Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Toate informațiile despre asigurări de viață și pensii private, în telefonul mobil. Cum arată prima aplicație românească dedicată consumatorilor

Când intră în vigoare un contract de asigurare, cum poți solicita și obține o despăgubire, ce sunt clauzele speciale și cum te asiguri că o companie de asigurări nu le modifică în timpul contractului, unde și cum se poate face o reclamație legată de polițele de asigurări- acestea sunt doar câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri le pot afla, într-un mod mult mai simplu ca până acum, cei interesați să își facă o asigurare de viață. Tot ce trebuie să faceți este să vă instalați gratuit aplicația InfoCons Asigurări sau să accesați site-ul www.infocons.ro/asigurari.

InfoCons a lansat cu sprijinul Metropolitan Life aplicația InfoCons Asigurări și site-ul www.infocons.ro/asigurari, două instrumente utile consumatorilor pentru o mai bună informare în domeniul asigurărilor și pensiilor private, ca parte a campaniei de educare și informare a consumatorilor.

Aplicația InfoCons Asigurări este structurată pe trei capitole: asigurări de viață, pensii private și reclamații.

La capitolul asigurări de viață, aplicația explică, printre altele, ce presupune un contract de asigurare, ce reprezintă termeni precum prima de asigurare sau suma asigurată. Aici găsim mai multe subcapitole, între care sfaturi utile, dicționar de termeni de asigurare, întrebări frecvente, dar și linkuri către toată legislația din domeniu.

La capitolul pensii private sunt explicate simplu ce sunt pensiile private (Pilonul II și Pilonul III). Nu lipsesc, de asemenea, linkurile care oferă utilizatorilor legislația specifică.

Cei ce doresc să facă o petiție, o reclamație sau o sesizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pot ajunge ușor, prin intermediul aplicației InfoCons Asigurări, la secțiunea dedicată petițiilor din site-ul ASF.

Totodată, persoanele care doresc să primească consultanță într-o problemă cu un asigurator sunt direcționați, printr-un simplu clic, către secțiunea dedicată acestei probleme găzduită de infocons.ro.

Aplicația InfoCons Asigurări poate fi descărcată gratuit din Play Store și AppStore, putând fi folosită atât pe telefoane mobile inteligente dotate cu sistem de operare Android, cât și pe terminalele care rulează sistemul de operare iOS.

„Educația financiară este un punct slab al consumatorului român, iar informarea este atât o obligație, cât și o necesitate pentru ca fiecare dintre noi să fim adevărați consumatori europeni. Proiectul InfoCons Asigurări se numără printre proiectele InfoCons destinate și utile consumatorilor”, spune Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Site-ul www.infocons.ro/asigurari este disponibil și în varianta pentru mobil și are o structură ușor de utilizat.

Principalele capitole ale secțiunii sunt - asigurări de viață (informații generale, sfaturi utile, dicționar de asigurări de viață, întrebări frecvente, legislație asigurări de viață); pensii private (informații generale, pensii private, informații utile, legislație – pensii private, reclamații și contact). 

„Punem acum încă o piesă de puzzle la tabloul dezvoltării ABC-ului financiar al românilor împreună cu partenerii noștri de la InfoCons. Implicarea cât mai multor organizații pentru dezvoltarea educației financiare a românilor, dar și lărgirea geografică a ariei acoperite de astfel de programe este necesară, în contextul în care acum ne situăm pe ultimele locuri în Europa la acest capitol”, spune Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

InfoCons (www.infocons.ro), Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Articolul face parte din cadrul campaniei România asigurată, sprijinită de Metropolitan Life, parte a MetLife Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume. Înființată în 1868, MetLife are, la nivel global, 100 de milioane de clienți în aproape 50 de țări. În România, Metropolitan Life activează de mai bine de 17 ani și are 2 milioane de clienți.

Dacă aveți întrebări, dacă vreți să aflați care sunt criteriile după care să faceți cele mai bune alegeri, publicați-le la finalul fiecărui articol, în secțiunea de dezbateri. Nu trebuie decât să vă logați cu emailul sau cu contul de social media. Puteți, de asemenea, să ne scrieți și pe adresa redacția@republica.ro. Mesajele voastre pot genera subiecte, tematici sau chiar texte și analize în campania România asigurată.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult