Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tribunalul București obligă PSD să spună cât a costat marele miting „împotriva abuzurilor”

PSD - Miting împotriva abuzurilor

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză jurnalistului Ovidiu Vanghele, fondator al Centrului pentru Investigații Media, care, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, a solicitat PSD să spună cât a cheltuit pentru organizarea mitingului din 9 iunie „împotriva abuzurilor”.

Cum PSD a refuzat să îi dea un răspuns, jurnalistul, reprezentat de avocata Elenina Nicuț, a dat partidul în judecata pentru a primi informațiile cerute, iar Tribunalul București a decis în favoarea sa. Decizia instanței poate fi atacată prin recurs.

Ovidiu Vanghele a vrut să afle câte mijloace de transport au fost puse la dispoziția manifestanților PSD pentru a ajunge la București, cine a achitat costurile deplasării și la cât s-au ridicat acestea, care au fost costurile legate de amplasarea scenei și a instalațiilor adiacente, cât a plătit PSD pentru drepturile de televizare a finalei de la Roland Garros câștigate de Simona Halep, dar și dacă în acest moment PSD înregistrează datorii către furnizori privațți sau publici, ca urmare a evenimentului.

Printre informațiile pe care PSD trebuie să le furnizeze se află și acelea legate de numărul participanților care au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul mitingului sau pe drumul de ducere ori de întoarcere.

„Precizez că, prin lege, toate entitățile care au acces la bani publici - inclusiv organizația dvs., in calitate de partid parlamentar - sunt obligate ca, în termenele prevăzute de lege, să răspundă tuturor întrebărilor formulate de cetățeni în baza respectivului act normativ”, a scris jurnalistul în solicitarea sa.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Victor66 check icon
  Si, care e suma?!
  • Like 0
 • Adica cineva chiar si numita Justitie sa oblige partidul stat...
  Raspunsul e simplu.Un miting organizat din bani populatiei,adica taxe si impozite.
  Furati de regiile de stat, de prin judetele ciumei rosi si conduse de prea fericiti baroni locali.Dar normal ca nu o sa avem raspuns la intrebarile mai sus mentionate in articol,fiindca la recurs o sa castige CIUMA...deoarece completul de judecata o sa fie format din judecatori trasi din urna de Dracnea in persoana.
  • Like 2
 • Cosmin check icon
  Se atacă sentința la CCR. Acolo se rezolvă fără probleme,ca de obicei. Ziaristul va fi obligat să divulge, deîndată, cu ce bani a dat PSDul în judecată.
  • Like 1
 • presimt ca acest proces va ajunge la apel. Si va castiga PSD dupa o noua lege care se va da in cei cinci ani de tergiversari care urmeaza. (it's a fugazzi...fugazzi, it's a whazzie, it's a whoozie... fairy dust)
  Dar bravo pentru curaj si persistenta! orice gest, chiar si simbolic de rezistenta conteaza pentru moral.
  • Like 1
 • Zu Sayzu Zu Sayzu check icon
  E timpul sa intram in normalitate. E timpul sa traim democratia cu valorile sale: transparenta, grija de banul public, respectul fata de lege - plecand de la premisa ca legea este dreapta.
  • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult