Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Trump și „globul de cristal”. Fotografia bizară care a stârnit imaginația internauților

O imagine bizară cu Donald Trump, președintele egiptean și regele saudit, ținând-și mâinile pe o sferă strălucitoare la un summit în Riad, i-a determinat pe internauți să îl comparare pe președintele american cu răufăcătorii din benzile desenate sau din filme, notează The Guardian.

Donald Trump, regele Salman bin Abdulaziz și Abdel Fatah al-Sisi au fost fotografiați duminică cu mâinile pe un glob în miniatură la evenimentul de deschidere a noului centru global de combatere a ideologiei extremiste în Riad. Vizita în Arabia Saudită este prima vizită de stat a președintelui Statelor Unite ale Americii Donald Trump și face parte dintr-un turneu de opt zile în mai multe țări. 

Momentul surprins în imagine a stârnit numeroase comentarii pe Twitter, președintele american fiind comparat cu liderul Hydra, organizația malefică din universul personajelor Marvel, sau cu Saruman, vrăjitorul din seria Lord of The Rings.

„Mulți oameni spun că globul de cristal este ceva rău. Prostii! Voi negocia cu globul, îl voi face să lucreze pentru noi. O afacere bună pentru toată lumea!”, se arată într-o postare pe rețelele de socializare.

„Există multe tipuri de globuri de cristal, suntem siguri că știm cu care avem de-a face aici”, a  comentat altcineva.

Un alt utilizator de Twitter a făcut o paralelă cu primul episod din Star Trek, difuzat în 1968, în care corpul căpitanului Kirk este controlat de extratereștri telepați, prin intermediul unor sfere metalice.

Nu este prima dată când au fost realizate comparații între administrația Trump și Hydra. The Hollywood Reporter a remarcat că, din aprilie, Hail-Hydra.com a fost redirecționat inexplicabil la pagina de profil a președintelui american, pe site-ul Casei Albe.

Publicația Breitbart, care îl susține pe președintele Donald Trump, a făcut pe Twitter o comparație între momentul de la Riad și o fotografie cu George Lucas, regizorul Star Wars, care a fost criticat pentru filmul „The Phantom Menace".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesul poarta fesul, americanul poarta banul, si viata bate filmul !
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult