Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un fost șef ANAF susține că „de la cel mai înalt nivel al PSD s-a cerut controlarea marilor firme de audit”

Gelu Ștefan Diaconu, fost președinte al ANAF, susține că ar fi intrat în posesia unui email prin care „de la cel mai înalt nivel al PSD/Guvern” s-ar fi cerut conducerii ANAF declanșarea unor controale la marile firme de audit. 

Astfel, „un mail, transmis la începutul lunii septembrie de la cel mai înalt nivel al PSD/Guvern, solicită vicepreședintelui ANAF Bogdan Stan «analiză și (…) inițiere de acțiuni de control» la cele patru firme de consultanță care aparțin de «Big Four», adică la firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young și Deloitte”, scrie Gelu Diaconu într-o postare pe Facebook. În ultima vreme, reprezentanți ai marilor compaii de audit au criticat măsurile luate de coaliția PSD-ALDE. 

„Deși simulează dialogul cu grupul de lucru pe fiscalitate al CDR, pe din dos se pregătește un desant al inspecției fiscale la aceste firme. Cu reprezentanții acestora am avut repetate discuții/consultări, când eram președinte ANAF, și nu de puține ori am fost aspru criticat pentru activitatea și opiniile mele profesionale. Chiar și atunci când criticele acestora erau tendențioase sau de-a dreptul jignitoare continuăm dialogul și nu mi-a trecut niciodată prin cap să-mi folosesc autoritatea și resursele ANAF în a le trimite pe cap controale «cu dedicație»", adaugă fostul șef al Fiscului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bună seara.
    Urmăresc atent ce se petrece în tara asta:informații, dezinformații, manipulări, jocuri si/sau povesti cusute cu ață albă, ticăloșii politice, etc... În fine!
    IDEEA E CĂ:
    - se vorbește ca nu avem bani, că bugetul e pe butuci rău de tot. Nimeni nu pune problema achizițiilor publice, la care cel mai mic preț de ofertă sa nu depășească prețul mediu real al pieței, pentru produse și servicii;
    - nu este pusă la punct răspunderea civilă, penală și materială a administratorilor/persoanelor fizice pentru daunele materiale și financiare cauzate clienților (oricare ar fi aceștia) care înființează firme, dau tunuri și țepe, ca apoi să le desființeze și sa scape de răspunderea legală ;
    - nicăieri în lege, date fiind miile de infracțiuni cu firme fantomă și practica contractelor de antrepriză, nu e condiționată clar participarea la licitațiile achizițiilor publice, gen: vechimea firmei pe piață, garanția nedizolvarii acesteia timp de 5 ani după predarea produselor/serviciilor furnizate, sau după finalizarea acțiunilor în instanță pornite împotriva lor (pe fondul neregulilor onorării contractelor) ;
    - schimbarea hg 268 privind ocuparea funcțiilor publice (funcționari și Contractuali) prin concursuri a căror subiecte (la proba orală și scrisă) sa fie în număr de 50,complet diferite ca subiecte și răspunsuri, puse în urnă și în bilețele în bile/mingi și extrase pe loc. Concursul sa fie filmat în intregime și arhivat cel puțin 10 ani, fără prescrierea faptelor pe durata arhivării. Așa au șanse de reușită angajații cu adevărat competenți și preocupați de performanță profesională în instituțiile publice (depolitizarea lor).
    DESPRE așa ceva nimeni nu spune nimic!
    Fenomenul mobbing-ului la locul de muncă, în România, e lăsat de izbeliște. Psihicul angajatului e făcut terci, până legea/instantele vor proteja sănătatea psihică a salariaților, în România!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult