Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tribunalul București obligă PSD să spună cât a costat marele miting „împotriva abuzurilor”

PSD - Miting împotriva abuzurilor

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză jurnalistului Ovidiu Vanghele, fondator al Centrului pentru Investigații Media, care, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, a solicitat PSD să spună cât a cheltuit pentru organizarea mitingului din 9 iunie „împotriva abuzurilor”.

Cum PSD a refuzat să îi dea un răspuns, jurnalistul, reprezentat de avocata Elenina Nicuț, a dat partidul în judecata pentru a primi informațiile cerute, iar Tribunalul București a decis în favoarea sa. Decizia instanței poate fi atacată prin recurs.

Ovidiu Vanghele a vrut să afle câte mijloace de transport au fost puse la dispoziția manifestanților PSD pentru a ajunge la București, cine a achitat costurile deplasării și la cât s-au ridicat acestea, care au fost costurile legate de amplasarea scenei și a instalațiilor adiacente, cât a plătit PSD pentru drepturile de televizare a finalei de la Roland Garros câștigate de Simona Halep, dar și dacă în acest moment PSD înregistrează datorii către furnizori privațți sau publici, ca urmare a evenimentului.

Printre informațiile pe care PSD trebuie să le furnizeze se află și acelea legate de numărul participanților care au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul mitingului sau pe drumul de ducere ori de întoarcere.

„Precizez că, prin lege, toate entitățile care au acces la bani publici - inclusiv organizația dvs., in calitate de partid parlamentar - sunt obligate ca, în termenele prevăzute de lege, să răspundă tuturor întrebărilor formulate de cetățeni în baza respectivului act normativ”, a scris jurnalistul în solicitarea sa.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Victor66 check icon
  Si, care e suma?!
  • Like 0
 • Adica cineva chiar si numita Justitie sa oblige partidul stat...
  Raspunsul e simplu.Un miting organizat din bani populatiei,adica taxe si impozite.
  Furati de regiile de stat, de prin judetele ciumei rosi si conduse de prea fericiti baroni locali.Dar normal ca nu o sa avem raspuns la intrebarile mai sus mentionate in articol,fiindca la recurs o sa castige CIUMA...deoarece completul de judecata o sa fie format din judecatori trasi din urna de Dracnea in persoana.
  • Like 2
 • Cosmin check icon
  Se atacă sentința la CCR. Acolo se rezolvă fără probleme,ca de obicei. Ziaristul va fi obligat să divulge, deîndată, cu ce bani a dat PSDul în judecată.
  • Like 1
 • presimt ca acest proces va ajunge la apel. Si va castiga PSD dupa o noua lege care se va da in cei cinci ani de tergiversari care urmeaza. (it's a fugazzi...fugazzi, it's a whazzie, it's a whoozie... fairy dust)
  Dar bravo pentru curaj si persistenta! orice gest, chiar si simbolic de rezistenta conteaza pentru moral.
  • Like 1
 • Zu Sayzu Zu Sayzu check icon
  E timpul sa intram in normalitate. E timpul sa traim democratia cu valorile sale: transparenta, grija de banul public, respectul fata de lege - plecand de la premisa ca legea este dreapta.
  • Like 1


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult