face bun la noi!

Trebuie lăsat tineretul să conducă. 

Haideți să evoluăm, în 20-30 de ani să ajungem ca ungurii acum, măcar cât au ungurii, dar haideți să evoluăm! Noi mergem în jos. Ce facem ? Ne trezim si noi odată din prostia și adormirea asta?

Băgați banii în educație, să deșteptăm lumea, poporul asta!

Spuneti „dle de ce nu veniți în țară să munciți”. Pe ce să vin?  Pe 300 de euro? Păi cum să îmi întrețin familia cu 300 de euro? Că nici de mâncare nu ajung 300 de euro pentru un copil, femeie și bărbat. D-apăi mai îmbracă-te , d-apăi mai plătește taxe, d-apăi mai pune motorină sau benzină la mașină. Ce fac, frate, stau sclav ca să fure alții? Și eu să muncesc pentru pensiile și consiliile lor nesimțite?

De ce votaţi voi PSD-u', mai bine sclavi să fiţi!? Firimituri, aşa, să vi se deie două-trei firimituri, atât, în rest să băgaţi la maţ, să ... cât mâneca de la cojoc şi bine apoi să vă doară-n cot ce ţară rămâne, că mâine-poimâine voi puneţi mâna pe piept, o-ntindeţi! Da' nepoţii voştri, mă?! Ce ţară moştenesc, mă, nepoţii voştri?”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Chestia cu voturile bătrânilor, celor de la sate, este foarte relativă. În afară de "o mână" de direct interesați, restul sunt fie șantajați, fie, ați văzut-o pe imbecila de grapini, sunt voturi furate cu nerușinare, pe față, în special în secțiile in care predomină primarii borfașilor și sunt multe. Dacă aia a avut tupeul prostesc să facă ce a făcut unde a făcut, imaginati-va ce fac nemernicii "la ei acasă"! Ăsta este marele pericol și la viioarele alegeri. Și mai este un mare pericol: până la alegeri mai este timp mult, să nu facă și cu legile electorale ce au făcut cu cele ale justiției. Deja bec a început cu ticăloșiile pentru a îndepărta eventualii " periculoși ".
    • Like 0
  • Cristi check icon
    Si cine sa faca o tara ca afara daca noi ne multumim cu 11 clase? Ah! Altii..
    • Like 1
  • Max Max Max Max check icon
    bravo soferului !!!! vorbeste bunul simt.....
    • Like 3
  • Opinion check icon
    Parintii care voteaza cu psd primesc ce au semanat: o sa le plece copiii peste hotare si o sa ii mai vada in vacanta de vara si de Craciun, poate. Asta e realitatea in foarte multe cazuri. Daca nu asiguri in tara niste conditii pentru tineri, evident ca iti p[eaca!
    • Like 6
  • Ionel check icon
    11 clase are, la nivelul asta gandeste si se exprima ! Sunt sigur ca altcineva i-a scris textul, in sensul de ortografie si acuratete. Ma surprinde ca un site ca acesta face publicitate pe aceasta tema si pe "lectii" de genul asta. De ce nu spune sa le fie rusine si celor din strainatate care voteaza cu psd !!!!!! Sau , la mintea lui, crede ca toti de afara voteaza cu oricine altcineva decat cu psd !!! Sa il citeasca pe Ratiu, daca a auzit de el.......Eu unul imi doresc o schimbare prin alegeri a guvernului in 2020 cu actuala opozitie, dar daca vor guverna ca Ciolos in 2016 va fi tot vai de noi !
    • Like 1
    • @ Ionel
      Alien check icon
      Ionele, ortografia se invata in primele 4 clase (cel mult), nu in 11.
      Vorba autorului, tu nu te-ai saturat ma de o tara in care te astepti ca un absolvent de 11 clase sa fie analfabet?
      • Like 8
    • @ Alien
      Ionel check icon
      Asta cu in primele 4 clase era valabil in urma cu 25-30 de ani. Cand ma uit acum ce ortografie "circula" pe internet si pe watsup ma gandesc serios daca nu ar trebui sa fie predata gramatica si la liceu !!! Acum 50-60 de ani cine avea liceul sau 11 clase era la un nivel mare, acum sunt absolventi de facultati cu doctorate care nu stiu sa se exprime sau sa scrie.
      • Like 1
    • @ Ionel
      cu tristete, si in segmentul de 60-80 de ani analfabetismul functional tot de 50% e. Scoala nu s-a facut mai bine pe timpul raposatului decat pe hartiile comuniste - tiganii erau marginalizati, scoli cu toalete in fundul curtii erau in jumatate din tara, profesorii ce erau buni se transferau cum puteau la oras si ramaneau 2-3 absolventi de facultate Gheorghe Gheorghiu Dej in scolile sarace, ce mai si faceau ce au invatat: gestapo.
      Ei au votat psd-ul.
      • Like 1
    • @ Ionel
      Ionele voteaza tu cu opozitia de data asta ( fii atent ca opozitia nu e ALDE , UDMR sau ProRomania - ca sa fim la obiect ) si daca o sa fie tot asa peste 4 ani , votez si eu PSD-ul ...
      Hai sa mai incercam si altceva ...
      • Like 2
    • @ Radu Bogdan
      Lasa-l, ca o da pe guvernul Ciolos, care a fost pus cu japca, fara sustinere parlamentara, si a guvernat doar un an. Dar la PSD nu se uita care cu putine pauze sunt de vreo 25 de ani la putere. Mai era unu ieri pe facebook care o dadea cu basescu si salariile taiate, dupa 12 ani de la eveniment, ar fi trebuit sa ne lase sa ajungem ca-n Grecia (in cel mai bun caz), ca romanul verde pana nu da cu capul de tavan nu se trezeste la realitate.

      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult