Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Valentin Lazea, economistul șef al BNR: Înțeleg că cele 7 societăți de administrare a Pilonului II se gândesc să se retragă din România

Lazea Valentin

Marea majoritate, dacă nu toate cele 7 societăți de administrare a Pilonului II se gândesc să se retragă din România, a declarat luni Valentin Lazea, economist-șef al BNR, în cadrul Romanian Stock Market Summit, scrie Hotnews.ro

„Din ce înțeleg eu din discuția cu Asociația Pensiilor administrate privat, marea majoritate, dacă nu toate cele 7 societăți de administrare a Pilonului II se gândesc să se retragă din România, deoarece condițiile li se par excesiv de oneroase. Un efort financiar mare pentru un câștig inexistent. 7,25 milioane persoane ar avea de suferit", a spus Valentin Lazea. 

„OUG 114 le cere administratorilor de fonduri de pensii din Pilonul II să aducă pe parcursul unui singur an 2019 la majorări de capital de circa 800 milioane euro, o sumă de 11 ori mai mare decât capitalul existent în prezent. Suma este de 2 ori mai mare decât suma tuturor comisioanelor brute încasate în 11 ani", a explicat reprezentantul BNR.

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • raimond check icon
  Sistemul de stat este si ramane de baza. Doar ca este un sistem de supravietuire, un sistem social. Sistemele private nu pot asigura aceasta supravietuire, trebuie sa acceptam asta. Sunt doar un supliment. Ele ar trebui sa coexiste. Nu trebuie demonizat nici unul nici altul. Problema in Romania este alta: o gasca de infractori si de impostori isi zic guvern si fac ce vor si ce stiu mai bine. Adica duc o tara intreaga la faliment. Eu am asa o viziune, daca psd-ul ar fi guvernat singur, neintrerupt timp de 29 de ani, noi eram acum cam ca Venezuela. Sau daca ramanea sistemul ceausist eram ceva cam ca Coreea de Nord.
  • Like 1
 • Ionel check icon
  Am citit si eu declaratia asta ieri. Vine de la unul care nu a lucrat in viata lui in privat, dar da lectii tuturor, in public si privat. Stie el !!! Intelege el ca altii se gandesc sa.....este medium , stie si ce gandesc altii !!! Dar de unde stie ? Acum un an era lansata tema cu pierderile la salariu din trecerea contributiilor in salariu !!! O sa vedem peste un an daca declaratiile lui concorda cu previziunile. Danca spunea ieri sa ne uitam in conturi ca or sa ne dispara banii de pe pilonul 2 !!! La fel si asta anul trecut batea campii pe aceiasi tema !!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Hoții din PSD nu mai au bani de pomeni pentru alegătorii lor,și s-au găndit să ne ia cu japca banii depuși de mulți dintre noi la fondurile private de pensii pentru bătrânețe . S-au gândit că oricum nu mai ajaugem la vârsta de pensionare dacă mai guvernează ei.
  • Like 0
 • Banii de pensii private în pericol evident după ordonanța 14. Lumea e liniștită însă.
  • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult